Πέμπτη 28 Απριλίου 2016


Σαρωτικές οριζόντιες και μόνιμες περικοπές σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις μέχρι και 8%, θα επιφέρουν τα εναλλακτικά μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Τα συγκεκριμένα μέτρα που σήμερα η κυβέρνηση, εμφανίζεται να αμφισβητεί, θα
ενεργοποιήσουν ουσιαστικά των «κόφτη» δαπανών για τις δημόσιες δαπάνες, που αφορούν μισθούς και συντάξεις.
Συνολικά το κράτος ξοδεύει κάθε χρόνο περίπου 30 δισ. ευρώ για συντάξεις και περίπου 15 δισ. ευρώ για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Για να προκύψει μείωση 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ), όπως συμφώνησε η κυβέρνηση στο Eurogroup του Άμστερνταμ, απαιτείται μέση μείωση μισθών και συντάξεων κατά 8%.
Μάλιστα οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, ζητούν τα μέτρα να νομοθετηθούν προκαταβολικά, να είναι αξιόπιστα και να μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα.
Προκειμένου να μην προχωρήσει στη σφαγή των αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, το υπουργείο Οικονομικών, επεξεργάζεται μια σειρά από εναλλακτικά σενάρια για τον αυτόματο έλεγχο των δαπανών.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές, με δεδομένο ότι οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου έχουν συρρικνωθεί στα όρια της ομαλής λειτουργίας του κράτους και οι δημόσιες επενδύσεις αφορούν το ΕΣΠΑ, δεν απομένει τίποτα άλλο πέρα από τη μείωση μισθών του Δημοσίου και συντάξεων!
Μια τέτοια κίνηση όμως, όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, θα κλυδωνίσει την κυβερνητική συνοχή και πιθανά θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Από την άλλη πλευρά, αν η κυβέρνηση αθετήσει τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στους δανειστές, τότε πιθανά να επαναληφθούν τα γεγονότα του προηγούμενου καλοκαιριού.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αυτόματος κόφτης δαπανών προβλέπεται τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς οικονομικής διακυβέρνησης Six Pack και Two Pack, για την ενίσχυση του δηµοσιονοµικού συντονισµού και ελέγχου των χωρών μελών της ευρωζώνης γενικότερα, οι οποίοι έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο το 2011 και 2013 αντίστοιχα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης