Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παίρνοντας εισαγωγικά το λόγο, ύστερα από σχετικές προφορικές παρεμβάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στο θέμα του ιού του Έμπολα, καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων με αφορμή την αποστολή σχετικής επιστολής προς τους δημάρχους Αττικής. 



Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε σχετικά με τον ιό, ότι το «Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να μην παρακολουθεί την επικαιρότητα όπως τη διαμορφώνουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων», ότι αυτό που επείγει είναι η ανάγκη αντιμετώπισης των «αποδεκατισμένων και υποστελεχωμένων υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας, λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές». Σε ό,τι αφορά στην επιστολή προς τους δημάρχους για την ανάγκη ενός νέου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, η Περιφερειάρχης παρατήρησε ότι αυτή «αποτελεί συνέχεια του προεκλογικού δημόσιου διαλόγου» και συνιστά «συνέπεια λόγων και έργων», γι’ αυτό και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου «δεν θα πρέπει να ξαφνιάζονται». Τέλος, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διεξαχθεί συντεταγμένη συζήτηση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της Αττικής και της πατρίδας.
Ακολούθως οι εργασίες της 22ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ξεκίνησαν με θέμα που τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης και αφορά στην τοποθέτηση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στο Καματερό, κατόπιν της ανησυχίας που εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής.
Ύστερα από την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπυρίδωνα Τζόκα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επανεξέταση της 8512/11 απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Περιφερειάρχη Αττικής, ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο αιτείται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 10707/Φ610 άδειας κατασκευής της 8954 κεραίας σταθμού ξηράς μέχρι τη λήψη νεότερης απόφασης των  αρμόδιων υπηρεσιών. Το «παρών» στη συζήτηση έδωσαν τόσο ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος, όσο και εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Από την ψηφοφορία απείχαν οι παρατάξεις «Αττική» και «180ο -Η Αττική αλλάζει πρόσωπο» ενώ, προηγουμένως έντονη κριτική στη διοίκηση για το χειρισμό του θέματος είχε ασκήσει η παράταξη «Αττική» δια στόματος του κ. Γιάννη Σγουρού.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», κ. Γιάννης Πρωτούλης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα με τους κατοίκους να είναι καθολικά αντίθετοι και ότι υπάρχει ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση για το ζήτημα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Κατήγγειλε την πρακτική  των πολυεθνικών επιχειρήσεων που  έχουν τη δική τους γνώμη περί νομιμότητας.  Παλεύουν αλλάξουν προς το συμφέρον τους ό,τι δεν τους συμφέρει αλλά αυτό το δικαίωμα δεν το θέλουν για τον εργαζόμενο κόσμο να παλεύει να αλλάξει έναν αντιλαϊκό νόμο ή έναν νόμο που είναι ενάντιά τους και τους καταστρέφει τη ζωή. Τόνισε ακόμη: «Κακώς έχει δοθεί θετική γνωμοδότηση. Αυτό να το έχουμε καθαρό, γιατί διαφορετικά πρέπει να μας φέρετε και εμάς μία έρευνα που κι εμείς ειδικοί δεν είμαστε, αλλά να μας φέρετε μία επιστημονική έρευνα που να γνωμοδοτεί ότι με ασφάλεια μπορεί να λειτουργήσουν για τους κατοίκους, οι κεραίες, οι σταθμοί περισσότερο, βάσης κινητής τηλεφωνίας.
Νομίζουμε ότι η απόφαση πρέπει να είναι σαφής και συγκεκριμένη. Δηλαδή ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την αρνητική του γνώμη ως προς την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας και ζητεί την παύση οποιονδήποτε εργασιών. Αυτό πρέπει να είναι το πλαίσιο, με μια σαφές, λιτό, και κατανοητό».
Για το ίδιο θέμα, Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Αττική- Συμμέτοχοι στο Αύριο-Παύλος Χαϊκάλης», κ. Χριστόφορος Δανάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Καματερό είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Το πρόβλημα της συγκεκριμένης κεραίας έχει ξεκινήσει από το 2010, όταν με κινητοποιήσεις των κατοίκων είχαμε αποτρέψει τότε τη λειτουργία της. Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη κεραία βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο του Δήμου. Σε προηγούμενο Συμβούλιο, είχαμε απορρίψει παρόμοιο αίτημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας για λειτουργία κεραίας της, ακριβώς επειδή ήταν κοντά σε σχολείο.
Η παρέμβαση και πρόταση που είχα κάνει σε παλαιότερο Συμβούλιο σχετικά με τις γνωμοδοτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα περιβάλλοντος, είχε να κάνει με παρόμοια ζητήματα.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι αντίθετος με τη λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας και έχει πάρει σχετική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ομόφωνη μάλιστα.
Το ίδιο και οι περίοικοι, που θεωρούν ότι με τη λειτουργία της κεραίας μπαίνει θέμα της ίδιας της υγείας τους.
Πώς εμείς καλούμαστε να γνωμοδοτούμε σε ζητήματα περιβάλλοντος, αν δεν έχουμε μαζί με την εισήγηση της υπηρεσίας και την απόφαση Δημοτικού συμβουλίου ή την έκφραση γνώμης των τοπικών φορέων ή συλλόγων;
Προτείνουμε λοιπόν,
α. Την απόρριψη της έγκρισης λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας και την αναστολή έκδοσης αδείας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης  Αιγάλεω.
β. Την απαραίτητη έγγραφη έκφραση γνώμης των φορέων ή της τοπικής κοινωνίας ή την απόφαση Δημοτικού  Συμβουλίου, προκειμένου το Περιφερειακό Συμβούλιο να μπορεί να γνωμοδοτεί σε θέματα που το αφορούν. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα της συμμετοχικότητας και του διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς, που γίνονται κοινωνοί των προβλημάτων».
Η Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ» κ. Δέσποινα Κουτσούμπα τοποθετήθηκε ως εξής για το θέμα: «Κακώς δόθηκε στο παρελθόν έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Θα πρέπει να υπάρξει ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, διότι μόνο με την κινητοποίησή τους οι κάτοικοι μπορούν να ανατρέψουν το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει το ζήτημα. Πρέπει λοιπόν να βοηθήσουμε τους κατοίκους. Είναι απαραίτητο όμως να δούμε το θέμα συνολικά και όχι μεμονωμένα μέσα από δημόσια συζήτηση με επιστημονικούς και νομικούς φορείς».
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα για την Οικολογία» κ. Αντώνης Γάκης, ανέφερε ότι είναι γεγονός πως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποκομίζουν οφέλη και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει μια συζήτηση με τους 66 Δήμους και να δούμε πόσες κεραίες έχουμε, ποιά τα διοικητικά πρόστιμα και ποιοί τα επιβάλλουν. Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να κάνει μια συνολική αποτίμηση για την ύπαρξη των κεραιών σε όλη την Αττική που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής μελέτης στο σύνολο του Νομού».
Επιπροσθέτως, η Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Παρέμβαση για την Αττική – Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση», κ.  Μαρία Γιαννακάκη  υπερψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων – Καματερού, αναφορικά με την αρνητική γνώμη που αυτό εξέφρασε σχετικά με την  εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί των ορίων του Δήμου, και τοποθετήθηκε υπέρ της περαιτέρω εξέτασης των όρων και προϋποθέσεων εγκατάστασής της, σύμφωνα με την αρχή προφύλαξης της υγείας των περιοίκων και κατόπιν ακρόασης του Δημοτικού Φορέα, και αναφέρθηκε στην ανάγκη εξέτασης όλων των παραμέτρων του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και των δεδομένων της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη και την αβεβαιότητα που υφίσταται στην επιστημονική κοινότητα επί του θέματος.
Εν συνεχεία, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρου σε υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE 2014-2020, το οποίο αποτελεί το χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Ερμίνας Κυπριανίδου, η συμμετοχή της Περιφέρειας σχετίζεται με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά και στην πιλοτική εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα υλοποιηθούν σε τρεις Δήμους της Αττικής και θα πλαισιωθούν από παρόμοιες δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας. Οι βασικές δράσεις του Έργου στις οποίες προτείνεται να εμπλακεί η Περιφέρεια Αττικής είναι:
α. Διοργάνωση φόρουμ διαλόγου με εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προώθηση καλών πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας, την προώθηση στην αγορά οικολογικών-καινοτόμων και οικονομικών ηλεκτρικών συσκευών, στη διαμόρφωση προτάσεων θεσμικού χαρακτήρα κ.α.
β. Δημιουργία κινητού χώρου επίδειξης πρακτικών εξοικονόμησης ενέργειας που θα φιλοξενείται σε κεντρικές πλατείες Δήμων της Αττικής.
γ. Δημιουργία και διανομή εκπαιδευτικού υλικού για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.
δ. Δημιουργία και προβολή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ με τα μηνύματα που επιδιώκει να επικοινωνήσει το Έργο.
«Κατά» ψήφισαν η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», η «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και  η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ».
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σκοπιμότητα για την υποβολή πρότασης Συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα LIFE για το Περιβάλλον -Ατμοσφαιρική Ρύπανση- Αιθαλομίχλη, αφού η Περιφέρεια Αττικής έχει τη συναρμοδιότητα να κάνει ελέγχους σε ό,τι αφορά τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από την καύση βιομάζας, με αποτέλεσμα μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο της, αποκτώντας παράλληλα και τον κατάλληλο εξοπλισμό. «Κατά» ψήφισαν η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», η «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» κ. Γιάννης Σγουρός συνεχάρη τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος για τις ολοκληρωμένες εισηγήσεις και παρουσιάσεις για τη συμμετοχή της περιφέρειας στο πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», κ.  Αλεξάνδρα Μπαλού, τόνισε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι κατηγορηματικά αντίθεση στο πρόγραμμα «Life» γιατί υπηρετεί, υπακούει και υλοποιεί το χαρακτήρα της πολιτικής της ΕΕ, που παλεύει να λύσει το πρόβλημα του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας, που οδηγεί στην καταστροφική επίπτωση στο περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπων. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «δίνουν κίνητρο στους επιχειρηματίες και από την άλλη, πράσινη φορολογία στους εργαζόμενους. Μιλάνε για εμπόριο ρύπων και παίρνουν μέτρα προσαρμογής για να βελτιώσουν το περιβάλλον. Η εμπειρία του προγράμματος που έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν λέει ότι 14,9 εκατομμύρια ευρώ – ενώ ο κόσμος υποφέρει από έλλειψη χρημάτων – δόθηκαν σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες, τράπεζες, ΜΚΟ και ιδρύματα και δεν είναι τυχαίο ότι η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αττικής και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχουμε το αγκάλιασμα της «αριστερής» διοίκησης με την «υγιή επιχειρηματικότητα».
Όσον αφορά για το πρόγραμμα που αφορά την εγκατάσταση και την επιχειρησιακή επίδειξη λειτουργίας ενός αστικού υπερ-σταθμού παρακολούθησης εξειδικευμένων παραμέτρων ρύπανσης, συμφωνούμε με την ανάγκη και τη χρησιμότητα που έχει, αλλά «μας ζητάτε να εντάξουμε και αυτό το δικαίωμα, να υπάρχει τεχνογνωσία και καταμέτρηση, στο πρόγραμμα και τη φιλοσοφία του «Life».
Το ερώτημα και το συμπέρασμα, είναι η επιστήμη, η ενέργεια, η ανάπτυξη, η τεχνολογία, σε ποιανού τα χέρια είναι, ποιόν ωφελεί, για ποιόν γίνεται. Προωθείτε αυτά τα προγράμματα, όχι γιατί είναι καινοτόμα, αλλά γιατί συμφωνείτε απόλυτα στην ουσία της πολιτικής της ΕΕ, με το περιεχόμενο των μνημονιακών νόμων που καταγγέλλετε μεν, αλλά έτσι συμβάλλετε να υλοποιούνται οι στόχοι της ΕΕ για περισσότερα κέρδη για τους επιχειρηματίες και βάρη για το λαό».
Παίρνοντας τον λόγο η Περιφερειακή Σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-ΑΝΤΑΡΣΥΑ» σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ», κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, ανέφερε: «Το πρόγραμμα LIFE εντάσσεται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Ευρώπης 2020 με κατευθύνσεις με τις οποίες διαφωνούμε. Η νέα Περιφερειακή αρχή δήλωνε προεκλογικά ότι θα κάνει κοινωνική πολιτική με τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Γνωρίζουμε ότι η κ. Δούρου απέστειλε επιστολή στον κ. Χαν. Θα περιμέναμε, λοιπόν, να μας ενημερώσει ποιά είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αν δέχεται να αλλάξει τους όρους των προγραμμάτων. Για παράδειγμα, έχει συζητηθεί να γίνονται τα προγράμματα με αυτεπιστασία από την ίδια την Περιφέρεια Αττικής, ώστε και το προσωπικό να δουλεύει με κανονικές συμβάσεις; Αντ’ αυτού παρουσιάζονται τρεις προτάσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα LIFE, οι οποίες αποδέχονται πλήρως τους όρους του παιχνιδιού: εμπλοκή επιχειρηματιών και ΜΚΟ, προσωπικό με συμβάσεις μαθητείας, το μεγαλύτερο μέρος χρημάτων να πηγαίνουν στη διαφήμιση του ίδιου του προγράμματος και σε αντίστοιχες επιχειρήσεις marketing, προβολής κλπ. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα για τον τουρισμό θα δεσμεύσει 400.000 Ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ούτως ώστε να δοθούν συνολικά 1.800.000 Ευρώ που τελικά θα καταλήξουν στις τσέπες των επιχειρηματιών του τουρισμού. Με 400.000 Ευρώ θα μπορούσαμε καλύτερα να συνδυάσουμε την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος, που υποτίθεται ότι είναι και ο σκοπός του προγράμματος LIFE, αν τα δίναμε για τα μονοπάτια των Κυθήρων και των Αντικυθήρων και την προβολή τους διεθνώς».

Ο κ. Ευάγγελος Μπαρμπούρης, Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής για την Αττική» κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα είναι υποκριτικό, γιατί ζητάει από την Περιφέρεια να συμμετάσχει με μισό εκατομμύριο € σε μια χώρα, όπου το 80% των κατοίκων της ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και τον χειμώνα του 2013 θρηνήσαμε θύματα επειδή δεν είχαν θέρμανση. Η Ελληνική Αυγή για την Αττική είναι αντίθετη σε προγράμματα, που μόνο σκοπό έχουν να συνεχίζουν να συντηρούν «τρωκτικά», «ανεπάγγελτα λαμόγια» και «αεριτζήδες» των Μ.Κ.Ο.»
Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ψήφισε επίσης και την Έγκριση Υποβολής Πρότασης για Συμμετοχή της Περιφερειακής Αττικής ως επικεφαλής εταίρου στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος “LIFE Environment and Resource Efficiency”.  «Κατά» ψήφισαν η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», η «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ».
Συνεχίζοντας τις εργασίες του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε ομόφωνα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην ίδρυση πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας ετήσιας δυναμικότητας 230 τόνων θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων της εταιρείας Ιχθυοκαλλιέργειες Αττικής σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ακρωτήριο Πούντα κόλπου Αλκυονίδων Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Τέλος, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε και υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα των πολιτών, με αφορμή την απόφαση των πλοιοκτητών να αποσύρουν τα πλοία τους από την πορθμειακή γραμμή Ωρωπού-Ερετρίας, από 31/10/2014 έως 31/3/2015. Πρόκειται για πορθμειακή γραμμή, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς επί 50 έτη. Τονίζεται δε πως ανάλογο ψήφισμα υιοθέτησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.
Στην τοποθέτησή του επί του θέματος, ο κ. Γιάννης Πρωτούλης, εκπροσωπώντας την παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε ως παράταξη με το ψήφισμα, επισημαίνοντας και καταγγέλλοντας την πλήρη ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου που, αν και έχει επιδοτηθεί για όλα του τα έξοδα, δεν διστάζει να κρατά τον κόσμο σε ομηρία προσπαθώντας να αποκομίσει ακόμα περισσότερα κέρδη.»
πηγη



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης