Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015


Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω από την «κόκκινη γραμμή» του ασφαλιστικού. Έτσι, πρότεινε χθες το βράδυ μέτρα που οδηγούν σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό σύστημα και τα οποία προβλέπουν αύξηση εισφορών για εργαζομένους (1%) και εργοδότες (4%) προκειμένου να μην υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις .


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Μισθωτός με μισθό στα 700 ευρώ θα δει μείωση περί τα 80 ευρώ το χρόνο
Μισθωτός με μισθό στα 1.000 ευρώ θα δει μείωση περί τα 120 ευρώ το χρόνο
Μισθωτός με μισθό στα 1.500 ευρώ θα δει μείωση περί τα 180 ευρώ το χρόνο.
Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Ιούλιο είχαν πέσει στο 2,9% οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων ενώ είχαν μειωθεί και κατά 1% οι εισφορές των εργαζόμενων.
ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση διαφοροποίησε την πρόταση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με την νέα πρόταση να προβλέπει την κατάργησή τους σε βάθος τριετίας, αντί εξαετίας, με τις πρώτες προσαρμογές να γίνονται εντός του Ιουλίου. Ωστόσο, μιλώντας στο πρωινό του ANT1 ο αρμόδιος υπουργός κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι οι αναπροσαρμογές για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα γίνουν από 1/1-16.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2015 και του 2016 η κυβέρνηση προχωρά και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 12% στις επιχειρήσεις με ετήσια κέρδη άνω των 500.000 ευρώ. Η αρχική πρόταση αφορούσε στην επιβολή του εν λόγω συντελεστή σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Αυτή η πρόταση οδηγούσε σε εκτιμώμενα φορολογικά έσοδα 1,22 δισ. ευρώ, ενώ η νέα πρόταση οδηγεί τις εκτιμώμενες εισπράξεις κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ τα οποία θα πληρωθούν σε δυο δόσεις, μια εφέτος και μια το 2016.
Πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί,  αναφέρουν πως η νέα πρόταση της Ελλάδας προς τους θεσμούς προβλέπει και χαμηλότερο όριο εισοδήματος πάνω από το οποίο θα αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Στην τελευταία πρόταση που έχει στείλει στους θεσμούς η κυβέρνηση είχε αποδεχτεί την αύξηση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ από 1,4% σήμερα στο 2% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ.
Τα παραπάνω μέτρα υπερκαλύπτουν τη δημοσιονομική απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ύψους 0,5% του ΑΕΠ, κάτι που αναγνώρισαν με δηλώσεις τους και οι εκπρόσωποι των θεσμών.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης