Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΩΣ ΝΤΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ»


ΤΡΙΚΑΛΑ 12, 13, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ)

Συνδιοργάνωση 
Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων      
Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων
Δήμος Τρικκαίων

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων 

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας/ Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει  το 28ο Συνέδριό της, την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων στον Μύλο Ματσόπουλου.

Θέμα του Συνεδρίου: «Το ελληνικό τοπίο ως ντεκόρ στον κινηματογράφο»

Η  πρώτη ημέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει δύο αφιερώματα: α. Στον  ΜΠΑΡΜΠΗ ΒΟΖΑΛΗ (1926-2014), ιστορικό στέλεχος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα προλογίσει ο Θάνος Μουκούλης (Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας) και θα προβληθεί βίντεο του Νίκου Θεοδοσίου. β. Στον ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΑΞΗ (1935-2003), σκηνοθέτη. Θα προλογίσει ο Θανάσης Μιχαλάκης (Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων) και θα προβληθούν βίντεο και η ταινία του Βασίλη Κονταξή Ο Σακαφλιάς (Στα Τρίκαλα στα δυο στενά), 1967, την οποία θα προλογίσει ο Δημήτρης Τσιγάρας, συγγραφέας του βιβλίου Σακαφλιάς. 
Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Αντώνη Κόκκινου Τέλος εποχής (1994), στην οποία διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Σταύρος Χασάπης, τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου.

Τη δεύτερη ημέρα, θα αναπτύξουν πλευρές του θέματος του Συνεδρίου  σκηνοθέτες, πανεπιστημιακοί, ιστορικοί και κριτικοί του κινηματογράφου (Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Στέλλα Κυβέλου, Στέφανος Νταλάσης, Σάκης Μανιάτης, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ιουλία Μέρμηγκα, Βασίλης Λουλές) και θα προβληθεί το επεισόδιο Δήμος Αβδελιώδης – Εικόνες του παραδείσου (σκηνοθεσία: Δώρα Μασκλαβάνου, 2009) της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ Τοπία της σιωπής.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν τιμητικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για τους : α. ΣΤΑΥΡΟ ΧΑΣΑΠΗ, διευθυντή φωτογραφίας - σκηνοθέτη (ομιλητές: Αντώνης Κόκκινος, σκηνοθέτης και Σάκης Μανιάτης, σκηνοθέτης – διευθυντής φωτογραφίας). β. ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΝΤΖΗ, σκηνοθέτη (ομιλητές: Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας – σκηνοθέτης και Νίκος Τσαγκαράκης, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου).
  Μετά τις ομιλίες θα προβληθούν οι ταινίες Ο φωτογράφος των Τρικάλων (2005) του Βασίλη Κοσμόπουλου και Σιωπηλές μηχανές (1998) του Θανάση Ρεντζή.

Την τρίτη ημέρα, οι σύνεδροι (μέλη των Κινηματογραφικών Λεσχών από όλη την Ελλάδα) θα ξεναγηθούν στα Μετέωρα και θα επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου (από τη Δευτέρα 08/06/2015 έως την Πέμπτη 11/06/2015) θα προβληθούν οι ταινίες του 3ου U Made It Film Festival και οι ταινίες Οι παράνομοι (1958) του Νίκου Κούνδουρου, Ο μανάβης (2013) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου και Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί (2013) του Βασίλη Λουλέ.
Επίσης, από τις 08 έως τις 14/06/2015, θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας στο ισόγειο των Θεατρικών Εργαστηρίων Δήμου Τρικκαίων (Μύλος Ματσόπουλου).   

Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας διοργανώνει κάθε χρόνο κινηματογραφικό συνέδριο σε διαφορετική  πόλη της Ελλάδας, με τη συμμετοχή  μελών των Κινηματογραφικών Λεσχών,  φίλων του κινηματογράφου, φορέων των τοπικών κοινωνιών και σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών.

Σε κάθε πόλη η Κινηματογραφική Λέσχη ως συλλογική οντότητα αμφισβητεί τον παθητικό ρόλο του θεατή απέναντι στον κινηματογράφο, τον ωθεί σε ενεργή συμμετοχή  στη διαμόρφωση του προγράμματος και των δράσεων της Λέσχης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις διαλόγου με δημιουργούς και κριτικούς του κινηματογράφου. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τηλ.: 2109941199, 6945405825, E-mail: okleathens@gmail.com, Ιστολόγιο: oklegr.blogspot.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης