Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στο αφιερωμένο προς τιμήν του Ιερό Παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.






Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, αναφέρθηκε δι ολίγων στον τιμώμενο Άγιο Νεκτάριο και τον χαρακτήρισε ως Άγιο της υπομονής. «Απομακρύνεται, άδικα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έρχεται στην Ελλάδα και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ακόμη και βιοπορισμού. Αγόγγυστα και με υπομονή αντιμετωπίζει τα πάντα. Διορίζεται Ιεροκήρυξ Χαλκίδος, αργότερα Διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής. Ο άνθρωπος του Θεού, όσο και αν κυνηγηθεί, δεν χάνεται! Ιδρύει την Μονή της Αγ. Τριάδας στην Αίγινα. Και εκεί αντιμετωπίζει εχθρότητες και συκοφαντίες. Παραμένει υπομονετικός, όπως και κατά την διάρκεια της ασθενείας του μέχρι της κοιμήσεώς του.»

Στην συνέχεια τόνισε ότι στην αγχώδη εποχή μας η υπομονή αποτελεί αρετή απαραίτητη, όπλο για να αντιμετωπίσουμε την ζωή μας. «Η υπομονή έχει πολλές εκφάνσεις :

1. Υπομονή με τον εαυτό μας. Όταν πρέπει να αποδεχθούμε με υπομονή ορισμένα χαρακτηριστικά του εαυτού μας,που δεν αλλάζουν. Από αυτήν την αποδοχή εξαρτάται η ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

2. Υπομονή στην εξέλιξη της ζωής μας. Υπάρχει,συνήθως,μια απόςταςη ανάμεσα σ’ αυτό που υπάρχει,που έχουμε,που είμαστε και σ’ αυτό,που θα θέλαμε να υπάρχει,να είχαμε, να είμασταν. Αυτό προκαλεί μία ένταςη.Η ένταση αυτή μόνο με την υπομονή μπορεί να αντιμετωπισθεί, για να προχωρήσουμε με σωστά βήματα.

3. Υπομονή με τους ανθρώπους. Χωρίς αυτήν καμμία διανθρώπινη σχέση δεν μπορεί να διατηρηθεί και επιβιώσει. Συζυγία,φιλία,συνεργασία, συμβίωση γενικά.

4. Υπομονή στις δυσκολίες της ζωής. Οικονομικές δυσκολίες,αρρώστιες,θάνατοι. Η υπομονή τότε είναι η λυδία λίθος,που δοκιμάζει την πίστη μας, δηλ.την εμπιςτοςύνη μας στον Θεό.»

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προέτρεψε το εκκλησίασμα να εμπνέετε από την υπομονή των Μαρτύρων, των Αγίων, του Χριστού πάνω στο Σταυρό, της Παναγίας κάτω από τον Σταυρό και να σκεφτόμαστε, την υπομονή του Θεού με μας τους ανθρώπους και με εμπιστοσύνη στην αγάπη Του, ας αγωνιζόμαστε με υπομονή να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κορωνείας ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου για την πρόσκληση να συνεορτάσουν τη Μνήμη του Αγίου Νεκταρίο


View post on imgur.com




Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR



Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ




Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αποφάσεις που αλλάζουν τις υποδομές της πόλης

Σημαντικές αποφάσεις που συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης την περασμένη Πέμπτη σ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers