Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  Δ.Ο. ΤΗΣ «ΗΛΙΟΥ – ΠΟΛIΣ Ανθρώπινη Πόλη»:


Ο κ. Χατζηδάκης απεμπολεί τις δυνατότητες προγραμματικών συγκλήσεων που προβλέπει η απλή αναλογική.


- Οχυρώνεται πίσω από τον αυταρχισμό των κυβερνητικών παραγόντων στην αυτοδιοίκηση και διοικεί τον Δήμο  νομίζοντας ότι κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η «ΗΛΊΟΥ - Πόλις» δεν κάνει λαϊκισμό και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Έχοντας ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ,  αντιπαρατίθεται στην δημοτική αρχή Ηλιούπολης από θέσεις αρχών και προγραμμάτων. Και τούτο γιατί ο σημερινός Δήμαρχος απεμπολεί – και αυτός όπως και η κυβέρνηση – τις ευρείες δυνατότητες που του παρέχει η απλή αναλογική για να παίρνει αποφάσεις βάσει των προγραμματικών συγκλήσεων των παρατάξεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο πλέον, και ειδικά στην πόλη μας, αν εξαιρέσεις τις προσωπικές αντιπαραθέσεις , οι παρατάξεις συμφωνούν σε πολλά θέματα.

-         Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δημιουργούν μόνο προβλήματα.

-         Η προσέγγιση δημοτικών συμβούλων από άλλους συνδυασμούς, εν κρυπτό, ακουμπώντας στις φιλοδοξίες τους, πρόσκαιρα του παρέχουν μια δυναμική, αλλά παράλληλα διευρύνουν ένα κύκλο αντιπαραθέσεων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν . Η  προσέγγιση θα έπρεπε να  γίνεται στη βάσει προγραμματικών συγκλίσεων σε συμφωνία με τις παρατάξεις, ανοικτά στο δημοτικό συμβούλιο.

-          

Αυτά τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΣΦΥΓΜΟΣ» ο επικεφαλής της «ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» κ. Δημήτρης Ασβεστάς, ο όποιός ακόμα επισημαίνει και τα εξής: 

-         ΥΜΗΤΤΟΣ:  Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις  του ΣτΕ για την απομάκρυνση του  ΚΥΤ από τον Υμηττό.

-          Η πρόταση του ΑΔΜΗΕ για παραχώρηση εκτάσεως, που θα απελευθερωθεί από την αναβάθμιση του ΚΥΤ σε 400 κ  ,  χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία , για την  δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου, μας βρίσκει αντίθετους.

Η δημοτική Αρχή   οφείλει  να ενημερώσει πρώτα και κύρια το Δ,Σ ,τους περίοικους και όλους τους πολίτες για τις προθέσεις της ,και για τις   

 όποιες επιπτώσεις , από την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Εμείς έχουμε την άποψη ότι η  εθελοντική Καύση των νεκρών, καθημερινά θα κερδίζει έδαφος.

Αλώστε να μην μας διαφεύγει ότι η δημιουργία ΚΑΝ στην Αττική είναι πρόσφατη, και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουμε συγκριτικά στοιχεία .

Τον Υμηττό δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν την πίσω αυλή του σπιτιού μας, όπου μπορούμε να εναποθέτουμε ότι μας είναι δυσάρεστο.

 Για το λόγο αυτό καταθέσαμε την πρόταση απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του Δήμου μας. (ΣΜΑ)



 Οι εγκαταστάσεις αυτές μπορούν  μακροπρόθεσμα να μεταφερθούν μέσα στην πόλη σε υπόγειους χώρους ,όπως γίνεται σε άλλους Δήμους και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλης.

   Η πραγματοποίηση αυτού του στόχου ,απαιτεί την ανάπτυξη προγραμμάτων Ανακύκλωσής, που σήμερα βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο

 Με την μείωση του όγκου των σκουπιδιών δεν θα απαιτούνται εγκαταστάσεις σαν την σημερινή και παράλληλα θα εξοικονομηθούν και τα  χρήματα  από την μεταφορά τους στο ΧΥΤΥ

Παράλληλα θα μπορούμε να δώσουμε ουσιαστική λύση στο θέμα της καθαριότητας που σήμερα δεν μπορεί  κανείς να είναι ικανοποιημένος.

-         Επίσης το βουνό πρέπει να είναι προσβάσιμο στους πολίτες, χωρίς να επιτρέπονται σε αυτό μόνιμες εγκαταστάσεις.

-         ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ:

-         Το σύστημα διοίκησης των ΟΤΑ και όχι μόνο, λειτουργεί στη λογική του πελατειακού μηχανισμού.  Αυτό πρέπει να ανατραπεί .Οι υπηρεσίες του δήμου μπορούν και πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητά από τους πολιτικούς προϊστάμενους .Οι δημότες θα πρέπει να καταφεύγουν μόνο στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για τα συνήθη θέματα της καθημερινότητάς τους. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες, ούτως ώστε να μη μπορούν οι αντιδήμαρχοι να  πωλούν ως εξυπηρέτηση – με ό,τι αυτό συνεπάγεται -  την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων τους, που ούτως ή άλλως υποχρεούνται  - βάσει του νόμου – να επιλύουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  και η χειραφέτηση των υπηρεσιών αποτελεί βασική προϋπόθεση.



-          

-         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ: Η «ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ» συνδράμει με υλική βοήθεια την προσπάθεια του Δήμου για την υποβοήθηση δεινοπαθούντων συμπολιτών. Άμεσά θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη άποψη για την ανάπτυξη ττων  αλληλεγγύων δράσεων στην πόλη μας, μακριά από λογικές ελεημοσύνης και μητρώων εθελοντών.

-         ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΈΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: Με το πέρας της θερινής περιόδου η Κίνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες ούτως ώστε και τα στελέχη της να αξιοποιηθούν περαιτέρω και  να αυξηθεί η πολιτική παραγωγικότητά της, παρόλες της αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας και οι οποίες σίγουρα έβαλαν φρένο σε πολλά πράγματα που σχεδιάζαμε για το προηγούμενο διάστημα. .

-         ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΈΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ : Θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του Οκτωβρίου από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ». Τέλος ο συνδυασμός θα προτείνει τη μετονομασία κεντρικής οδού η πλατείας της πόλης προς τιμήν του  Μανώλη Γλέζου.


 Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 80 Αύγουστος - Σεπτέμβριος  2020  


 



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Διαδικτυακό_Φροντιστήριο_Γκοντέβας Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ SO EASY :Κέντρο  Ξένων Γλωσσών – Φροντιστήριο,  Εκπαίδευση Για Παιδιά - Μεγάλους & Φοιτητές Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας,  Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΗΡΙΟ Ξένες Γλώσσες- Υπολογιστές & Κέντρο δια βίου μάθησης


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης