Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Θα πάρει 50.000.000 ευρώ προκειμένου να τις καταβάλει στους ασφαλισμένους την πρώτη εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου



Σε δάνειο ύψους 50.000.000 ευρώ θα προβεί το ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΕ για να καταφέρει το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών να καταβάλει απρόσκοπτα τις συντάξεις την πρώτη εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενδεικτικό της μεγάλης οικονομικής στενότητας που παρατηρείται και πάλι στα δημόσια ταμεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΟΑΕΕ μόλις ένας στους δύο ασφαλισμένους καταβάλλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και γι' αυτό υπάρχει η εκτίμηση ότι έως το τέλος του έτους ο οργανισμός θα καταγράψει έλλειμμα μεγαλύτερο των 545.700.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΟΑΕΕ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου έχει απορροφήσει το 81,5% της συνολικής ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης.

Διευκόλυνση
Το δάνειο - ταμειακή διευκόλυνση θα έχει διάρκεια μόλις δύο ημέρες (30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου). Ουσιαστικά θα καλύψει τυχόν εισπράξεις από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και μηνιαίες καταβολές δόσεων ρύθμισης, που πρέπει να κάνουν ασφαλισμένοι και οφειλέτες του οργανισμού έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο κίνδυνος τα έσοδα αυτά, όπως επίσης και η χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, να μην πιστωθούν εγκαίρως οδήγησε σε αυτή τη λύση για να χορηγηθούν οι συντάξεις την 1η Οκτωβρίου.
Προϋποθέσεις για να χορηγήσει το δάνειο το ΙΚΑ είναι να έχει εισπράξει τα έσοδα από εισφορές που περιμένει, να έχει με τη σειρά του καταβάλει τις συντάξεις στους δικαιούχους και να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στην Εφορία.

Πάντως, και το ΙΚΑ για να καταβάλει με τη σειρά του συντάξεις πρόκειται να δανειστεί 210.000.000 ευρώ, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Το δάνειο θα παρασχεθεί από το ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ (100.000.000 ευρώ), από το Ταμείο του Δημοσίου (ΟΠΑΔ, 70.000.000 ευρώ) και από το Ταμείο των Δημοτικών και των Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ, 40.000.000 ευρώ).
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης