Τρίτη 26 Απριλίου 2016


Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες, το ανανεωμένο και πρωτοποριακό site του Δήμου Ηλιούπολης το οποίο με νέες καινοτόμες εφαρμογές, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες για μια ολοκληρωμένη διαδραστική επικοινωνία σε ένα φιλικό περιβάλλον.



Στο νέο site του Δήμου ο επισκέπτης μπορεί να δει ξεχωριστά στο επάνω μέρος τα σημαντικά γεγονότα και δρώμενα της πόλης, λίγο παρακάτω τις καθημερινές ανακοινώσεις εκδηλώσεων και δράσεων και ακόμη παρακάτω το ημερολόγιο με τις εκδηλώσεις έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης και συνεχής ενημέρωση για το τι μπορεί να παρακολουθήσει κάθε μέρα ένας πολίτης στην πόλη και με μια επίσκεψη μερικών λεπτών να έχει πλήρη εικόνα.
Πρωτοποριακό είναι και το σύστημα πληροφόρησης για όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Δήμο. Από κάτω από τις μεγάλες ειδήσεις υπάρχει ένα πλαίσιο με δώδεκα περιοχές, όπου ο πολίτης εύκολα πληροφορείται ή εξυπηρετείται ηλεκτρονικά για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΑΓΑΘΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, GIS, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ E-CITIZEN, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. 
Στην δεξιά στήλη προσφέρεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του δημότη με τον Δήμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου κάθε αίτημα, ιδέα ή παρατήρηση πρωτοκολλείται και διοχετεύεται άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία, υπάρχει βέβαια η ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπου αναρτώνται όλες οι αποφάσεις, όλων των οργάνων του Δήμου, και τέλος υπάρχουν οι σύνδεσμοι όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου που διατηρούν τα δικά τους site.





Στο κάτω μέρος του site, και πριν να φτάσει ο επισκέπτης στο πλήρες συνοπτικό μενού για όλο τον Δήμο, εκτός από τις περιοχές για την Δημοτική Αστυνομία και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, μπορεί να δει τις τρεις πρωτοποριακές και καινοτόμες εφαρμογές του Δήμου Ηλιούπολης.
Το δημοτικό web ραδιόφωνο που αποτελεί το σύγχρονο επικοινωνιακό βήμα για κάθε πολίτης της Ηλιούπολης, το σύστημα live streaming όπου μεταδίδονται απευθείας και αποθηκεύονται όλα τα δημοτικά συμβούλια και βέβαια το σύνδεσμο του μοναδικού τοπικού social media με τα αρχικά M.E.V. (Municipality Electronic Village) που έφτιαξε ο Δήμος για τους δημότες της Ηλιούπολης.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο πάνω μέρος του site μεταξύ άλλων στην επιλογή «Δημοτικό Συμβούλιο» ο επισκέπτης μπορεί να βρει τόσο τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και τα πρακτικά των συνεδριάσεων έτσι ώστε να μπορεί να ενημερωθεί για κάθε θέμα που τον ενδιαφέρει.
Εντός των ημερών ο Δήμος Ηλιούπολης θα προσφέρει στους δημότες και μία ακόμη μοναδική υπηρεσία. Με εφαρμογή που θα μπορεί ο κάθε δημότης να κατεβάσει στο κινητό του, iphone ή android, θα έχει τη δυνατότητα να έχει όλο το site στα χέρια του όπου και αν βρίσκεται και να λαμβάνει όποια πληροφορία ή υπηρεσία χρειάζεται.
Έτσι, ο Δήμος Ηλιούπολης μπήκε από τους πρώτους στην Ελλάδα, στην εποχή της Έξυπνης Πόλης. Ένα όραμα της Δημοτικής αρχής που έχει μακρύ δρόμο, αλλά μέρα τη μέρα κατακτιέται, πρωτίστως μέσα από την επικοινωνία με τους δημότες, αλλά και με εφαρμογές όπως οι Έξυπνες Στάσεις, η Έξυπνη Στάθμευση, η Τηλεματική Ιατρική Υποστήριξη, η ψηφιοποίηση όλου του υλικού του Δήμου, οι γεωπληροφικές εφαρμογές GIS, o Έξυπνος Φωτισμός κλπ. Ένα σύνολο ψηφιακών επιπέδων που θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα ανοιχτού λογισμικού για την άμεση και αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο Δήμος Ηλιούπολης υιοθετώντας ως βασικό του όραμα την Έξυπνη Πόλη, σύντομα θα διοργανώσει και συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση και την προετοιμασία των πολιτών και των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση αυτού του οράματος.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης