Τρίτη 30 Ιουνίου 2015


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν μπορεί να ελέγξει τη νομιμότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία  μεταφέρθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς όπως υπογραμμίζεται, κυρώθηκε με τον νόμο 423/2015.


Οι Σύμβουλοι απέρριψαν ως απαράδεκτη την προσφυγή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Σίνδος) που είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του ΝΠΔΔ και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του, είναι ακατάσχετα.
Στην προσφυγή τόνιζε ότι η Π.Ν.Π. είναι αντισυνταγματική, καθώς πλήττει το κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του Συντάγματος αυτοδιοίκητο των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ενώ καταστρατηγεί ευθέως και αναμφιβόλως την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιονομικής αυτοτέλειας.
Όπως σημειώνεται στην υπ’ αριθμόν 2567/2015 απόφαση των συμβούλων της Επικρατείας η αίτηση του Τ.Ε.Ι. κατατέθηκε στις 28.4.2015, δηλαδή την επόμενη ημέρα της κύρωσης της Π.Ν.Π, με  το νόμο 4323/2015 και υπογραμμίζουν ότι η  κύρωση της Π.Ν.Π. με τον επίμαχο νόμο έγινε αναδρομικά.
Όπως αναφέρουν στην απόφαση, η Ολομέλεια του ΣΤΕ κατά του νόμου «δεν χωρεί αίτηση ακυρώσεως».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης