Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε αμέσως μετά την επίθεση μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.
Την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκοςπροτείνει για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την παραπομπή σε δίκη πέντε προσώπων που αναφέρει ότι συμμετείχαν ή συντόνιζαν την επίθεση στο κοινωνικό στέκι "Συνεργείο", η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε αμέσως μετά την επίθεση μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών. 


Η επίθεση, που φέρεται να αποτελεί μια από αυτές που θεωρούνται "ορόσημα" για τη δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση από τον εισαγγελέα, έγινε τον Ιούλιο του 2013. προηγήθηκε μοτοπορεία μελών της Χρυσής Αυγής στην Ηλιούπολη και σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, 20 άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, επιτέθηκαν στο στέκι με λοστούς, κοντάρια και ρόπαλα τραυματίζοντας τρία άτομα. Νωρίτερα, τρεις ομάδες ΔΙΑΣ είχαν καταγράψει αριθμούς κυκλοφορίας των μηχανών που συμμετείχαν στη μοτοπορεία. 
Την υπόθεση "χρεώθηκε" η κρατική ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν να εντοπίσουν τους δράστες ώστε να τους απαγγελθούν κατηγορίες για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι δράστες δεν εντοπίστηκαν με αποτέλεσμα η δικογραφία να μπει στο αρχείο. 
Η επίθεση στο "Συνεργείο" όμως μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης και μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα, όταν άρχισε να ερευνάται συνολικά η δράση της Χρυσής Αυγής. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, τα οποία περιλαμβάνουν από συνομιλίες στο facebook μέχρι ανταλλαγή μηνυμάτων, φαίνεται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ότι οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο εισαγγελέας κατονομάζει ως συντονιστή τον προφυλακισμένο βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό.
Στην εισαγγελική πρόταση προτείνεται η παραπομπή πέντε προσώπων από τον εισαγγελέα που αναφέρει ότι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επίθεση και ζητά να δικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Αυτά τα πρόσωπα δεν "εντοπίστηκαν"  στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας αν και κάποιοι είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι. 

Τα μηνύματα που "καίνε" του Γιάννη Λαγό

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ι. Ντογιάκο για το Γιάννη Λαγό και το ρόλο του στην επίθεση "προκύπτει με ενάργεια όχι μόνο  ο καθοδηγητικός και συντονιστικός  του ρόλος, αλλά και η αυτοπρόσωπη  παρουσία του". Στη συνέχεια ο εισαγγελέας αναφέρει μια σειρά από μηνύματα:
- "Συγγνώμη για την ενόχληση , αλλά  είμαι  υπερήφανος για  εσάς  και τα αδέλφια μου, κλαίω που δεν ήμουν εκεί, περίμενα πως  και  πως  αυτή τη μέρα  και  τα έφερε έτσι η μοίρα να μην είμαι εγώ εκεί … Αίμα , Τιμή"
- "Μπράβο λατρεία, πάντα χάνω τα καλά" 
- "Ο άντρακλας  μου δέρνει , λα , λα , λα , λα  , γουστάαααρω"
- "Για ανάρχια  λέω  λατρεία , τα  ΜΑΤ  είναι  τακτικότερα νομίζω.  μ άρεσε  που πήγατε επίτηδες.  Επικεφαλής τους ο ΛΑΓΟΣ  λένε μέσα"
-"Πολύ κλάμα στο  ιντερνετ  μπράβο ρε  Γιάννη , είσαι  από  τους  λίγους" 
- "Πλάκα πλάκα το  Συνεργείο στην Ηλιούπολη  είχε  δουλειά  50  μηχανάκια"  
- "Γράφανε ότι διακόψατε το μάθημα των αγγλικών χαχαχαχα"  
- "Δλδ τους αλλάξατε  λάδια  και τους  γρασάρατε ;"


Ο Λαγός στο χώρο της επίθεσης με το βουλευτικό αυτοκίνητο

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ακόμα ότι ο Γιάννης Λαγός "ενημερώνεται  για την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος  στη συγκεκριμένη αίθουσα , εκφράζεται μεταξύ των συνομιλητών  η ανησυχία  για την προσαγωγή  μελών  του  κόμματος ως υπόπτων σε  Αστυνομικά  Τμήματα  και  καυχώνται για τη συγκεκριμένη δράση."
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γιάννης Λαγός ήταν στο σημείο και μάλιστα με το βουλευτικό του αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικά στην πρόταση αναφέρεται ότι "η παρουσία του στο χώρο των επεισοδίων, κατά την ώρα της επίθεσης, αποδεικνύεται  από το γεγονός ότι  εντοπίστηκε  και καταγράφηκε εκεί το υπ’ αριθ.  κυκλοφορίας  ΙΜΧ  -  7284  Ι.Χ.Ε  αυτοκίνητο , το οποίο , όπως προέκυψε μετά από σχετική  έρευνα  που διενεργήθηκε , ήταν  μισθωμένο από τη  Βουλή  των Ελλήνων  και  είχε παραχωρηθεί , από  5-7-2012 , στο  Βουλευτή  Ιωάννη  ΛΑΓΟ."

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Του Κώστα Μητρόπουλου

Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

 πηγη

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης