Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015


Στις δάφνες της πενταετούς θητείας της δημοτικής Αρχής φαίνεται πως έχει θαφτεί (και) το οξύτατο πρόβλημα καθαριότητας της πόλης μας. Η σημερινή εικόνα της Ηλιούπολης συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Σκουπίδια και δυσοσμία. Σκουπίδια παντού: σε δρόμους, πεζοδρόμια, νησίδες, πλατείες, πάρκα, οικόπεδα, σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, από την πιο κεντρική έως την πιο απόκεντρη. Σκουπίδια έξω και γύρω από τους κάδους.



Ξεχειλίζουν από τα καπάκια που δεν κλείνουν πια από τον όγκο των απορριμμάτων, ακόμη κι έξω από σχολεία αλλά και χώρους αναψυχής, όπου συγκεντρώνονται μικρά παιδιά, όπως οι παιδικές χαρές. Με τη δυσοσμία να είναι ανυπόφορη, πολύ περισσότερο σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών. Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα παρατημένα για μήνες, εκτεθειμένα σε πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες. Μία πόλη - ζούγκλα με διάσπαρτα κλαριά και με ξερόχορτα, που σε αρκετές περιπτώσεις ανταγωνίζονται σε ύψος τα δένδρα και αναγκάζουν τους πεζούς να περπατούν κάτω από τα στενά πεζοδρόμια, δίπλα στα διερχόμενα οχήματα.
 Δεν είναι καν εικόνα εγκατάλειψης. Είναι εικόνα βρωμιάς. Απωθητική, απογοητευτική και ταυτόχρονα τόσο εξοργιστική. Πίσω από απαντήσεις του τύπου «για τη συμφορά μας φταίνε τα μνημόνια», «εργαζόμαστε με το 1/3 του προσωπικού που υπήρχε την περασμένη δεκαετία», «έχουμε μειωμένη κρατική χρηματοδότηση», η δημοτική Αρχή Ηλιούπολης θυσιάζει τη δημόσια υγεία των πολιτών και το περιβάλλον ατενίζοντας απαθώς τα τέσσερα ακόμα χρόνια που της απομένουν για να «μεγαλουργήσει»!
Την ώρα που με 39 βαθμούς Κελσίου, οι Ηλιουπολίτες εισπνέουν κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών τους τη δυσωδία των σκουπιδιών, ο Δήμαρχος συνιστά να κάνουν υπομονή και να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες όταν «πιάσουν δουλειά» ως πενταμηνίτες συμβασιούχοι, μόλις 20 άνεργοι συμπολίτες μας. Κανένας σχεδιασμός για οριστική λύση του προβλήματος, καμία στρατηγική διεκδίκησης του αυτονόητου, καμία διάθεση έκθεσης του προβλήματος στους αρμόδιους φορείς της κεντρικής εξουσίας, καμία προσπάθεια να καταλάβουν όσοι πρέπει να καταλάβουν, ότι η Ηλιούπολη έχει μετατραπεί σε σκουπιδόπολη με άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία των δημοτών και καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον.
Πίσω από τη λέξη «μνημόνιο» και ό,τι την ακολουθεί, κρύβεται και παράλληλα γιγαντώνεται η πλήρης αδυναμία διοίκησης του δήμου, η τακτική αποφυγής ανάληψης ευθυνών, η τακτική μετάθεσης ευθυνών, η αδιαφορία και ο παραλογισμός απέναντι στο οφθαλμοφανές!
Αυτό που δεν κρύβεται είναι η κατάντια της πόλης μας και η ντροπή που όλοι νιώθουμε για την εικόνα που εμφανίζει. Η υπομονή και η ανοχή των δημοτών εξαντλήθηκε. Η υγεία μας διατρέχει άμεσο κίνδυνο και η λύση πρέπει να δοθεί… χθες! Εκτός κι αν ο δήμαρχος ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές και δεν ευκαιρεί αυτό τον καιρό.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης