Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

«Οι τιμές των κρατικών ομολόγων μειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή την εβδομάδα, λόγω προσδοκιών ότι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα αυξήσει τον πληθωρισμό, αλλά μία χώρα έμεινε έως τώρα έξω από αυτή την υποχώρηση: Η Ελλάδα», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντίθετα από τις αποδόσεις τους.
Το δημοσίευμα, με τίτλο:
«Γιατί το ελληνικό χρέος θα ήταν καλή αγορά, καθώς ο Τραμπ κλονίζει την αγορά ομολόγων», σημειώνει ότι οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν σε χαμηλό πενταμήνου σήμερα και υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα κατά 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,16% το απόγευμα, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι μειώνεται ο κίνδυνος των τίτλων αυτών.
Αυτό μπορεί να συνεχισθεί, καθώς η αναταραχή στην αγορά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ βελτιώνει τις πιθανότητες για μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους της χώρας, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Σνάουτς, αναλυτή ομολόγων της γερμανικής τράπεζας Commerzbank.
Συγκριτικά, οι αποδόσεις των αμερικανικών και των βρετανικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά 37 μονάδες βάσης στο 2,15% και κατά 24 μονάδες βάσης στο 1,37%, αντίστοιχα.
Η απόκλιση είναι ιδιαίτερα έντονη έναντι των ομολόγων της Ιταλίας, όπου οι πολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται εν όψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο.
Η απόδοση των 10ετών ιταλικών τίτλων αυξήθηκε κατά 28 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα και έφθασε σήμερα το 2,06%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2015.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί μία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ωστόσο, η καλύτερη επίδοση του ελληνικού χρέους αυτή την εβδομάδα σημειώνεται, ενώ αυτό έχασε το ράλι μετά την απόφαση της Βρετανίας υπέρ του Brexit, προσθέτει.
«Αγοράστε Ελλάδα», δήλωσε ο Σνάουτς, προσθέτοντας:
«Οι συμμετέχοντες στη διάσωση πιθανόν έχουν πολύ μικρή όρεξη να διακινδυνεύσουν το φούντωμα εκ νέου τους επόμενους μήνες των κινδύνων ενός Grexit».
Ωστόσο, αρκετοί άλλοι εφιστούν προσοχή αναφορικά με τις προοπτικές για τα ελληνικά ομόλογα, η αγορά των οποίων δεν έχει ρευστότητα και τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα σε πολιτικές ειδήσεις.
«Είναι απίθανο να υπάρξει σύντομα η κατάλληλα αναδιάρθρωση για την Ελλάδα», δήλωσε ο Φρέντερικ Ντάκροζετ, οικονομολόγος της Ευρωζώνης στην εταιρεία Pictet Wealth Management στη Γενεύη, ο οποίος είναι αρνητικός για τα ομόλογα.
Ο αναλυτής της ιταλικής τράπεζας UniCredit, Λούκα Κατσουλάνι, σημειώνει επίσης ότι οι συνθήκες ρευστότητας στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε αλλαγές των κινδύνων και ότι η Γερμανία είναι απίθανο να προσφέρει σημαντικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους.
Παρά την αισιοδοξία του, ο Σνάουτς σημειώνει ότι η ρευστότητα αποτελεί έναν περιορισμό για την άποψή του.
«Είναι πολύ δύσκολο να έχει κανείς μία ιδέα για το πόσο «σταθερές» είναι οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων, δεδομένου ότι η ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά είναι πολύ χαμηλή μετά την έλλειψη προσφοράς από τον Σεπτέμβριο του 2014», δήλωσε.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRΑντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers