Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

 


Τι πρόεκυψε από μια φιλική συνάντηση του επικεφαλής της παραπάνω Δημοτικής Ομάδος κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, της οποίας πρόεδρος  εξακολουθεί να είναι ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, που διετέλεσε επί 9 συνεχή χρόνια Δήμαρχος Ηλιούπολης.


Η συνάντηση έγινε στην πλατεία Ηρώων λίγες ημέρες πριν μεταξύ του κ. Ψυρρόπουλου και κ.κ. Μελέτη Μανωλακέλλη και Αντώνη Ραφαλέτου από την εφημερίδα «Σφυγμός» κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το επίκαιρο θέμα του προϋπολογισμού του Δήμου, που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό και πέρασε μόνο με μόλις 14 θετικές ψήφους επί του συνόλου των 41 δημοτικών συμβούλων της πόλης.

Όπως μας επεσήμανε ο κ. Ψυρρόπουλος το λευκό για την Δημοτική παράταξη του ήταν επιβεβλημένο γιατί ο προϋπολογισμός δεν έχει σαφή προσανατολισμό δεν είναι αναπτυξιακός διακρίνεται για την μεγάλη ασάφεια και δεν έχει πυξίδα για το που πάει η Ηλιούπολη          

Στην ερώτηση των εκπροσώπων του «Σφυγμού» ότι, αφού, ο προϋπολογισμός του 2021 έχει όλα τα παραπάνω ελαττώματα γιατί δεν τον καταψήφισε «Πρώτα η Ηλιούπολη», ο επικεφαλής κ. Ψυρρόπουλος ήταν αφοπλιστικός λέγοντας:

«Λάβετε υπόψη σας τα 2/3 του προϋπολογισμού είναι ανελαστικές δαπάνες (Μισθοί, Κόστη Κοινωνικών Υπηρεσιών κλπ) και δεν θα ήθελε η παράταξη να χρεωθεί τυχόν κατάρρευση των παραπάνω δομών του Δήμου».

Η ίδια αρνητική εικόνα επικρατεί, κατά τον κ. Ψυρρόπουλο και για το τεχνικό πρόγραμμα που αφορά τα έργα στην πόλη, ο οποίος επί του προκειμένου θέματος επεσήμανε:

«Υπάρχει χάσμα μεταξύ των έργων, που θέλει να κάνει η διοίκηση του Δήμου και του τρόπου με τον οποίο αυτά μπορούν να γίνουν. Το Τεχνικό πρόγραμμα με τις ασάφειες που το διακρίνουν δυστυχώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή έκθεση ιδεών. Γι αυτό και εδώ ψηφίσαμε λευκό»

                                Προβλήματα στο Δήμο Ηλιούπολης   

Περαιτέρω στην συζήτηση μας ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδος «Πρώτα η Ηλιούπολη» κ. Ψυρρόπουλος μας ανέλυσε μερικά από τα καίρια προβλήματα της πόλης όπως:

-         Διατέθηκαν 75,000€ για τον στολισμό της πόλης που είναι ενοικιασμένος και μετά τις γιορτές θα φύγει αυτός (σ.σ ο στολισμός)  από το Δήμο. Επιπροσθέτως,  ο παραπάνω στολισμός καλύπτει μόνο τα κεντρικά σημεία του προαστίου μας και όχι τις γειτονιές.

-         Δεν υπάρχει – μια και δεν το προβλέπει ο προϋπολογισμός – επαρκής κοινωνική μέριμνα και στήριξη των αναξιοπαθούντων, καθώς και η μια κάποια ενίσχυση χορηγείται   μόνο σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες και όχι στο σύνολο των πληττομένων ατόμων.

-         Δεν λειτουργεί το ανοιχτό πανεπιστήμιο έστω και ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Επίσης δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις της «Πρώτα η Ηλιούπολη» για τα εξ αποστάσεως μαθήματα Ξένων Γλωσσών, Γυμναστικής, Ζωγραφικής κλπ.

-         Είναι βασικό μέλημα μας  ότι η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης πέρνα  μέσα από την εκτέλεση του μεγάλου έργου της υπογειοποίησης  της Αλίμου – Κατεχάκη.

-         Η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν έδωσε – σχεδόν – τίποτε περισσότερο στους εμπόρους της πόλης από εκείνα τα λιγοστά που παρεχώρησε ήδη η κυβέρνηση. Στο σημείο επισημαίνουμε ότι μας δήλωσε ο κ. Ψυρρόπουλος τις επόμενες λίγες  μέρες θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των δύο εμπορικών συλλόγων της Ηλιούπολης για να συζητηθούν τα προβλήματα τους και οι λύσεις τους, όπως χρηματοδότηση και αναστολή χρεών στην εποχή του κορωνοϊού κλπ.

(Σημείωση Συντάξεως: υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο της πόλης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο ήρθε πρώτη σε σταυρούς στις Δημοτικές εκλογές του 2019. Όμως, το εφαρμοζόμενο για πρώτη – ίσως – φορά εκλογικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση από την προηγούμενη κυβέρνηση περιόρισε την παράταξη αυτή   στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου.

Δυστυχώς, πρέπει να σημειώσουμε ότι και η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε νομοθετικό πλαίσιο που χρησιμοποιούμενο καταλλήλως από την μειοψηφία στους Δήμους της επιτρέπουν να διοικεί αυταρχικά χρησιμοποιώντας εργαλεία -  της  αλήστου μνήμης  χούντας ( και όχι μόνο) – τύπου προεδρικών διαταγμάτων και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.    

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 81 Δεκέμβριος  2020  



 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης