Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Το σημερινό 5ο  Γυμνάσιο προήλθε από τη συγχώνευση δύο γυμνασίων με πλούσιες εκπαιδευτικές παραδόσεις και  δραστήριες μαθητικές κοινότητες. Όπως όλα συγχωνευμένα σχολεία έχει ανάγκες από χώρους, αλλά  δύο αίθουσες του έχουν αχρηστευθεί (κλειδωθεί), γιατί όποτε βρέχει τρέχουν τα νερά από την οροφή

Παρά τις  επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της  Δημοτικής Αρχής ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιζόταν το καλοκαίρι (που πέρασε) και ότι έχουν εγκριθεί οι απαραίτητες δαπάνες δεν έγινε τίποτα. Με την έναρξη του σχολικού έτους νέες υποσχέσεις  δόθηκαν. Οι εργασίες υποτίθεται ότι θα άρχιζαν τις επόμενες μέρες.  Και πάλι τίποτα. Επιπλέον άρχισαν οι βροχοπτώσεις και τώρα πια δεν μπορούν να γίνουν οι εργασίες  στεγανοποίησης.
Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε το σχολείο, για να καταγράψουν επιτόπου τα άμεσα προβλήματα που υπάρχουν, αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις» με την συμμετοχή του επικεφαλής της κίνησης Χρήστου Κοκοτίνη και του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καλαντίδη και της εκπαιδευτικού Σούλας Τσιρταβή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο (όπως και πολλά άλλα στην πόλη μας) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθαριότητας με 1 και μοναδική καθαρίστρια συμβασιούχο 4-ωρης μερικής απασχόλησης. Επίσης σαν συνέπεια της κατάργησης των σχολικών φυλάκων το σχολείο (όπως και τα περισσότερα σχολεία) μη διαθέτοντας ούτε συναγερμό είναι έκθετο σε στοιχειώδη προστασία από οποιαδήποτε εξωτερική επιβουλή.
(Επιτροπή Παιδείας της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»)

  
  




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης