Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κατάμεστη η αίθουσα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Συγκινητικά μεγάλο το ενδιαφέρον για τα έργα του Νίκου Ζαχαριάδη. Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του αγωνιστή ποιητή και πολυβραβευμένου λογοτέχνη Αλέξη Πάρνη.

Το Σάββατο ήταν η βραδιά του Νίκου Ζαχαριάδη. Η αίθουσα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη κατάμεστη. Πολύς κόσμος υποχρεώθηκε να μείνει έξω από την αίθουσα και να παρακολουθήσει την εκδήλωση όρθιος, ακούγοντας μόνο τους ομιλητές.

Zaxariadis-Nikos
Το ενδιαφέρον για τα έργα του Νίκου Ζαχαριάδη ήταν συγκινητικά μεγάλο. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι «Εκδόσεις Καστανιώτη» που πουλούσαν το δίτομο (Α’ τόμος, «Ιστορικά Διλήμματα- Ιστορικές Απαντήσεις, 1940-1945» και Β’ τόμος, «Υπέρ Βωμών και Εστιών, 1946-1947»), ειδικά για την εκδήλωση, με έκπτωση 40%.

Zaxariadis-ekdilosi-1
Στην εκδήλωσαν μίλησαν ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Πετρόπουλος και ο Νίκος Χατζηδημητράκος, ως επιμελητές της έκδοσης και ο γιος του Νίκου,Σήφης Ζαχαριάδης. Συντόνισε ο δημοσιογράφος Περικλής Καπετανόπουλος.
Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του αγωνιστή ποιητή και πολυβραβευμένου λογοτέχνηΑλέξη Πάρνη, προσωπικού φίλου του Νίκου Ζαχαριάδη. Ο Αλέξης Πάρνης έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση και ομιλία, μετά τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, το 1962.

Zaxariadis-ekdilosi
Την εκδήλωση κάλυψε με βιντεοσκόπηση ο ιστότοπος ΠΑΝΤΙΕΡΑ.

Zaxariadis-ekdilosi-3
Zaxariadis-ekdilosi-2
Zaxariadis-gios
Zaxariadis-Parnis-ekdilosi
πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης