Δευτέρα 25 Απριλίου 2016


Ιστορική ταινία " Η Εκκλησία στην πόλη της Ηλιούπολης"
Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 19:00, στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιουπόλεως, η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης συμμετείχε στην παρουσίαση ταινίας που ετοίμασε η IE’ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια, για την "Ιστορία της Εκκλησίας στην Ηλιούπολη".


Την προβολή ενέταξαν στα πλαίσια του εορτασμού των 53 χρόνων από την μετατροπή της Κοινότητας Ηλιουπόλεως σε Δήμο. Οι ενορίες και τα μοναστήρια της Ηλιουπόλεως, μαζί με τα ιδρύματα, συγκέντρωσαν ιστορικό υλικό και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ετοιμάστηκε η ταινία.  Με τον συντονισμό του Πρωτοπρεσβυτέρου Ευθυμίου Κερμελή, Αρχιερατικώς Επιτρόπου της ΙΕ΄ Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει τον Δήμο Ηλιουπόλεως, καταρτίσθηκαν κείμενα και επελέγησαν ιστορικές εικόνες και χάρτες τα οποία συνέθεσαν την ταινία. Η βοήθεια του γραμματέως της Περιφερείας, πρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Παπαποστόλου και των Δήμητρας Στογιάννη, Μαρίας – Ελένης Κόλλια, Θεοδώρου Ρήγα και Βασιλείου - Αλεξάνδρου Κόλλια ήταν καθοριστική, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμπαράσταση στο εγχείρημα, του Δήμου Ηλιουπόλεως, των προέδρων των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ναών, της Καθηγουμένης της Μονής Θεομήτορος και της Δημοτικής Συμβούλου Αικατερίνης Μαρκουλάκη.
Την εκδήλωση ξεκίνησαν με χαιρετισμό τους, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός και ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Βασίλειος Βαλασόπουλος. Ακολούθως από την χορωδία Μελίρρυτον που διευθύνει ο πρωτοψάλτης του καθεδρικού ναού της πόλεως, Αθανάσιος Δασκαλοθανάσης ακούσθηκαν επίκαιροι ύμνοι και συνεχίσθηκαν με την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Ωδείο Σίμωνος Καρά, υπό την Διεύθυνση των Ιεροψαλτών Γεωργίου & Δημητρίου Μαντζούρη. Μικροί μαθητές από την σχολή Βυζαντινής Μουσικής της ενορίας Αγίων Αναργύρων, έδωσαν με τις παιδικές φωνές τους ένα όμορφο ηχόχρωμα στην εκδήλωση, ψάλλοντας σε μουσική παραλλαγή ύμνους και επίκαιρα Μεγαλοβδομαδιάτικα κάλαντα.
Την ταινία παρουσίασε ο πρεσβύτερος Αλέξανδρος Παπαποστόλου, ενώ στο τέλος της, ο Αρχιερατικώς Επίτροπος Ηλιουπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Κερμελής ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους παρισταμένους, ενώ ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός συνεχάρη για το παρουσιασθέν έργο, αλλά και την συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου.
Την παρουσίαση της εκδηλώσεως έκαναν η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Μοροσίδου και ο δικηγόρος Βασίλειος - Αλέξανδρος Κόλλιας.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr
















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης