Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

 


Στις αρχές Δεκεμβρίου καταγγέλθηκε, από κατοίκους της περιοχής, ρύπανση του υπογειοποιημένου ρέματος Καλογήρων, που εκβάλλει στο ρέμα Πικροδάφνης στη συμβολή των οδών Πικροδάφνης και Θέμιδος στο Παλαιό Φάληρο. 

 

Διαπιστώθηκε μεγάλου βαθμού ρύπανση και ευτροφία πυθμένα του ρέματος Καλογήρων, κατόπιν αυτοψίας της ομάδας ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ. Τους οφείλουμε τις δυσάρεστες αποκαλύψεις των σπασμένων αγωγών και των παράνομων συνδέσεων για ρίψη λυμάτων, μετά από την ομολογουμένως ηρωική προσπάθειά τους όδευσης μέσα σε βοθρολύματα, για να βρεθεί η αιτία του κακού... 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ:

1.     Σπασίματα των τοιχίων του υπογειοποιημένου αγωγού, σε διάφορα σημεία και ύψη, για να εκβάλλουν σωλήνες παράνομων συνδέσεων για ρίψη λυμάτων.

2.     Λιμνάζοντα και ρέοντα βοθρολύματα, έντονος ευτροφισμός πυθμένα! Διαπιστώθηκε ότι ο σωλήνας αποχέτευσης που διασχίζει τον υπογειοποιημένο αγωγό στο σημείο αυτό, έχει σπάσει ή μάλλον έχει τρυπήσει λόγω φθοράς και τρέχουν με μεγάλη πίεση και ασταμάτητα τα λύματα!!!  

3.     Σωλήνας που αδειάζει πετρέλαιο (κατάμαυρο υγρό), περίπου 200 μέτρα πιο πάνω από τον σπασμένο αγωγό αποχέτευσης.   

4.     Σωλήνας αποχέτευσης που διασχίζει τον υπογειοποιημένο αγωγό και δεξιά και αριστερά του, μέσα από το σπασμένο τοιχίο τρέχουν λύματα…. Πιθανά, κομμάτι του αγωγού αυτού που βρίσκεται μέσα στο τοιχίο έχει διαβρωθεί.

5.     Αγωγός λυμάτων, που εκβάλλει στο υπογειοποιημένο ρέμα Καλογήρων κλπ.

 Όπου δεν υπάρχουν ρίψεις λυμάτων, το νερό που ρέει από τον υδροφόρο ορίζοντα και τους καθαρούς αγωγούς ομβρίων, είναι διαυγές! 

Οι καταγγελίες κατοίκων της παραρεμάτιας περιοχής της Πικροδάφνης για δυσάρεστες οσμές, που κατά περιόδους αναδύονται σε ορισμένα σημεία του ρέματος και που υποδηλώνουν παράνομες ρίψεις βοθρολυμάτων, ουδένα αποτέλεσμα έχουν αποφέρει μέχρι σήμερα, μολονότι τους βασανίζουν πολλά χρόνια τώρα! 

Τα προβλήματα που προκαλούν είναι πολλά, μεταξύ των οποίων και η ύπαρξη κουνουπιών, πλην των οσμών, η μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία…

Μόνο η πλούσια βλάστηση του ρέματος και το φυσικό έδαφος της κοίτης και των πρανών έχουν εμποδίσει τη σε μεγάλο βαθμό ρύπανση των υδάτων της θάλασσας, αλλά για πόσο ακόμη…

Με επιστολή μας προς την ΕΥΔΑΠ, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Αττικής, ζητάμε:  

  • ΆΜΕΣΗ αντικατάσταση των βλαφθέντων σωληνώσεων αποχέτευσης, για να σταματήσει η ροή των λυμάτων. Η ομάδα της ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην υπόδειξη των σημείων.
  • ΑΜΕΣΗ διακοπή των παράνομων συνδέσεων και επιβολή προστίμων για την αποκατάσταση της βλάβης που έχουν προκαλέσει (π.χ. καθαρισμός του υπογειοποιημένου ρέματος Καλογήρων).
  • ΑΜΕΣΟ έλεγχο για παράνομες συνδέσεις στους αγωγούς που εκβάλλουν στην οδό Θέμιδος και στον Άγιο Δημήτριο, διακοπή τους και επιβολή προστίμων, για αποκατάσταση της ζημιάς.
  • ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ στα αντλιοστάσια της ΕΥΔΑΠ για τη σωστή συντήρηση των αντλιών και αντικατάσταση των βλαφθέντων τμημάτων τους.
  • ΑΜΕΣΗ αντικατάσταση των παλαιών σωληνώσεων της ΕΥΔΑΠ που διέρχονται από το ρέμα της Πικροδάφνης και τα συμβάλλοντα σε αυτό υδατορέματα.

 Περισσότερα δείτε ΕΔΩ

 Ευαγγελία Δημητρίου


 



#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών #Σχεδίαση, #Κατασκεύη, #Φιλοξενία, #Υποστήριξη, #Ιστοσελίδων,#Υποστήριξη_SERVES, #Όνομα_Χώρου, #DOMAIN, #Coogle_Adwords, #SEO, #Service_Η/Υ, #Service_Καμμένων_Laptop #Αναλώσιμα, #Αναβαθμίσεις, #Εμπόριο_Ηλεκτρονικών_Ειδών
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης