Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα μετά από απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποίησαν προειδοποιητική τετράωρη (4) στάση εργασίας τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη αντιδρώντας στη προσπάθεια της επανεκλεγείσας δημοτικής αρχής να εκχωρήσει δραστηριότητες της καθαριότητας σε ιδιώτες.



Το τελευταίο διάστημα (εν μέσω καλοκαιριού) η διοικηση του δήμου δείχνει ιδαίτερη σπουδή σε θέματα που σχετίζονται με τη καθαριότητα (μπάζα, ογκώδη κλπ). Στη προσπάθεια της να λύσει το πρόβλημα των μπαζών που η ίδια δημιούργησε για προεκλογικές ανάγκες επιχείρησε να εμπλέξει και το Δ.Σ. του Σωματείου.

Παρουσιάζοντας το πρόβλημα σαν κοινωνικό, ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου η περισυλλογή τους (ποιος τα μαζεύει εδώ και χρόνια) και ότι δεν πρέπει να επιβαρύνουμε τα αυτοκίνητα του δήμου, έβαλε εργολάβο για την περισυλλογή τους. Θεωρούμε ότι τα μπαζα είναι η αρχή για να διολισθήσουμε στην τμηματική εκχώρηση δραστηριοτήτων σε ιδιώτες.

Ας έδειχνε η διοίκηση την ίδια σπουδή για την ενίσχυση της καθαριότητας με προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Τεχνηέντως δημιουργεί ανάγκες για να δικαιολογήσει τις επιλογές της και να μοιράσει δημόσιο χρήμα.

Την ίδια τακτική ακολουθεί και με τους νέους βυθιζόμενους κάδους τους οποίους σκορπά στη πόλη, χωρίς τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ξαφνικά θυμήθηκε να λειτουργήσει το τμήμα κίνησης που τόσα χρόνια είναι ανενεργό τοποθετώντας παράτυπα και παράνομα τμηματάρχη για άλλη μιά φορά κατά το δοκούν προκαλώντας τους εργαζόμενους της καθαριότητας, μιας που η συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει «άρωμα πολιτικό και συγγενικό» και εντάσσεται στη λογική μηχανισμού ανθρώπων του δημάρχου και όχι στήριξης των υπηρεσιών. Η υπηρεσία καθαριότητα εδώ και χρόνια δεν έχει προϊστάμενο μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου. Δεν μας λέει όμως γιατί τόσα χρόνια δεν στέλνει τους φακέλλους των εργαζομένων για κρίσεις έστω και με τον παλιό ΟΕΥ μιά που ο καινούργιος που κατατεθηκε δεν πέρασε απο το υπηρεσιακό.

Τώρα νέος συγχρονος ΟΕΥ που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Άμεση προτεραιότητα για εμάς η ενίσχυση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρετηση των δημοτών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Το ίδιο διάστημα έκπληξη μας προκαλεί μια σειρά δραστηριοτήτων του αντιδημάρχου Κου Καλλαρρύτη προφανώς με την καλυψη του δημάρχου στη λογική να εφαρμοστει η πολιτική κατευθυνση της διοίκησης του δήμου.

Ξεκινώντας απο παλιά έδωσε εντολή να επισκευαστεί ενα βυτίο που εφερε απο την ΥΠΑ το οποιο είναι εδώ και καιρό παρατημένο στο γκαράζ. Τώρα δινει εντολή να βαφτεί ενα παροπλισμενο παλιό γερανοφόρο που δεν μπορει να κυκλοφορήσει.

Κλαδεύει δεντρα στη πόλη και στο γκαραζ του δημου χωρίς την εγκριση των γεωπονων χρησιμοποιωντας δυστυχως ορισμένους «προθυμους» εργαζομενους.

Στέλνει εργαζόμενους του δήμου, να κάνουν δουλειά του εργολάβου που εχει αναλαβει τη μεταφορα και τοποθετηση των βυθιζόμενων κάδων.

Το ποιο σοβαρό απ’ όλα παρακάμπτει και απαξιώνει τις υπηρεσίες, καταφευγει σε απειλές και αυταρχισμό.

Στη τελευταία απεργία προσπάθησε να φτιάξει απεργοσπαστικό μηχανισμό υπογράφοντας υπηρεσιακά έγγραφα αντικαθιστώντας το μηχανολόγο που απεργούσε.

Η νέα εποχή δεν ξεκινάει καλά για τους εργαζόμενους.

Χρειάζεται επαγρύπνηση-αποφασιστικότητα – συσπείρωση.
- ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
- ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
- ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΕΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ .

Το Δ.Σ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης