Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες βολές εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων δεν είναι το ουσιαστικότερο ζήτημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτήν την περίοδο η Τοπική Αυτοδιοίκηση.



«Δεν είναι το κύριο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης σήμερα ο επανέλεγχος των σύμβάσεων. Το πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης σήμερα, και με αυτό εγώ ασχολούμαι, είναι η έλλειψη των πόρων τους οποίους πρέπει να βρούμε, είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας, η προσπάθεια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τη μεταφορά των μαθητών. Εμείς με τα ουσιώδη ασχολούμαστε», σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο κ. Ντινόπουλος.
Δεν παρέλειψε να πει ότι ο νόμος για την αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις έχει ατέλειες, αν και τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση.
Ωστόσο, η «κόντρα» μεταξύ των δύο υπουργών, φαίνεται να αποκτά και χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης. Όπως είπε ο κ. Ντινόπουλος: «Εγώ δεν γεννήθηκα υπουργός, ούτε βουλευτής. Ό,τι κατάφερα στην πολιτική το κατάφερα μόνος μου και κατεβαίνω δυο φορές την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας με το Μετρό», σχολίασε.
Αναφορικά με τις περιπτώσεις των πέντε δημάρχων που αρνούνται τον επανέλεγχο σοτυς δήμους του είπε: «Έπρεπε να επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων»  και πρόσθεσε: «Με ενοχλεί ένα κλίμα το οποίο δημιουργείται ότι δήθεν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι όλοι απατεώνες, είναι όλοι τα λαμόγια, ότι όλοι τελοσπάντων προσπαθούν να παρανομήσουν. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αιρετοί, άνθρωποι οι οποίοι εξελέγησαν από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι δίνουν καθημερινά έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα».
«Είμαι υποχρεωμένος εκ του θεσμικού μου ρόλου, ασφαλώς και να θέλω την εργασιακή ειρήνη στην Αυτοδιοίκηση, ασφαλώς και να λέω στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ότι εκ των συμβατικών υποχρεςώσεων της χώρας δεν προβλέπονται απολύσεις στον χώρο τηςησ Τοπικής Αυτοδιοίκησης», είπε και συμπλήρωσε ότι «στους ΟΤΑ όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή καθ΄οιονδήποτε τρόπο έχουν διαπράξει μια παράνομη πράξη πρέπει να απομακρυνθούν. Εφόσον αποφασίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να γίνει ο επανελεγχος αυτών των συμβάσεων, να προχωρήσει ο έλεγχος.
Σε ό,τι αφορά τη δήλωσή του σχετικά με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ο ίδιος σημείωσε, ότι το σχόλιο «εγώ τάσσομαι με τη Δούρου», ήταν «ειρωνικό».

Δείτε το βίντεο:
Ντινόπουλος: Ήταν ειρωνική η δήλωση για τη Δούρου από Enikos_gr

πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης