Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Το δικό της «γιοφύρι της Άρτας» έχει αποκτήσει εδώ και δεκαετίες η Ηλιούπολη, με το Ρέμα της Πικροδάφνης να φαντάζει κάθε φορά ιδανικό θέμα – «σημαία» στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία κάθε δημάρχου, που θητεύει στην πόλη μας και αρέσκεται να «πατά» πάνω σε ένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα του δήμου μας για να χτίσει πολιτική καριέρα.   

Την παρούσα χρονική συγκυρία όμως, οι εξελίξεις είναι πιο σοβαρές από κάθε άλλη φορά. Το Ρέμα Πικροδάφνης, το τρίτο μεγαλύτερο σε μήκος αστικό ρέμα μετά τον Κηφισό και τον Ιλισσό, μοναδική εστία βιοποικιλότητας και φυσικού τοπίου ιδιαίτερου κάλλους, πέφτει θύμα των προθέσεων (και) του νυν δημάρχου.


 Ο κ. Βαλασόπουλος δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει αφενός σε οριοθέτηση του τμήματος του ρέματος, που έχει μείνει στην αρχική του μορφή (τα τελευταία περίπου 200 μέτρα), αφετέρου στη διευθέτηση του ρέματος με την κατασκευή δύο αντιπλημμυρικών αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων, αφού προηγηθεί – υποχρεωτικά – η κοπή δεκάδων δένδρων, κυρίως πεύκων.
Βαφτίζοντας τη τσιμεντοποίηση αντιπλημμυρική θωράκιση, ο κ. Βαλασόπουλος κάνει πράξη τη βαθιά – προεκλογική – οικολογική του ευαισθησία και ρίχνει κι άλλο μπετόν εκεί που άλλο δεν χωρά. Ρίχνει κι άλλο τσιμέντο στις ήδη τσιμεντόκτιστες και χωρίς αισθητική πυκνοδομημένες περιοχές κλέβοντας κι άλλο από το φυσικό κάλλος του ρέματος. Τούτο δεν μας προκαλεί εντύπωση. Ζωντανό παράδειγμα της οικολογικής συνείδησης, αλλά και της αισθητικής αντίληψης του δημάρχου για τον αστικό ιστό, αποτελεί η κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, που δύο χρόνια πριν δωρίστηκε στους φίλους επιχειρηματίες της γύρω περιοχής και είδε τα δένδρα της να πριονίζονται το ένα μετά το άλλο για να αντικατασταθούν με τσιμέντο και τραπεζοκαθίσματα. Τότε, τα δένδρα θυσιάστηκαν για να κερδίσει το σουβλάκι και η μπύρα. Τώρα, τα δένδρα θυσιάζονται για να κερδίσει τί; Μόνον ο δήμαρχος γνωρίζει.
Και επειδή μέχρι ώρας δεν υφίσταται καν εγκεκριμένη οριοθέτηση για το σύνολο του ρέματος, μέχρι και την εκβολή του στη θάλασσα, και πολύ φοβούμαστε ότι στο στόχαστρο του δημάρχου είναι η καταστροφή και άλλων τμημάτων του ρέματος στο άμεσο μέλλον, απευθύνουμε ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τον ίδιο και τους συναποφασίζοντες, που χωρίς καμία ενοχή συναινούν στο οικολογικό έγκλημα: Μην κλέβετε άλλο οξυγόνο από το λιγοστό που μας έχει απομείνει στους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου του αστικού ιστού. Δεν αποκτήσατε αυτό το δικαίωμα με την επανεκλογή σας στο δημαρχιακό θώκο. Σταθείτε με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα του Ρέματος Πικροδάφνης και αγαπήστε το. Κι αν δεν μπορείτε να το αγαπήσετε, τουλάχιστον λυπηθείτε το!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ

Δημήτρη Χαντζόπουλου



Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

 πηγη

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης