Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Στο επίκεντρο της επιστροφής στην κανονικότητα, με την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και επαναλειτουργίας των δομών και των επιχειρήσεων που έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκεται η παιδεία.



Το dday.gr μίλησε με τον φιλόλογο και ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου «Κυρίτσης», Νίκο Κυρίτση, ο οποίος μας αναλύει την κατάσταση και μιλά για την επόμενη ημέρα με συνυπολογίζοντας το πλαίσιο αντιμετώπισης του Covid 19.

-         Dday: Κύριε Κυρίτση εδώ και περίπου δύο μήνες ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για την κοινωνία μας και για τον κάθε ένα μας ξεχωριστά, ενώ κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς το πόσο θα κρατήσει αυτή η μάχη με τον κορονοϊό…

-         Φροντιστηριούχος Νίκος  Κυρίτσης: «Πραγματικά κανένας μας δεν περίμενε ότι θα ζήσουμε μια τέτοια κατάσταση, την οποία βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Είναι μια περίοδος πολύ δύσκολη για όλους μας, την οποία ευτυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και με πειθαρχία και για το λόγο αυτό τώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ακόμα καλύτερη συνέχεια, τηρώντας βέβαια τις οδηγίες των ειδικών γιατί με την υγεία, τόσο την δική μας, όσο και των άλλων δεν παίζουμε…»

Όπως έγινε σε όλους τους τομείς έτσι και ο δικός σας, η φροντιστηριακή εκπαίδευση αλλά και γενικότερα η παιδεία, χτυπήθηκε ιδιαίτερα από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

-         Dday:Πως βιώνετε μέχρι σήμερα αυτή την κατάσταση;

-         Νίκος  Κυρίτσης: «Η πανδημία χτύπησε όλο τον κόσμο και βέβαια όλες τις δομές εκπαίδευσης και κατά συνέπεια και εμάς, γεγονός οπωσδήποτε πολύ δύσκολο απ’ όλες τις πλευρές. Πιστεύω ότι θα επανέλθουμε πιο δυνατοί. Η παιδεία είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ευαίσθητος και αυτό γιατί έχει να κάνει με τα παιδιά και το μέλλον τους, με την αγωνία των γονιών και με το αύριο της χώρας μας, όμως πάνω απ’ όλα πρέπει να βάζουμε την υγεία και αυτό κάναμε όλοι μας, επαγγελματίες και πολιτεία. Τώρα είμαστε στη φάση της αναμονής για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουμε και εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα που θα αποφασιστούν για να προστατευθεί η υγεία όλων.»

-         Dday: Όλα δείχνουν ότι μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα αρχίσει η άρση των περιοριστικών μέτρων στα σχολεία από τους μαθητές της 3ης Λυκείου. Πόσο έτοιμοι πιστεύετε ότι οι μαθητές θα έχουν το χρόνο προετοιμασίας που χρειάζεται έως τις εξετάσεις;

-         Νίκος  Κυρίτσης: «Κοιτάξτε, είναι απαραίτητο η επαναλειτουργία του σχολείου να γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας, πράγμα που πιστεύω ότι θα γίνει. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός από το υπουργείο Παιδείας, όπως έχει ειπωθεί και από την υπουργό αλλά και από τους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης για την επαναλειτουργία γενικότερα των εκπαιδευτικών δομών. Πιστεύω, ότι το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τις Πανελλαδικές θα είναι αρκετό για να προετοιμαστούν τα παιδιά που θα δώσουν φέτος εξετάσεις και στην προετοιμασία αυτή θα συμβάλλουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, ενώ σημαντικό είναι το ότι έχει γίνει ήδη γνωστή η ύλη πάνω στην οποία θα γίνουν οι φετινές εξετάσεις. Με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται ότι οι εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, γεγονός που δεν δημιουργεί προβλήματα στην φετινή εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.»


-         Dday:Πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς θα πρέπει να ζούμε με τα μέτρα προστασίας αλλά και το φόβο του ιού;

-         Νίκος  Κυρίτσης: «Νομίζω ότι το τελευταίο δίμηνο της καραντίνας μας έδωσε τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε και για τα επόμενα βήματα. Κατανοήσαμε πως πρέπει να συμπεριφερθούμε για να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού και νομίζω ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στο επόμενο διάστημα. Στο φροντιστήριο θα λάβουμε όλα τα μέτρα που χρειάζονται, όπως αποφυγή συγχρωτισμού, χρήση μασκών, χρήση αντισηπτικού και συνεχή καθαρισμό του χώρων του φροντιστηρίου, ενώ θα χρησιμοποιείται ο φυσικός αερισμός των χώρων. Άλλωστε οι τάξεις του φροντιστηρίου μας είχαν το πολύ τρεις με τέσσερις μαθητές και τώρα αυτός ο αριθμός θα είναι το πολύ δύο σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μέτρων, ενώ και οι επισκέψεις θα προγραμματίζονται. Επίσης, θα αναπτύξουμε την χρήση της τηλεκπαίδευσης και όπως είπα και πριν θα λάβουμε κάθε μέτρο που χρειάζεται για να προστατεύσουμε την υγεία όλων όσων έρχονται στο φροντιστήριο μας.»
Όπως ανακοινώθηκε και από το υπουργείο Παιδείας έρχονται αλλαγές στην εκπαίδευση.
-         Dday:Ποια είναι η γνώμη σας γι’ αυτές τις αλλαγές;

-         Νίκος  Κυρίτσης: «Το νομοσχέδιο που θα φέρει αυτές τις αλλαγές έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση και θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε την οριστικοποίηση τους και μετά να τοποθετηθούμε. Εμείς θα ενημερώσουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους αναλυτικά για το θέμα αυτό.»


-         Dday: Το φροντιστήριο σας έχει συνεχή κοινωνική παρουσία και μάλιστα ενίσχυσε πρόσφατα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης.

-         Νίκος Κυρίτσης: «Πιστεύω ότι όλοι, αναλόγως δυνατότητας, θα πρέπει να βοηθάμε, ιδιαίτερα σε αυτό τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και στην πορεία του επόμενου διαστήματος που θα είναι δύσκολο. Εμείς, ως φορέας Παιδείας, σχεδιάζουμε κάποια πιο μόνιμη συνεισφορά για την στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα ιδιαίτερα σημαντικά.»



-          Dday:Κλείνοντας, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα γενικότερα στους μαθητές και στους γονείς που αγωνιούν;

-         Νίκος  Κυρίτσης: «Θα ήθελα να τους πω ότι δεν πρέπει να ανησυχούν. Γνωρίζουμε όλοι πλέον πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε κάθε απορία και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτημα τους. Είμαστε δίπλα τους ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως άνθρωποι. Είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη κατάσταση, όμως πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί και να βοηθήσουμε τα παιδιά να πετύχουν τα όνειρα τους.»









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



 Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

#Γλυφάδα, #Η_Γλυφάδα_μας, #Ηλιούπολη, #Αργυρούπολη, #Ελληνικό, #Αττική, #Άλιμος, #Καλαμάκι,  #Ηλιούπολοι_Μαζί, #Πρώτα_η_Ηλιούπολη, #Ηλιούπολη_Πάμε_Μπροστά, #Η_Πόλη_που_Θέλω, #Ηλίου-Πόλις

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης