Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα παραμείνει περίπου στο 27% μέχρι τέλος του 2015", αναφέρεται στην έκθεση για το 2014 του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας), που δημοσιοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2014.


"Παρά τα μέτρια σημάδια ανάκαμψης σε πολλές χώρες του ΟΟΣΑ το 2014,το ποσοστόανεργίας στηνΕλλάδα παραμένει κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του από την έναρξη τηςοικονομικής κρίσης (27,2 τοις εκατό τον Μάιο του 2014)", γράφεται στην έκθεση της οργάνωσης που εδρεύει στο Παρίσι.
Ενώ στην συνέχεια ξεκαθαρίζεται ότι "Προβλέψεις του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (περίπου 27 τοις εκατό) έως το τέλος του 2015".
Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου οργανισμού, η κτυπημένη από το υψηλό δημόσιο χρέος Ελλάδα, παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίαςμεταξύ των οικονομιών του ΟΟΣΑ.
Η μακροχρόνια ανεργίαπροειδοποιεί η έκθεσηείναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στη διαρθρωτική ανεργία, ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης των δεξιοτήτων και μείωσης των κινήτρων των ανέργων να ψάξουν για δουλειά.
Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα - ιδιαίτερα ο ιδιωτικός τομέας - είδε μία από τιςμεγαλύτερες μειώσεις των πραγματικών μισθών στις χώρες του ΟΟΣΑπερισσότερο από 5% ετησίως κατά μέσο όρο από το πρώτο τρίμηνο του 2009.
"Ενώ η απότομη μείωση των μισθών συνέβαλε στη μερική μείωση του χάσματος του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος σε σχέση με τη Γερμανίακαι την βελτίωσητης ανταγωνιστικότητας προς το εξωτερικό, η ωριαία αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας παρέμεινε πεισματικά αρνητική από την έναρξη της κρίσηςγράφεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.
Η έκθεση συμπεριέλαβε επίσης το ζήτημα σχετικά με την ασφάλεια στην εργασία καιτην ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος στην ΕλλάδαΑνέφερε, ότι όσον αφορά τα παραπάνω, η χώρα κατατάσσεται κοντά στον πυθμένα (31η θέση) του πίνακατου ΟΟΣΑ.
"Οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν υπερβολικές απαιτήσεις στην εργασία, ταυτόχρονα με την διάθεση  ανεπαρκών πόρων για την κάλυψη αυτών τωναπαιτήσεων από την μεριά των εργοδοτών. Η κατάσταση αυτή εμποδίζει όχι μόνοτην παραγωγικότητα, αλλά μπορεί να έχει ισχυρές αρνητικές επιπτώσειςστην υγεία των εργαζομένων".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης