Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αυτό τόνισε ο νέος επικεφαλής Δ.Ο. της παραπάνω δημοτικής ομάδος κ. Δημήτρης Ασβεστάς, στη συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Σφυγμός»

Στην φωτογραφία που είναι από τα εγκαίνια των Νέων Γραφείων του συνδυασμού διακρίνονται από αριστερά ο κ. Δημήτρης Ασβεστάς νέος επικεφαλής της Δ.Ο του συνδυασμού «Ηλίου – Πόλις» ενώ από Δεξιά ο πρώην επικεφαλής του παράταξης κ. Χρήστος Κοκοτίνης 
Συγκεκριμένα ο κ. Ασβεστάς τόνισε ότι δεν «Δεν έχουμε εχθρική στάση απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις ,έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις  ,αλλά αυτό δεν αποκλείει  την όποια συναίνεση για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων της πόλης».



»Το δημοτικό συμβούλιο , δεν έχει την ευθύνη χάραξης της κεντρικής οικονομικής πολιτικής. Καλείται να λύση προβλήματα ,με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και να διεκδικήσει από την  εκάστοτε κυβέρνηση: Οικονομικούς πόρους, νομοθετικές ρυθμίσεις κ.α» 
»Εμείς, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε την πολιτική των συγκλήσεων, θα καταθέτουμε προτάσεις, με βάσει το προγραμμα μας  για το καλό της Ηλιούπολης».
»Ζητάμε την στήριξη των συμπολίτων μας,θέλουμε μαζί να αντιταχτούμε απέναντι σε ένα ξεπερασμένο σύστημα διοίκησης του Δήμου.
Άλλωστε η θέση μας για την καθιέρωση της απλής αναλογικής πηγάζει από όλα όσα σας προανέφερα».

Για το θέμα της συνεργασίας της «Ηλίου – Πόλις» με τη Δημοτική Αρχή ο νέος επικεφαλής της Δ.Ο ήταν κατηγορηματικός: «Η όποια σχετική  συνεργασία πρέπει να είναι φανερή. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να καταθέτει τις προτάσεις στο Δ.Σ  και εκεί να επιτυγχάνονται  οι όποιες συναινέσεις και συγκλήσεις»

Επίσης είπε  «Η παράταξη μας  θέλει μια επιτυχημένη δημοτική αρχή, γιατί η επόμενη διοίκηση θα πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Έτσι θα πάμε μπροστά. Την  άποψη αυτή θα πρέπει να ακολουθήσουν  και οι άλλες παρατάξεις της Ηλιούπολης.Αυτό όμως είναι δικό τους θέμα.»   
»Εδώ να τονίσω ότι επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο,
Θα μπορούσαμε  πολύ εύκολα να καταγγείλουμε την δημοτική αρχή, να κάνουμε την τρίχα τριχιά, με μοναδικό σκοπό να φτιάξουμε δυσμενές  κλίμα απέναντι στο πρόσωπο του δημάρχου.Την πρακτική αυτή άλλωστε, ακολούθησαν και στις προηγούμενες εκλογές πολλές δημοτικές παρατάξεις,
Εμείς δεν μετανιοιώνουμε για την τακτική που ακολουθήσαμε και ακολουθούμε, γιατί είμαστε πεπεισμένοι  ότι για να  ανοίξουν νέοι δρόμοι χρειάζεται πολύς κόπος».


                            Όχι στο πελατειακό κράτος

Συνεχίζοντας τη συνέντευξή του προς τον «Σφυγμό» ο κ. Ασβεστάς κατήγγειλε  ότι « Πρέπει να σταματήσει το Δημαρχοκεντρικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Χώρας, δηλαδή το πελατειακό Κράτος».

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι «τα προβλήματα των δημοτών πρέπει να επιλύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς την παρέμβαση αιρετών.
Καταλαβαίνουμε την δυσκολία  αλλαγής τρόπου διοίκησης, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε».
»Οι εργαζόμενοι  μπορούν και  θέλουν να εργάζονται σε ένα περιβάλλων με αξιοκρατία ευθύνη και  δημιουργικότητα.
Δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούμε τις υποχρεώσεις των  υπηρεσίων  με πρωτοβουλίες των  αιρετών.
Στο παρελθόν τι κυριαρχούσε στην κοινή γνώμη «τα παράπονα σου στο δήμαρχο»
«Η εποχή αυτή τελείωσε είμαστε στη φάση  του εκσυχρονισμού της δημόσιας διοίκησης. Δεν μπορούν  οι  ΟΤΑ αλλά και ο δήμος μας να πορεύονται προς το μέλλον με νοοτροπίες του παρελθόντος.
 «Αυτό εξυπακούεται ότι προϋποθέτει την αναβάθμιση των αρμοδίων δημοτικών  υπηρεσιών που προσφέρουν οι δήμοι»   

Βίντεο από τα εγκαίνια των Νέων Γραφείων του «Ηλίου – Πόλις»


   
                                   Ο «Σφυγμός» ερωτά και ο κ. Ασβεστάς απαντά:

-         Σφ: Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Χρήστο Κοκοτίνη στην αποχώρηση του από επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις;
-         Δ.Α: «Ο κ. Κοκοτίνης έκλεισε ένα επιτυχημένο κεφάλαιο στην διοίκηση της παρατάξεως και  η παραίτηση του σηματοδοτεί τη συμβολή του για την περαιτέρω  βελτίωση  της αποδοτικότητας του συνδυασμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Κοκοτίνης παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και από μέλος της Δημοτικής Ομάδος της «Ηλίου – Πόλις»  Είναι δίπλα μας και πάντα έτοιμος να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που θέτουμε .Και κατέληξε: «Μια δημοτική κίνηση είναι ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.Με την απόφαση του  και με την στάση του – ο κ. Κοκοτίνης -  δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις όποιες εξελίξεις. Οι  αποφάσεις,όλα τα χρόνια ύπαρξης της δημοτικής μας κίνησης  λαμβάνονται με συλλογικότητα, από όλους τους συμμετέχοντες.» 
-         Σφ: Πως βλέπετε το έργο της Δημοτικής αρχής της Ηλιούπολης;
       
-         Δ.Α: «Η σημερινή διοίκηση είναι σε μια διαρκεί αντιπαλότητα με το παρελθόν της. Ως ένα σημείο κατανοητό, νομίζω όμως ότι ξεπερνά τα όρια. Αρκετές φορές παραμένει προσκολλημένοι  σε μεθόδους διοίκησης του παρελθόντος άσχετα αν σε τοποθετήσεις του δημάρχου λέγονται τα αντίθετα. Ακόμα είναι στην αρχή εχει πολύ δρόμο μπροστά , δικό της ζήτημα είναι να αποδείξει, αν παραμένει στις παλιές μεθόδους διοίκησης η θα ακολουθήσει τον δρόμο του εκσυγχρονισμού του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η παράταξη μας ,  στην επόμενη τετραετία, θα συνεχίσει να υποβάλλει εποικοδομητικές και χρήσιμες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

-         Σφ: Η ανάληψη των καθηκόντων σας δημιουργεί ευθύνες έναντι της παράταξης και του κόσμου;

-         Δ.Σ: «Βεβαίως και δημιουργεί με την έννοια ότι συνεχίζει μια εικοσαετή –επιτυχημένη - πορεία ,  που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην πόλη. Εμείς, απ’ την πλευρά μας, επεξεργαζόμαστε όλα τα θέματα  της πόλης και των Ηλιουπολιτών,  αναλαμβάνοντας  πολλές φορές και το  πολιτικό κόστος»

                                  Ποιος είναι ο κ. Ασβεστάς
 Ο κ. Δημήτρης Ασβεστάς, (ο οποίος εξελέγη νέος επικεφαλής της Δ.Ο της παράταξης απ’ την Γενική Συνέλευση της «Ηλίου – Πόλις»  και της Δημοτικής της Ομάδας):
Είναι Βιοτέχνης. Υπεργολάβος  Κατασκευαστής Ξύλινων εξειδικευμένων κατασκευών

-         Διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος  των Βιοτεχνών επαγγελματιών, επί σειρά ετών.

-         Συνιδρυτής  της δημοτικής κίνησης ΗΛΙΟΥ-πόλις

-         Ήταν Εκδότης της εφημερίδας  ΗΛΙΟΤΥΠΟΣ.

Συμμετείχε  διεκδικητικά τις τελευταίες δεκαετίες, σε όλους τους αγώνες, για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων  της Ηλιούπολης και των κατοίκων της 


Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 78 Ιανουάριος  - Φεβρουάριος 2020  




αγορα




ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



 Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης