Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

 


                                                     Εισήγηση

 

Στo πλαίσιο ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Ηλιούπολης, το Τμήμα «Περιβάλλοντος & Συντήρησης Πρασίνου»  της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Ποιότητας Ζωής και Καθαριότητας κατέθεσε το δικό του προγραμματισμό για το 2021, ώστε να συμπεριληφθούν:

 

1.     Δράσεις στο «Τεχνικό Πρόγραμμα», που αφορούν τη βελτίωση του υφιστάμενου ¨Πρασίνου¨ και την δημιουργία νέων χώρων και

2.     Κονδύλια στο «Προϋπολογισμό», για τη συντήρηση του υπάρχοντος πρασίνου και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. 

 

Ο κ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ Κων/νος, ως επικεφαλής Αντιδήμαρχος, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης σχεδίασαν προσεκτικά έναν οδικό χάρτη πάνω στον οποίο θα κινηθεί η Υπηρεσία και αφορά:

 


Α) Τη καταγραφή όλων των εκτάσεων πρασίνου της Ηλιούπολης και το διαχωρισμό τους σε υποτομείς, ώστε να εκπονηθεί ένα κυλιόμενο πρόγραμμα φροντίδας, με κύριο στόχο την ομοιόμορφη εικόνα περιποίησης του πρασίνου.

Β) Τη καλύτερη δυνατή συντήρηση των υπαρχόντων χώρων Πρασίνου σε απόμακρες γειτονιές από το ¨κέντρο¨ της πόλης, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα τους και δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

 


Γ) Τις φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών και την ενίσχυση του καλλωπισμού με διάφορα ¨καλλιτεχνικά¨ στοιχεία (παγκάκια, βραχόκηποι, κλπ) σε πάρκα, πλατείες, νησίδες της πόλης, βελτιώνοντας την αισθητική υφιστάμενων χώρων, λαμβάνοντας όμως σοβαρά υπόψη τις δύσκολες οικονομικά εποχές που διανύουμε.

 

Δ) Την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Τρίτσης, Φιλόδημος, Πράσινο Ταμείο, κλπ) με αναφορά στο ¨Πράσινο¨ χρησιμοποιώντας κονδύλια είτε για την ανάπλαση των υπαρχόντων χώρων, είτε για τη δημιουργία νέων.

Ε) Τη μεθοδική αποτύπωση με επιστημονική και πρακτική μελέτη των αναγκαίων θέσεων εργασίας (αριθμός & ειδικότητες), ώστε να στελεχωθεί με το ικανό και αναγκαίο προσωπικό το τμήμα, για να είναι δυνατή η περιποίηση του υπάρχοντος Πρασίνου και η ανάπτυξη νέου. Σημειώνεται ότι ο αριθμός του μόνιμου προσωπικού για μεγάλο διάστημα είναι αντιστρόφως αναλόγως με το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας πρασίνου & βλάστησης (δένδρα, θάμνοι, λουλούδια) που φροντίζει το τμήμα.

 


Ωστόσο, από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβριου ο συνολικός αριθμός εργαζομένων του Τμήματος (Μόνιμοι, Πρόγραμμα ΟΑΕΔ, Συμβάσεις ¨Covid-19¨), επιτρέπει στο να γίνονται παρεμβάσεις ουσίας, αντάξιες τόσο του ρόλου ύπαρξης του, όσο και των προσδοκιών των κατοίκων της Ηλιούπολης από τη Διοίκηση του Δήμου και αυτό πλέον είναι ορατό στη πόλη.

 

Αυτή η συνθήκη όμως θα ισχύσει έως τα τέλη Μαΐου, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Βασική μέριμνα λοιπόν του της Διοίκησης είναι η ομαλή μετάβαση στο διάστημα που θα ακολουθήσει την λήξη του προγράμματος των 8μήνων του ΟΑΕΔ μέχρι το επόμενο.

 


Έτσι λοιπόν στο άμεσο μέλλον η Υπηρεσία θα κινηθεί σε τέσσερεις κατευθύνσεις:

1.     Θα αναζητηθούν όλοι οι τρόποι ενίσχυσης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ασκώντας ανάλογη πίεση προς την κατεύθυνση αυτή. Μέσω της ¨Κινητικότητας¨, αναζητάτε ήδη προσωπικό και το Τμήμα βρίσκεται εν αναμονή της δήλωσης ενδιαφέροντος.

2.     Θα υπάρξει αίτηση παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων, που ήρθαν εν μέσω πανδημίας, αφού διαφαίνεται ότι δεν θα είναι σύντομη η λήξη αυτής της αυξημένες σε ανάγκες περιόδου,  

3.     Θα γίνει η εκκίνηση ενεργειών συμμετοχής σε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Κοινωφελούς 8μηνης Απασχόλησης για το 2021 και 

4.     Θα συνεχιστεί η αποδοχή επικουρικής βοήθειας μέσω εξωτερικών συνεργασιών (αποψίλωση, κλάδεμα ψηλών δένδρων, καταπολέμηση πιτυοκάμπης, ψεκασμοί κουνουπιών) λόγω έλλειψης εξειδικευμένου εξοπλισμού και προσωπικού.

 


Ανάμεσα στις αρμοδιότητες του ο κ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ έχει και τη μέριμνα για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα. Ήδη έχουν εντατικοποιηθεί η απόσυρση αρκετών εξ αυτών από τους δρόμους της πόλης, ελαχιστοποιώντας τις εστίες μόλυνσης, απελευθερώνοντας θέσεις στάθμευσης και διευκολύνοντας τη διέλευση των πεζών, όταν αυτά είναι παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια.

 

Στο διάστημα της Α/ρχιας του, από το Μάιο έως σήμερα, αποσύρθηκαν από τους δρόμους της πόλης περί των 115 οχημάτων, όσα περίπου είχαν περισυλλέγει από τον Οκτώβριο  του 2018 έως και τον Απρίλιο του 2020.   

 

Κύριος ΣΤΟΧΟΣ της Διοίκησης και του Τμήματος είναι η Ηλιούπολη να είναι διαρκώς μία πόλη Πράσινη, Φιλική, Ασφαλής και Προσβάσιμη, από κατοίκους και επισκέπτες σε όλους τους χώρους της … και ειδικά τώρα όπου διαφαίνεται η επιστροφή στη Κανονικότητα.

 

ΜΥΝΗΜΑ κ. ΚΑΛΟΥΔΗ Κων/νου

«Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε κάθε Ηλιουπολίτισσα, σε κάθε Ηλιουπολίτη Κατανόηση, Υπομονή, Ηρεμία, και Υγεία (Σωματική & Ψυχική). Όλοι μαζί με αίσθημα Αλληλεγγύης (αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε) οφείλουμε να ξεπεράσουμε, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την πρωτόγνωρη εποχή που διανύουμε και το 2021 να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατόν η Ευημερία στα σπιτικά μας !!!»

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 81 Δεκέμβριος  2020  


 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης