Τρίτη 16 Ιουνίου 2015


Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών σήμερα έξι σκυλιά εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα από φόλες, το ένα εκ των οποίων είχε στειρωθεί πριν από πέντε μέρες. Όμως αυτό το έγκλημα δεν είναι πια είδηση.


Ούτε φυσικά συνιστά είδηση το γεγονός ότι ο αρμόδιος για θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχος, οι υπάλληλοι καθαριότητας και ο δημόσιος κτηνίατρος της περιοχής αρνήθηκαν αρχικά και εξαναγκάστηκαν να πράξουν αυτό που ο νόμος (και οι σχετικές εγκύκλιοι) ορίζουν για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων που εντοπίζονται δηλητηριασμένα.
Ο Κίτσος παρέμενε κοντά στους νεκρούς φίλους του.
Σύμφωνα με το υπό σύσταση φιλοζωικό σωματείο «ΦΙΛΟΣ» τα πτώματα των ζώων εντοπίστηκαν στην οδό Συνταγματάρχη Κατσάνη και σε άλλα σημεία της πόλης γι' αυτό και κλήθηκε το Α.Τ. Σιδηροκάστρου ώστε οι αστυνομικοί να καταγράψουν το γεγονός. Η φόλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν δηλητηριασμένος κιμάς ο οποίος είχε αφεθεί δίπλα σε κάδους σκουπιδιών κοντά στο Κέντρο Υγείας.
Με δηλητηριασμένο κιμά εξόντωσαν τα ζώα.
Όταν η Ειρήνη Καραπιδάκη και ο Μπάμπης Ζήκας μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του σωματείου «ΦΙΛΟΣ» κάλεσαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Τσίντσιο για να τον ενημερώσουν για το έγκλημα, ώστε να σπεύσει επί τόπου, εκείνος αδιαφόρησε. Και μόνο όταν ο κ. Ζήκας ενημέρωσε τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη ο αντιδήμαρχος μετέβη στο σημείο όπου κείτονταν νεκρά τα σκυλιά.
Ένα από τα σκυλιά που δηλητηριάστηκαν είχε στειρωθεί πριν από πέντε μέρες.
Όμως η αδιαφορία των αρμοδίων για την εξόντωση των αδέσποτων έγινε εμφανής και από την άρνηση των υπαλλήλων Καθαριότητας του Δήμου Σιντικής, που δεν ήθελαν να μεταφέρουν με το αυτοκίνητο του Δήμου Σιντικής, τα πτώματα των σκυλιών στο Δημόσιο Κτηνιατρείο και έλεγαν στους φιλόζωους «Να τα πάρετε εσείς που τα αγαπάτε!». Τελικά το έκαναν μόνο αφού παρενέβη ο κ. Τσίντσιος.
Ο Κίτσος δεν ήθελε να φύγει από εκεί που κείτονταν τα άλλα δύο νεκρά αδέσποτα.
Αλλά η αδιαφορία των υπευθύνων δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο δημόσιος κτηνίατρος Βασίλης Μόκκας, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, η Ειρήνη Καραπιδάκη είπε αρχικά ότι δεν είναι δική του δουλειά να πάρει δείγματα από τα πτώματα των σκυλιών αλλά πρέπει να του τα φέρνουν έτοιμα για να γίνει τοξικολογική ανάλυση του δηλητήριου και πως δεν είναι δική του υπόθεση τα αδέσποτα.
Η φόλα που βρέθηκε δίπλα στους κάδους.
Τελικά ο δημόσιος κτηνίατρος μόνο αφού μίλησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Σιδηροκάστρου αλλά και με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής Σερρών είπε «ότι θα κάνει την εξυπηρέτηση» αν και είναι υποχρεωμένος να κάνει την λήψη των δειγμάτων!
Οι υπάλληλοι Καθαριότητας του Δήμου Σιντικής αρχικά αρνήθηκαν να μεταφέρουν τα πτώματα των ζώων με το αυτοκίνητο του δήμου στο Δημόσιο Κτηνιατρείο.
Η δηλητηρίαση ζώων είναι ένα διαρκές έγκλημα, που συμβαίνει καθημερινά παντού στην Ελλάδα κυρίως εις βάρος αδέσποτων και μη κατοικίδιων, όμως αυτό το έγκλημα «διανθίζεται» συστηματικά από την αδιαφορία των αρμοδίων καθώς αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα κατοικίδια όχι ως πλάσματα με δικαιώματα αλλά ως ανεπιθύμητα όντα.
Το σκυλί που επέζησε!


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης