Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

«Τουλάχιστον μη μας δουλεύετε»
   Μπορεί στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες να μιλάνε συγκρατημένα για  μια υποχώρηση στα κρούσματα και τους νεκρούς, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δραματική, με εκατοντάδες νεκρούς σε καθημερινή βάση.



   Πολλές εξηγήσεις έχουν δοθεί για τους λόγους που υπήρξε τέτοια έξαρση στη χώρα, και ειδικότερα στο βορρά, με επίκεντρο την περιφέρεια της Λομβαρδίας. Το υψηλό ποσοστό Ιταλών υπερηλίκων, η συχνή διάδραση παππούδων με τις οικογένειές τους, οι περικοπές στο σύστημα υγείας που δεν μπόρεσε να σηκώσει ταυτόχρονα το επιδημικό κύμα έχουν αναφερθεί αρκετές φορές, λιγότερο συχνά όμως γίνεται λιγότερο για έναν παράγοντα που είχε εξίσου αποφασιστικό, αν όχι σημαντικότερο ρόλο στην εξάπλωση της επιδημίας.

   Το γεγονός δηλαδή ότι η Λομβαρδία είναι η πιο βιομηχανική περιοχή της Ιταλίας, όπου τα εργοστάσια συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά όλο αυτό το διάστημα, ενώ ακόμα και μετά το διάταγμα που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής ο Τζουζέπε Κόντε, δίδονται πολλές εξαιρέσεις από την απαγόρευση λειτουργίας, αρκετά πέρα από τους απολύτως απαραίτητους κλάδους.

    Αποκαλυπτικά είναι τα όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος της Μπρέσια, Εμίλιο ντελ Μπόνο, ο οποίος μίλησε σε τοπικό μέσο της πόλης, λέγοντας ότι μαζί με άλλους συναδέλφους του στην πληγείσα περιοχή είχε ζητήσει το κλείσιμο όλων των μη αναγκαίων παραγωγικών δραστηριοτήτων από τις 7 Μαρτίου, για να συναντήσει την άρνηση τόσο της κεντρικής κυβέρνησης, όσο και του συμβουλίου της περιφέρειας.
Στο θέμα αναφέρεται αναλυτικά ο Ιταλός δημοσιογράφος Giorgio Cremaschi, στο άρθρο του με τίτλο «Η βρώμικη συνείδηση των αφεντικών», που δημοσιεύτηκε στο contropiano.org.

   «Οι δύο επαρχίες του Μπέργκαμο και της Μπρέσια συγκεντρώνουν από μόνες τους το ένα τέταρτο όλων των κρουσμάτων και σχεδόν το 30% των θανάτων σε ολόκληρη την Ιταλία.

   Και η εξήγηση είναι απλή: Αμφότερες είναι οι δύο πιο βιομηχανοποιημένες επαρχίες στη χώρα. Άρα, το να ζητείται να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι και να αφήνουν τα εργοστάσια ανοικτά σημαίνει στην πραγματικότητα ότι δεν κλείνει τίποτα, αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώνονται να βρίσκονται μαζί σε κλειστούς χώρους για ώρες.

   Τα εργοστάσια στο Μπέργκαμο και την Μπρέσια ήταν, επομένως, η κύρια πηγή της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της μετάδοσης της νόσου και της βίαιης και ξαφνικής πίεσης στις δομές υγείας, που σχεδόν κατέρρευσαν».
   Ο δήμαρχος ντελ Μπόνο, λοιπόν, καταγγέλλει πως αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ή τουλάχιστον να είχε περιοριστεί, αν όλα είχαν σταματήσει νωρίτερα.
   Ισχυρίζεται πως είχε ήδη ζητήσει να κλείσει οποιαδήποτε μη βασική παραγωγική δραστηριότητα από τις 7 Μαρτίου, αλλά το αίτημά του, όπως και άλλων δημάρχων της Λομβαρδίας, η κυβέρνηση το απέρριψε. Και το συμβούλιο της Περιφέρειας το ίδιο…

   «Τώρα, όλα σχεδόν τα εργοστάσια στο Μπέργκαμο και την Μπρέσια σταματούν τη δραστηριότητά τους. Και έκλεισαν ή κλείνουν επειδή οι εργάτες επαναστάτησαν ή απήργησαν εκεί που είχαν τη δύναμη ή, πολύ απλά, δηλώνοντας ασθένεια. Και τελικά. έκλεισαν επειδή τα κρούσματα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται στα ίδια τα εργοστάσια.

   Αν το κλείσιμό των εργοστασίων είχε αποφασιστεί πριν από δέκα ημέρες, όταν η κατάσταση ήταν ήδη σοβαρή, θα είχαμε, πιθανότατα, λιγότερα κρούσματα και νεκρούς και το σύστημα υγείας θα άντεχε περισσότερο στην επιδημία.

   Όταν όλα τελειώσουν, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου τα αφεντικά της βιομηχανίας να πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα για το κακό που προκάλεσαν οι βρώμικες συνειδήσεις τους».

   Δεν είναι τυχαίο που σήμερα  έχει προγραμματιστεί απεργία στην Ιταλία, με αίτημα να κλείσουν όλες οι μη βασικές επιχειρήσεις, ένας αγώνας στον οποίο έχει εκφράσει τη στήριξή του το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως “Οι εργαζόμενοι δεν θα πεθάνουν για τα κέρδη των βιομηχάνων”.

   Χθες η εφημερίδα «Giornale di Brescia» κυκλοφόρησε με ένα τίτλο που δεν θα τον φανταζόταν κανείς, με  δηλώσεις από κάποιον που δεν θα το περιμένατε,  ο δήμαρχος της πόλης δεν μάσησε τα λόγια του: «Η εξάπλωση και η μολυσματικότητα της λοίμωξης, ο μεγάλος αριθμός θανάτων, μια πραγματική σφαγή, στην περιοχή της Μπρέσια οφείλεται και στα «αφεντικά των βιομηχανιών».

   Ο δήμαρχος Del Bono κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία ότι δηλαδή αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ή τουλάχιστον να είχε περιοριστεί αν όλα είχαν σταματήσει νωρίτερα.

   Ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι είχε ήδη ζητήσει να κλείσει οποιαδήποτε μη βασική παραγωγική δραστηριότητα από τις 7 Μαρτίου, αλλά ότι το αίτημά του, μαζί με άλλων συναδέλφων του της Λομβαρδίας, η κυβέρνηση το απέρριψε. Και το συμβούλιο της Περιφέρειας, ούτε αυτό, έκανε τίποτα διαφορετικό. Οι πιέσεις της «Confindustria» (ο ΣΕΒ της Ιταλίας) είχαν αποτέλεσμα στη Ρώμη και το Μιλάνο, λέει ο δήμαρχος, ενώ στη Λομβαρδία επικεφαλής (της «Confindustria») είναι ένας βιομήχανος από τη Μπρέσια: Ο Μάρκο Μπονομέτι.

   Τώρα, όλα σχεδόν τα εργοστάσια στο Μπέργκαμο και τη Μπρέσια σταματούν τη δραστηριότητά τους, παρά το επαίσχυντο «πρωτόκολλο των κοινωνικών εταίρων» που τους επέτρεψε να συνεχίσουν να λειτουργούν.

   Δήμαρχος Μπρέσια: «Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, θα πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου τα αφεντικά της βιομηχανίας να πληρώσουν ένα βαρύ τίμημα για το κακό που προκάλεσαν οι βρώμικες συνειδήσεις τους»

Μιλάνο-Λομβαρδία: «Τουλάχιστον μη μας δουλεύετε»
   Τα ερωτήματα είναι απλά και έχουν τεθεί ξεκάθαρα εδώ και μέρες:
  • Πόσες από αυτές τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα μπορούν να θεωρηθούν απαραίτητες;
  • Οι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές είναι περισσότερες ή λιγότερες από το 40%;
  • Πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες εργαζόμενοι που αναγκάζονται μέχρι σήμερα να εργάζονται υποχρεωτικά, στοιβαγμένοι σε μετρό και χώρους εργασίας, θα μπορούσαν και θα έπρεπε να παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι τους, όπως υποκριτικά ζητούν Περιφέρεια ή δήμαρχος του Μιλάνου;
  • Ή μήπως πιστεύετε ότι το 40% που μετακινείται στο Μιλάνο και τη Λομβαρδία κάνουν όλοι περίπατο και είναι εντελώς ανεύθυνοι;
   Με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο Μιλάνο στη βιομηχανία δουλεύουν 391.504 εργαζόμενοι και σε ολόκληρη τη Λομβαρδία 1.058.117.

Στο Μιλάνο 414.259 δουλεύουν στο εμπόριο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια 729.770.

   Τέλος, 1.300.917 εργάζονται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών στο Μιλάνο και 2,018,342 σε όλη την Λομβαρδία.

   Ωστόσο, για να καλυφθεί η επαίσχυντη πραγματικότητα, ότι δε θέλησαν  να σταματήσει η εργασία εκεί όπου δεν ήταν απαραίτητο (υγεία, διανομή τροφίμων κ.λπ.), γίνεται προσπάθεια να στοχοποιηθούν και να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσοι δεν μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

   Και τώρα κατεβάζουν το στρατό στους δρόμους, γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, έχουμε καταστολή. Μια πρόφαση υποκριτική και απαράδεκτη μπροστά στην πραγματικότητα.

   Το ξέρουμε ότι στο καθεστώς αρέσει πολύ να βλέπει στρατό στους δρόμους επειδή λειτουργεί ως αποτρεπτικό, το ξέρουμε ότι το να πέφτουν πρόστιμα ή να ασκούνται εξουσίες καταναγκασμού σε ένα κλίμα συναίνεσης είναι το όνειρο του κάθε μεγάλου ή μικρού τυράννου, ακόμη και εκείνων των επαρχιών.

   Το ξέρουμε, ότι το σκέφτεστε και ότι το εύχεστε, ξέρουμε επίσης ότι ένα από αυτά τα βράδια θα μας πείτε από την τηλεόραση ότι δεν θα μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι παρά μόνο για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, για ψώνια.

   Αυτό ονομάζεται «απαγόρευση της κυκλοφορίας». Τουλάχιστον να είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον μη μας δουλεύετε.

   Τώρα αυτή η κατάσταση πανδημίας είναι η προτεραιότητα όλων, αυτών με τις μεγάλες ευθύνες και αυτών με τις μικρές.

   Αυτός ο εχθρός είναι αόρατος και θανατηφόρος, το δείχνουν οι αριθμοί του ημερήσιου δελτίου των 6 μμ.

   Ωστόσο, άλλοι εχθροί είναι λιγότερο αόρατοι, αλλά αρχίζουν να αποκαλύπτονται.
   Ξέρουμε πως να ξεχωρίζουμε διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους και τις προτεραιότητες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούμε.

   Αλλά μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξεχαστούν γρήγορα όλα οι υποκρισίες που ακούσαμε, ο κυνισμός του Συνδέσμου Ιταλών Βιομηχάνων που ήθελε να κρατήσει ανοικτά τα εργοστάσια, τις ευθύνες  για την καταστροφή του εθνικού συστήματος υγείας και των δικτύων κοινωνικής προστασίας, αλλά και τις φιλοδοξίες για μια κοινωνία ανταγωνιστική, υποταγμένη και αυταρχική που αποκαλύφθηκαν  τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε μνήμη ελέφαντα.

   Πηγή: ControPiano
   Μετάφραση: Περγάδι

500.000 διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό από την δοκιμαζόμενη Μπρέσια στις ΗΠΑ!

Το μόνο που νοιάζει  τα αφεντικά είναι τα φράγκα!

   Στην Μπρέσια άνθρωποι πεθαίνουν κατά δεκάδες κάθε μέρα, εδώ και εβδομάδες και μια τοπική εταιρεία, η «Copan Diagnostics», με ιδιοκτήτη έναν από εκείνους τους «επιχειρηματίες» που απαίτησαν να μην κλείσουν τα εργοστάσια για να συνεχίσουν να βγάζουν κέρδη, πούλησε την παραγωγή της – μισό εκατομμύριο δείγματα για το τεστ κορωνοϊού – στις ΗΠΑ.

   Μεταφορά τεστ κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Η Δημόσια παραδοχή από την Αμερικανική αεροπορία για την επιτυχή μεταφορά 500.000 τεστ από την Ιταλία στις ΗΠΑ. Τη στιγμή που τα τοπικά νοσοκομεία διαμαρτυρόντουσαν για την έλλειψή τους. Από τέτοιο υλικό  είναι φτιαγμένοι αυτοί οι δολοφόνοι της «αγοράς».

   Μια ποσότητα διαγνωστικών τεστ 10 φορές υψηλότερη από εκείνη που χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής στη Λομβαρδία, μια περιοχή που σήμερα έχει φτάσει τα 20.000 περίπου επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό Covid-19.Μια τεράστια ποσότητα που από μόνη της θα κάλυπτε τα αιτήματα ολόκληρης της βόρειας Ιταλίας (σε ολόκληρη την Ιταλία, από την αρχή της επιδημίας, έχουν γίνει πάνω από 100 χιλιάδες τεστ).

   Ωστόσο, 500.000 διαγνωστικά τεστ «έφυγαν» για τις Ηνωμένες Πολιτείες από την αμερικανική βάση στο Aviano, στο Friuli-Venezia Giulia.

   Πηγή: ContraPiano

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ…

   Εξάμηνη μείωση μισθού «για να ζήσουν οι επιχειρήσεις» δηλώνει κυνικά ο Γ. Βρούτσης

   Αναλώσιμοι οι εργαζόμενοι για τον υπουργό Εργασίας, την κυβέρνηση και το απάνθρωπο σύστημα που υπηρετούν! Κυνικά ο υπουργός Eργασίας Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «για να ζήσουν οι επιχειρήσεις» μπορούν για έξι μήνες να απασχολούν το μισό προσωπικό, πληρώνοντας τον μισό μισθό, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα για τον κορονοϊό.

   Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως μεταξύ άλλων η κυβέρνηση έδωσε στις επιχειρήσεις που λειτουργούν το «εργαλείο της ευελιξίας», δηλαδή -όπως είπε- μπορούν «να χρησιμοποιούν το 50% του προσωπικού με τις μισές αποδοχές για να ζήσουν οι επιχειρήσεις».

   Επί της ουσίας παρέχεται η δυνατότητα στην εργοδοσία να φορτώσει και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων τις επιπτώσεις των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως έγινε και στα χρόνια των μνημονίων.

   Οι δηλώσεις του Γ. Βρούτση περιγράφουν ολοκάθαρα το κυβερνητικό σκεπτικό για το πώς εννοούν την «επανεκκίνηση της οικονομίας» μετά την πανδημία.
   Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των απολύσεων, που είναι για ένα μήνα, ο υπουργός απέφυγε να δεσμευθεί για την επέκταση του μέτρου, λέγοντας πως «πάμε σιγά – σιγά. Δεν νομοθετούμε για το σύνολο της περιόδου. Θα δούμε τι θα γίνει όταν τελειώσει ο μήνας».





αγορα




ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



 Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης