Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

 


Οι θερινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους για το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες».

Όλοι, ανανεωμένοι και με ασφάλεια, επανέρχονται στις δραστηριότητές τους για μάθηση, δημιουργικότητα και κοινωνική ένταξη!

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε 104 νέους με νοητική Αναπηρία καθώς και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Φορέα, τηρώντας στο ακέραιο τις σχετικές οδηγίες από τους αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές, επανεκκίνησαν τη λειτουργία τους. Λόγω των συνθηκών, η ασφάλεια και η τήρηση της υγιεινής είναι πρωτίστης σημασίας για το προσωπικό, τους  ωφελούμενους και τις οικογένειές τους. 



Έτσι, για την επιστροφή τους έχει οριστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας για τον COVD-19, σύμφωνα με το οποίο ελέγχονται αυστηρά τα μέτρα διασφάλισης της υγιεινής για τους χώρους εκπαίδευσης και τα σχολικά λεωφορεία, γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση, δίνονται αναλυτικές οδηγίες εργασίας και τηρούνται τα μέτρα που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Επιτροπή Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 








Οι δωρεές και οι χορηγίες κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ιδιωτών και επιχειρήσεων είναι ανεκτίμητες και έχουν συντελέσει στην ανάπτυξη και στήριξη του έργου μας     


Αξίζει να αναφερθεί πως, πριν την επαναλειτουργία των δομών, το προσωπικό εξετάστηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και επιβεβαιώθηκε η καλή κατάσταση της υγείας τους. Επιπλέον, για τους νέους που για λόγους ασφαλείας (πχ. ένταξη στις ευπαθείς ομάδες ή ύπαρξη προσώπων  στο οικογενειακό τους περιβάλλον που ανήκουν σε αυτές, σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ) δεν έχουν επιστρέψει στο Κέντρο, προσφέρονται υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η λειτουργία των δομών κοινωνικής φροντίδας είναι υψίστης σημασίας για την ψυχική υγεία και την ομαλή καθημερινότητα τόσο των ατόμων με Αναπηρία όσο και των οικογενειών τους. Δεν είναι τυχαίο πως κατά την περίοδο του επιβεβλημένου περιορισμού των ωφελούμενων στο σπίτι, την άνοιξη του 2020, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στο υποστηρικτικό τους περιβάλλον.  Η αλλαγή της καθημερινής τους ρουτίνας και η βίαιη αποκοπή από το εκπαιδευτικό τους πλαίσιο, προκάλεσε σε αρκετές περιπτώσεις άγχος και αγωνία, έκπτωση στη λειτουργικότητα και παλινδρόμηση στις γνωστικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

Ξεκινά μια χρονιά με ερωτηματικά και προβληματισμούς για τη δημόσια υγεία, λόγω της πανδημίας που πλήττει την υφήλιο. Όσον αφορά όμως το μικρόκοσμό μας,  μπορούμε να διασφαλίσουμε πως θα πορευτούμε με γνώση, υπευθυνότητα και σύνεση, θεωρώντας την τήρηση της υγείας των εκπαιδευόμενων του Φορέα το σημαντικότερό μας μέλημα και προτεραιότητα.  Έχοντας πλήρη επίγνωση της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης, ξεκινάμε τη λειτουργία μας συντεταγμένα και οργανωμένα, έχοντας τη στήριξη των αρμόδιων Αρχών και της Πολιτείας.

Την Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020 -κατά την διάρκεια του ελέγχου του προσωπικού μας από τον ΕΟΔΥ, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας τον κύριο Στάθη Ψυρρόπουλο – Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης και εκπρόσωπο της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» , την κυρία Δήμητρα Κορμά – Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης και την κυρία Μάχη Γραβάνη, οι οποίοι μοίρασαν μάσκες για το σύνολο των εκπαιδευόμενων και του προσωπικού δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ευαισθησία  τους. Τους ευχαριστούμε!

Ευχόμαστε σε όλους καλή εκπαιδευτική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια!

 


Ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»

Νικόλαος Ανυφαντής




Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 80 Αύγουστος - Σεπτέμβριος  2020  



 



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Διαδικτυακό_Φροντιστήριο_Γκοντέβας Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ SO EASY :Κέντρο  Ξένων Γλωσσών – Φροντιστήριο,  Εκπαίδευση Για Παιδιά - Μεγάλους & Φοιτητές Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας,  Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΗΡΙΟ Ξένες Γλώσσες- Υπολογιστές & Κέντρο δια βίου μάθησης


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης