Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015


Κατά 645 εκατ. ευρώ "φούσκωσαν" τον Αύγουστο οι οφειλές προς το Δημόσιο- κυρίως ανεξόφλητος φόρος εισοδήματος- και ο νέος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων και το "βουνό" των χρεών, που έφτασαν στα 6,923 δισ ευρώ από την αρχή του έτους!


Αγγίζοντας τα 80 δισ ευρώ, αν προσθέσει κανείς τον όγκο των 72,180 δισ ευρώ των παλαιότερων οφειλών, το υπουργείο Οικονομικών καλείται, πλέον, να εφαρμόσει τα όσα προβλέψει το νέο Μνημόνιο για να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί και οι επόμενοι μήνες προμηνύονται άγριοι. Κατ' αρχάς, υπάρχει η λίστα με όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, στους οποίους θα εφαρμοστεί αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων. Από εκεί και πέρα, ο πήχης θα κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων, καθώς καταργήθηκε με το νέο Μνημόνιο, ενώ το ακατάσχετο έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα!
Ακόμα κι εκείνοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δεν θα πρέπει, πάντως, να... κοιμούνται ήσυχοι, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα θα εκδοθεί η Απόφαση με την οποία θα αυξηθούν τα επιτόκια και θα μειωθούν οι δόσεις για χιλιάδες οφειλέτες. Συγκεκριμένα, έρχεται αύξηση του επιτοκίου που επιβαρύνει τη ρύθμιση και μάλιστα ως 5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς ως τώρα για οφειλές ως 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη. Έτσι, για παράδειγμα, να κάποιος έχει ρυθμίσει οφειλή 10.000 ευρώ, ο ετήσιος τόκος ανεβαίνει στα 500 ευρώ αντί των 300 ευρώ σήμερα. 
Σημειωτέον, ότι οι μικροί οφειλέτες- δηλαδή εκεί που μετράει και το ένα ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό- μπορούν να γλιτώσουν το μετεκλογικό φέσι ΜΟΝΟ αν συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις και μάλιστα σωρευτικά:
να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, άρα να μην είναι ούτε καν ελεύθεροι επαγγελματίες
η ακίνητη περιουσία τους να μην ξεπερνά τις 150.000 ευρώ
το ετήσιο εισόδημα τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ
Επιπλέον, κάποιοι θα υποχρεωθούν να εξοφλήσουν το χρέος τους σε πολύ λιγότερες δόσεις απ' όσο είχαν υπολογίσει, αφού το υπουργείο Οικονομικών θα βάλει κάτω τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα αποφασίσει ότι μπορούν να εξοφλήσουν σε πολύ λιγότερες δόσεις. Ήδη, στους διαδρόμους της Καραγιώργη Σερβίας ακούγεται ότι πολλοί από αυτούς που ρύθμισαν σε 100 δόσεις, θα είναι ευχαριστημένοι αν τους μείνουν τελικά οι 50!
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης