Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της παράταξης «ΗλιούποληΠάμε Μπροστά», πραγματικά διαπιστώνουμε την παντελή έλλειψη πολιτικoύ ήθους και αυτογνωσίας ενός ανθρώπου που δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα τα ολέθρια και καταστροφικά πολιτικά του λάθη και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.


Κατηγορεί των πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης για έλλειψη σοβαρότητας στην προσπάθειά του να υποδυθεί τον ισχυρό παράγοντα στα πράγματα της πόλης μας. Το τι έχει καταφέρει ο κ. Αναγνώστου μέσα από την πολιτική του και προσωπική διαδρομή στην πόλη μας, το έχουν κρίνει οι πολίτες, αναδεικνύοντάς τον στο ύψιστο αξίωμα της πόλης και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αν ο κ. Ευσταθίου και οι συνεργάτες του δεν θέλουν ή δεν έχουν την ικανότητα να το αξιολογήσουν, είναι δικό τους πρόβλημα.
Τόσα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ευσταθίου δεν έχει αντιληφθεί ότι στις τοπικές κοινωνίες οι Δημοτικές Παρατάξεις επιβάλλεται να συζητούν και να δημιουργούν ευρύτερες συμμαχίες στην προσπάθειά τους να αναδείξουν και να επιλύσουν τα προβλήματα των πολιτών. Αν αυτό το ονομάζει «συνδιαλλαγή κάτω από το τραπέζι», αποδεικνύεται πόσο πολιτικά ανώριμος είναι, μην έχοντας κατανοήσει τι συμβαίνει στην πόλη.
Παράλληλα, πέρα από την απαράδεκτη προσωπική επίθεση στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου, ο οποίος τον τίμησε αναθέτοντάς του τη θέση του Αντιδημάρχου για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνει και εκτός πραγματικότητας, καθώς μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, δεν έχει κατανοήσει ακόμη ποιον οι Ηλιουπολίτες κατέταξαν στο παρελθόν.
Παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια, παρέα με κομματικούς παραγοντίσκους της πόλης μας, εμφανίστηκε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος της ΝΔ και χωρίς να κατανοεί το βάρος της ευθύνης που αναλάμβανε, κατέληξε πέμπτος με ποσοστό 8,5%. Μετεκλογικά, αντί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αποτυχίας του και την αρνητική εκτίμηση που εξέφρασαν στις κάλπες οι δημότες για το πρόσωπό του, προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους και επιμένει να μην αναγνωρίζει την αποδεδειγμένη ανεπάρκειά του.
Ίσως ο κ. Ευσταθίου δεν γνωρίζει την αρχαία ρήση «Αιδώς Αργείοι». Με τη συμπεριφορά του διαίρεσε προεκλογικά την παράταξη και χάρισε τον δήμο στον κ. Βαλασόπουλο. Πλέον, μετά τις εκλογές, φαίνεται πως αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο ενός ενοχλητικού εμποδίου στην αναγκαία επανένωση του κεντροδεξιού χώρου στην Ηλιούπολη.
Σχετικά με το αν ο κ. Αναγνώστου ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, δεν χρειάζεται κανενός είδους εύσημα, ιδιαίτερα από τον κ. Ευσταθίου. Αυτό το έχουν κρίνει οι πολίτες, τιμώντας την προσωπικότητα και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.
Τα «θέλω και οι εμμονές» του επικεφαλής της Νέας Δημοτικής Κίνησης, που καταγγέλλεται στην ανακοίνωση της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: την ανάδειξη της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης σε πρώτη αυτοδιοικητική δύναμη στην Ηλιούπολη και τη δυνατότητα, μέσα από διαδικασίες ευρύτερων συμμαχιών, να υπάρξει επιτέλους μια διοίκηση που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης. Άλλοι είναι αυτοί που προσπαθούν να εμφανιστούν ως «ηγέτες» όταν όμως δεν έχουν τη δυνατότητα, όπως έλεγε παλαιός και μεγάλος αυτοδιοικητικός που δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή, «να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα».
Κλείνοντας, ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχουμε την πρόθεση να ξανασχοληθούμε με τις μικρότητες και τις συκοφαντίες ανθρώπων οι οποίοι το μόνο «προσόν» που τους αναγνωρίζει η κοινωνία της πόλης μας είναι οι ξεπερασμένες πολιτικάντικες αντιλήψεις και οι ρηχές δημόσιες σχέσεις.
Γραφείο Τύπου, 22-9-14




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης