Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

 


Αυτό τονίζει ο παραπάνω Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής παράταξης  «Πρώτα η Ηλιούπολη», που στην προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Βασίλη Βαλασσόπουλου κατείχε τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.


Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις του «Σφυγμού»:   

 

 

Σφυγμός: Ποια είναι η γνώμη σας για τον τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης και ποια η θέση σας για τον προϋπολογισμό για το έτος 2021;

 

Παπαδόπουλος: «To τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021 του Δήμου Ηλιούπολης ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο πριν 2 εβδομάδες περίπου. Είναι σε μεγάλο βαθμό ένα τεχνικό πρόγραμμα το οποίο είναι επικίνδυνο να μείνει στα χαρτιά. Έχει αρκετές φιλοδοξίες για χρηματοδότηση έργων από την περιφέρεια και το ΕΣΠΑ. Αυτό προϋποθέτει όμως να κινηθεί ταχύτατα ο μηχανισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας για να έχουμε άμεσα στα χέρια μας μελέτες ώριμες και ικανές ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν. Μόνο έτσι θα έρθουν τα πρώτα χρήματα σε ένα εύλογο διάστημα και θα ξεκινήσουν τα έργα.

Στα θετικά της διοίκησης του κ. Χατζηδάκη θα κρίνω το γεγονός ότι αποδέχθηκε τις προτάσεις τις οποίες εισηγήθηκα στο ΔΣ και εκφράζουν το πρόγραμμα της παράταξης μας για ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα έργων όπως:

1.     Η αναβάθμιση του κέντρου της πόλης με βελτίωση των υποδομών με έργα όπως νέες ασφαλτοστρώσεις στους δρόμοους νέα πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά έργα και πεζοδρομήσεις.

2.     Η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μας στο μέτωπο της Λ. Βουλιαγμένης, με κατασκευή των νησίδων, αποκατάσταση του οδοστρώματος, αναβάθμιση του φωτισμού και βιοκλιματικές αναπλάσεις σε διάφορα σημεία.

3.     Μια νέα πρόταση για καλύτερη κυκλοφοριακή διασύνδεση της περιοχής της Αγ. Μαρίνας και του κέντρου πόλης.

4.     Τοπικές παρεμβάσεις όπως πχ. τοιχία αντιστήριξης στο Πανόραμα κλπ.

Ο προϋπολογισμός του 2021 ουσιαστικά είναι ο δεύτερος προϋπολογισμός της νέας διοίκησης, και θα έπρεπε κατα τη γνώμη μου να δίνονται λύσεις σε καίρια ζητήματα του Δήμου μας.

Μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την πόλη όπως ο ανεπαρκής  φωτισμός και η αλλαγή των λαμπτήρων με φώτα LED, η αντικατάσταση της πλειονότητας των κάδων με νέους, καθώς επίσης και η υπογειοποίηση τους τουλάχιστον σε κεντρικά σημεία της πόλης, δεν θίγονται σε αυτόν τον προϋπολογισμό. 

Αν μη τι άλλο περιμένω μια νέα πρόταση και αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα σύντομα.»

 

Σφυγμός: Πως κρίνετε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος;

 

Σφυγμός: «Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του έτους 2021 διαφέρουν από αυτόν του 2020. Αυτό οφείλεται σε έναν πολύ απλό λόγο. Το 2020 χτυπήθηκε η χώρα μας όπως και όλες οι χώρες σε όλο το κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού που ακόμα και σήμερα ζούμε σε πλήρη ένταση και ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτόν, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες χρειάζεται οπωσδήποτε η πόλη για να επιβιώσει.

Πρέπει επίσης να στηριχτούν οι κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δομές. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να στηρίξει επαρκώς όλους τους παραπάνω κλάδους, διότι δεν  γνωρίζει τι γίνεται σε αυτά τα επίπεδα στις τοπικές κοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό, προτείνω τις παραπάνω παρεμβάσεις στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως προανέφερα, ώς μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας καθώς και ενίσχυσης των παραπάνω δομών,

Αναγνωρίζω πραγματικά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, για αυτό και δεν καταψήφισα τον προϋπολογισμό, για να συμβάλλω απο την πλευρά μου στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για το καλό της πόλης. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι μεγάλη και από όλες τις πλευρές ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι και οι επαγγελματίες αυτής της πόλης που αυτή τη στιγμή πλήττονται.»


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 81 Δεκέμβριος  2020 

 


 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης