Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015


Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με στόχο να αποφευχθεί η λήψη νέων επώδυνων μέτρων την επόμενη χρονιά, είναι αποφασισμένη να πάρει η κυβέρνηση.


Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, πέντε είναι τα νέα μέτρα, που η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα αποφέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
1. Το αφορολόγητο (που αναμένεται να αυξηθεί στις 12.000 ευρώ) θα δίνεται μόνο για τις δαπάνες με κάρτα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να πληρώνουμε παντού με κάρτα, σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κ.λπ.
2. Επίσης, όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα παίρνει λαχνούς από το υπουργείο Οικονομικών και θα μπαίνει στην κλήρωση για σπίτια που είναι ανεκμετάλλευτα από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.
Μάλιστα, οι τυχεροί αυτής της κλήρωσης θα παίρνουν απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τα 5 πρώτα χρόνια κατοχής του ακινήτου.
3. Θα τοποθετηθούν συσκευές χρέωσης με κάρτα (POS) παντού, σε περίπτερα, ταξί κ.α. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.
4. Θα παρέχεται έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο σε περίπτωση χρησιμοποίησης κάρτας. Αυτή τη στιγμή οι πολίτες πληρώνουν με μετρητά και παίρνουν απόδειξη η οποία δεν εκπίπτει.
5. Θα δημιουργηθεί, κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, νέος, πλήρως ανεξάρτητος φορολογικός μηχανισμός, που δεν θα έχει καμία σχέση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν θα υπάγεται σε αυτό. Η θητεία των μελών του θα είναι πενταετής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το «ελληνικό IRS», που έχει ακουστεί τόσες φορές στο παρελθόν.  


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης