Τετάρτη 27 Απριλίου 2016


Είναι γνωστό σε όλους ότι οι διάφορες Δημοτικές Επιχειρήσεις που θα πρέπει να θυμίσουμε στον Δήμαρχο δημιουργήθηκαν κυρίως από το κόμμα εκείνο και τις πολιτικές του που αυτός αναφανδόν υποστήριζε και στις οποίες στηρίχθηκε για να “αναδειχθεί”, λειτούργησαν ανέκαθεν σαν πελατειακός μηχανισμός των Δήμων, με αδιαφάνεια στην οικονομική τους λειτουργία, χωρίς εξειδικευμένα στελέχη και βέβαια με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παρατυπίες που άγγιζαν ελεγχόμενες ποινικά πράξεις.



Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν βέβαια και η δημοτική επιχείρηση του Δήμου μας “ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.” , συνέχεια και κομμάτι της ΔΕΠΑΗΛ, προκειμένου να ασκήσει και εμπορικές δραστηριότητες στο Δήμο Ηλιούπολης .
Στις 14-4-2016 συζητήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο τα πορίσματα του διαχειριστικού ελέγχου της παραπάνω εταιρείας και που αφορούσε το χρονικό διάστημα λειτουργίας της από τον Μάιο του 2009 μέχρι το Δεκέμβρη του 2010.
Θα πρέπει στο σημείο τούτο να θυμίσουμε πως η “ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ανθρώπινη πόλη” είχε επισημάνει από τότε δια του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της εταιρείας ότι ο τρόπος λειτουργίας της, τα οικονομικά της αποτελέσματα, η διοίκησή της γενικά, δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.
Μάλιστα τον Μάρτιο του 2010 είχαμε δημοσιοποιήσει την άποψή μας περί κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων και είχαμε δε ζητήσει σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. τον Ιούνιο του 2010 ακριβώς γι’ αυτά τα θέματα.




 Ο Δήμαρχος τότε παρών-απών στην ουσία, περί άλλων τύρβαζε και προφανώς τον ενδιέφερε η εκλογή του ως Δήμαρχου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και όχι η λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του με το δεδομένο ότι ουδέποτε ασχολήθηκε ή έστω κατέθεσε μία πρόταση για το θέμα.
Άποψη της δημοτικής μας κίνησης είναι πως από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε και τα στοιχεία που μας τέθηκαν υπόψη, δεν προέκυψε παράβαση υπεξαίρεσης χρημάτων για ίδιο όφελος. Σίγουρα υπήρξε κακοδιαχείριση, σίγουρα υπήρξαν παρατυπίες, αταξίες, σίγουρα υπήρξαν ζημιές και σίγουρα για όλα αυτά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε όπως προείπαμε ο τρόπος λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων και ο ειδοποιός λόγος σύστασής τους εκ των προτέρων οδηγούσε σε τέτοιες καταστάσεις.
Εμείς σαν υπεύθυνη δημοτική κίνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, για να μην αιωρούνται αιχμές και υπόνοιες ψηφίσαμε ώστε τα πορίσματα και η έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου να σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση και για απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό συμβάλαμε πιστεύουμε στην ανάδειξη των όποιων και όσων ευθυνών υπάρχουν για το συγκεκριμένο θέμα και περιμένουμε αυτό να κλείσει σύντομα με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο για να πάψει η πόλη να ταλανίζεται και να είναι έρμαιο των όποιων πολιτικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων.
‘Όμως πέραν των ανωτέρω ερωτήματα προς τον λαλίστατο Δήμαρχο, είναι αμείλικτα και για αυτό το θέμα. Άραγε γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο καθυστέρησε με ευθύνη του Δημάρχου (μόλις το 2013) να πάρει απόφαση για τον συγκεκριμένο διαχειριστικό έλεγχο; Και γιατί παρά την παραπάνω απόφαση η εντολή στον ορκωτό ελεγκτή δόθηκε τον Ιούλιο του 2015; Και γιατί τα πορίσματα στέλνονται στον Εισαγγελέα τον Απρίλιο του 2016; Ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει άραγε τα τυχόν πλημμελήματα, πότε παραγράφονται; Και ο αμοραλισμός ή η δίψα του για εξουσία μπορεί άραγε να τον οδηγούν σε τέτοιες υπαίτιες καθυστερήσεις με τις όποιες ευθύνες;  Θα μας πει γιατί δεν κατεγράφη ο εξοπλισμός της “ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.” από 1-1-2011 που ανέλαβε έως αρχές του 2012 που ανέλαβε ο εκκαθαριστής; θα μας πει για το πρόστιμο περίπου 120.000€ που κατέβαλε ο δήμος το 2015 λόγω έλλειψης ταμειακής μηχανής στο νεκροταφείο παρά τις προειδοποιήσεις κάθε χρόνο;
Αυτή πιστεύουμε πως είναι η ουσία σχετικά με την “ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.” και ίσως θα κούραζε εάν αναλωνόμαστε σε αριθμούς και στοιχεία που αποδεικνύουν ουσιαστικά τους ισχυρισμούς μας.
Άλλωστε αναλυτικά όλα αυτά τα είχαμε εκθέσει κατά καιρούς όταν ο Δήμαρχος αποφάσιζε να κλείσει την ως άνω εταιρεία κι εμείς επιμέναμε να συνεχίσει την λειτουργία της με άλλο τρόπο και μοντέλο και βέβαια πάντα μέσα από διαδικασίες εξυγίανσης της.
Παραπέρα, προφανώς ο ακατάσχετος “εκνευρισμός” του Δημάρχου που εκδηλώνεται σχεδόν σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και που βέβαια είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, συνεχίστηκε και σε σχετική ανακοίνωσή του της 19-4-2016 την οποία τιτλοφορεί με φράσεις που μπροστά της ακόμη κι ο Μακιαβέλι θα ορρωδούσε.
Θα μπορούσαμε να μην αναλωθούμε με την ασυνάρτητη φλυαρία του που διανθίζει με πολιτικές κορώνες και υποτιθέμενες βαθυστόχαστες αναλύσεις αλλά το θέμα είναι εξόχως σοβαρό και δεν είναι δυνατόν να προσπεραστεί.
Έτσι να αναφέρουμε σε απάντησή του πως οι ανίερες συμμαχίες που αναφέρει δεν μας αφορούν.
Η “ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ ανθρώπινη πόλη” πολιτεύεται πάντα με ανοιχτές θέσεις, απόψεις και πολιτικές με προγράμματα που καταθέτει στον λαό της Ηλιούπολης προς έγκριση και δεν συναλλάσσεται με κανένα. Επιτέλους ο πολίτης και γνωρίζει και θυμάται. Τριάντα χρόνια περίπου γίναμε μάρτυρες υπόγειων πολιτικών διαδρομών και σκοπιμοτήτων με συναλλαγές και όντως ανίερες συμμαχίες για να εξασφαλίσουν κάποιοι τον επιούσιο.
Κανένας σήμερα δεν μπορεί να γίνει τιμητής και μάλιστα σε μία δημοτική κίνηση που δρα και πολιτεύεται με το συγκεκριμένο αριστερό πρόσημο.
Ο Δήμαρχος θα πρέπει να αναρωτηθεί γιατί η Δημοτική μας κίνηση υποστηρίχθηκε στις εκλογές από ένα ευρύ αυτοδιοικητικό μέτωπο. Ίσως όλοι τότε έβλεπαν αυτό που έρχεται και αυτό που ο ίδιος εξέφραζε και που αποτυπώνεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο με τις ενέργειες και τις απόψεις του ίδιου.
Τέλος εάν θα πρέπει κάποιος να πει και τα πράγματα με το όνομά τους, ας αναφερθεί επιτέλους στο από ποιους και πώς υποστηρίχθηκε στις δημοτικές εκλογές και η παράταξη του Δημάρχου. Και βέβαια αυτή την υποστήριξη εξαργύρωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος αργότερα όταν για την εκλογή προσώπου από το Δ.Σ. θεσμού νέου στην πόλη, “άδειασε” αξιόλογο πρόσωπο που ο ίδιος είχε προτείνει μέσα σε χρόνο ρεκόρ.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης