Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015



Η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε την κραυγή και το αίτημα των μαθητών και ανέδειξε την αυθαίρετη άρνηση της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης να συγκροτήσει και να λειτουργήσει το τμήμα ψυκτικών στην Β΄ Λυκείου. Παρενέβη για το πρόβλημα, με παράσταση στην διεύθυνση του σχολείου και με ανακοίνωση στις 13 Οκτώβρη 2015.

Έφερε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Οκτωβρίου 2015, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα και την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους.

Με την παρέμβαση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων, τις τοποθετήσεις καθηγητών, γονέων και μαθητών το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη του αιτήματος των μαθητών, τονίζοντας την αναγκαιότητα λειτουργίας του. Πάρθηκε απόφαση για παράσταση – παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Εκπαίδευσης το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2015, ώστε να παρέμβει για την έγκαιρη λύση του ζητήματος, προς το συμφέρον της σχολικής κοινότητας, των μαθητών της Β΄ τάξης των Ψυκτικών και των οικογενειών τους που σήμερα βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση.

Στη συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής διεύθυνσης δεσμεύτηκε για την έγκαιρη λειτουργία του τμήματος και ότι θα ασκήσει έλεγχο στη διευθύντρια του ΕΠΑΛ. Δεσμεύτηκε δε ότι αν η σχολική κοινότητα πάει στον ίδιο τις αιτήσεις των μαθητών για την επιθυμία ένταξης τους στο αντίστοιχο τμήμα, θα κινήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους τους να μην εφησυχάσουν, χρειάζεται επαγρύπνηση και έλεγχος μέχρι την υλοποίηση της πάρα πάνω δέσμευσης. Για να μην χαθεί άλλος χρόνος και να μπουν επιτέλους τα παιδιά στην τάξη και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει.

Τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ πρέπει κατά την γνώμη μας να προβληματίσουν τους διδάσκοντες. Το Τεχνικό Σχολείο στην πόλη θα μείνει όρθιο και θα περιφρουρηθεί η λειτουργία του ως δικαίωμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Πρέπει να απομονωθεί κάθε ενέργεια που ξεχνά αυτήν την αλήθεια και αυτή την λαϊκή ανάγκη.

Τέλος αξίζει να επισημανθεί ότι για την παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση με βάση και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η πρωτοβουλία και πάλι ήταν της Λαϊκής Συσπείρωσης και παραβρέθηκε η Αριστερή Πρωτοβουλία.

Δημοτική αρχή και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβούλιου ήταν απόντες… Καλά τα λόγια αλλά…. Ακόμη πιο αποκαλυπτικές οι πράξεις τους !

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την συλλογική δράση σε κάθε μέτωπο για κάθε λαϊκό πρόβλημα!


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης