Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014


Το 4ο Λύκειο Ηλιούπολης έχει 360 μαθητές και είναι εδώ και χρόνια το δεύτερο μεγαλύτερο Λύκειο της πόλης μας. Στον ίδιο χώρο, με σχεδόν ανάλογο μαθητικό πληθυσμό, συστεγάζεται και το 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Το σχολικό συγκρότημα του 4ου Λυκείου και Γυμνασίου αποτελεί και το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Ηλιούπολης, καθώς συνολικά, αριθμεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω από 750 μαθητές


Οι αίθουσες που υπάρχουν δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. Φυσικά το πρόβλημα υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει όμως ξεπεράσει ήδη τα όρια της εύρυθμης λειτουργίας. Από την πλευρά των ιδίων δυνάμεων του 4ου Λυκείου, έχουν εξαντληθεί και έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας πολλοί κοινόχρηστοι χώροι (διάδρομοι, βιβλιοθήκη κλπ). Ο χώρος του άνω προαυλίου έχει σε μεγάλο βαθμό καταληφθεί από λυόμενα (κοινά λυόμενα για σεισμόπληκτους και όχι με ειδικές προδιαγραφές κατασκευής για σχολικές αίθουσες) τα οποία και βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Πριν από περίπου μια εικοσαετίαυπήρξε έγκριση τόσο από την Σχολική Επιτροπή, όσο και από τον ΟΣΚ σχεδίου για ανέγερση νέας πτέρυγας για τις ανάγκες του Λυκείου στην θέση όπου βρίσκονται σήμερα τα λυόμενα. Για άγνωστους λόγους τα πάντα πάγωσαν και απολύτως τίποτε δεν υλοποιήθηκε.
Ενώ δικαιούνται να εργάζονται 2 καθαρίστριες ανά σχολείο (δύο για το  4ο Λύκειο και δύο για το 4ο Γυμνάσιο), σήμερα απασχολείται μόνο μια –μόνιμη- καθαρίστρια, πουανήκει στο 4ο Λύκειο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σχεδόν 750 μαθητών, ενώ δεν καλύφθηκεουσιαστικά η θέση της καθαρίστριας του Γυμνασίου που συνταξιοδοτήθηκε!
Επιπρόσθετα, σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν μαθητές και καθηγητές στο 4ο Λύκειο, με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο Εργαστήριο Πληροφορικής που δεν έχει συντηρηθεί και ανανεωθεί εδώ και 15 περίπου χρόνια! Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του προσωπικού του σχολείου δεν έχουν φτάσει καθόλου πόροι που προβλέπονται γι’ αυτό τον σκοπό από τον προϋπολογισμό της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου στο συγκεκριμένο σχολείο. Προκύπτει άραγε το ερώτημα, εάν οι πόροι αυτοί κατανέμονται ισοδύναμα και ανάλογα με το μέγεθος, τη δυναμικότητα  και τις επείγουσες και πραγματικές ανάγκες του κάθε σχολείου.

(Επιτροπή Παιδείας της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»)






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης