Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 
Τα μέτρα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων περιλαμβάνει προσχέδιο του νομοσχεδίου «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την  ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων  και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

Το νομοσχέδιο το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα θεσπίζει προσωρινά μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι βιώσιμες μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο, στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία. 
Συγκεκριμενα, θεσπίζονται η ελάφρυνση και ο διακανονισμός χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς το Δημόσιο και ΦΚΑ που προβαίνουν σε ρύθμιση οφειλών τους προς χρηματοδοτικά ιδρύματα,  καθώς και η έκτακτη διαδικασία ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων (με δεσμευτική δύναμη για το σύνολο των πιστωτών) και η έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης.
Στο προσχέδιο προβλέπονται επίσης η παροχή κινήτρων για την συμμετοχή του οφειλέτη σε πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η παροχή φορολογικών κινήτρων προς τα χρηματοδοτικά ιδρύματα που προβαίνουν σε ρυθμίσεις χρεών καθώς και η σύσταση επιτροπής παρακολούθησης και συντονισμού της υλοποίησης των θεσπιζομένων μέτρων με στόχο την ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή τους. 
Διαβάστε το προσχέδιο  του νομοσχεδίου, μπορείτε και να τον εκτυπώσετε : με ένα κλικ εδώ 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης