Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Σκοπός μας είναι να γκρεμιστεί ΑΜΕΣΑ το αυθαίρετο κτίσμα και να μείνει το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπως είναι και στέκει εκεί ψηλά και σεμνά, εδώ και πολλές δεκαετίες, διότι όσο παραμένει το αυθαίρετο αυξάνουν οι πιθανότητες να νομιμοποιηθεί, όπως με όλα τα αυθαίρετα ...


Η καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού, που απαιτούμε να γίνει άμεσα, αφορά την προστασία του Υμηττού, που έμεινε μισός και δεν αντέχει άλλη οικιστική επέκταση!  
Από έγγραφο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μαθαίνουμε οτι ο ναός του Προφήτη Ηλία, το 1998 ορίστηκε σαν Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο, και ότι με συμβόλαια του 1975 και 1979 ανήκει στην ιδιοκτησία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Αυτό το παρεκκλήσιο δε μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο κτίσμα, διότι στη συγκεκριμένη περιοχή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε είδους δόμηση, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όπως και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών παραδέχεται! (ΦΕΚ  Α.Α.Π. 3/10/17 απόφαση Αρ. 40399, ΦΕΚ  Α.Α.Π. 213 3/10/2018, ΦΕΚ 145Α 30/9/2019)
6 Μαρτίου 2020
Εκτός από τα έγγραφα της Πολεοδομίας και του Δασαρχείου, που αποδεικνύουν οτι το νέο κτίσμα-ναός είναι αυθαίρετο και κατεδαφιστέο, ενημερωθήκαμε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων οτι στις:
  • 4/2/20, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατέθεσε αίτημα έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας για την καθαίρεση του αυθαιρέτου και αποκατάσταση της νομιμότητας, η οποία εκδόθηκε στις 6/2/20! 
  • 5/2/20 ο ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου υπέβαλε προσφυγή κατά της Έκθεσης Αυτοψίας της πολεοδομίας Αθηνών, ζητώντας να ακυρωθεί και να εξαφανιστούν τα πρόστιμα! Αναφέρεται στην άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που εξέδωσε η Υ.ΔΟΜ. της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ανακατασκευή της στέγης με κεραμίδια του Παρεκκλησίου, την οποία εκτελούσε... 
Μεταξύ άλλων αναφέρει: "....εξαιτίας της αδικαιολόγητης αντίδρασης και διαφωνίας μίας μικρής μερίδας πολιτών του Δήμου Ηλιούπολης, που λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, έκριναν εσφαλμένα, χωρίς ενδελεχή εξέταση της υφιστάμενης κατάστασης και χωρίς τη διεξαγωγή καλόπιστου και καλοπροαίρετου διαλόγου μαζί μου, οτι πρόκειται να διενεργηθεί μια καινούργια εξ' υπαρχής κατασκευή, ενώ στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ανακατασκευή στέγης από κεραμίδια εμβαδού 85,40 τ.μ. δυνάμει έγκυρης εγκριτικής αποφάσεως εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας της Υ.ΔΟΜ. της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 37 παρ. 2 του Ν. 4495/2017) παράγει ως έννομη συνέπεια, την άμεση έναρξη οικοδομικών  εργασιών"!
  • 2/3/20 διαπιστώσαμε την αποψίλωση του παρεκκλησίου από εικόνες και τέμπλο (βλέπε φωτογραφίες πιο κάτω), γεγονός το οποίο μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση κατεδάφισής του. Και για τους λόγους αυτούς  στείλαμε επιστολή στις αρμόδιες αρχές, στον ιερέα και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ζητώντας:
1.     Από το ΑΤ Ηλιούπολης έρευνα για τα αντικείμενα που έχουν αφαιρεθεί από το εσωτερικό του παρεκκλησίου και απόδοση ευθυνών, απαγόρευση της εισόδου σ’ αυτό και συνεχή επαγρύπνηση, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη καταστροφή του.
2.     Από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο να θέσουν σε εφαρμογή την ήδη από αυτούς εκδοθείσα άδεια μικρής κλίμακας, που όπως πολύ σωστά αναφέρει, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και επαναφοράς των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, με την καθαίρεση του αυθαιρέτου κτίσματος-ναού και λοιπών εγκαταστάσεων, μέχρι τις 10  Μαΐου 2020.
3.     Ζητάμε από την Πολιτεία (τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων και το Δήμο Ηλιούπολης) να διευκολύνουν την προσπάθεια της Εκκλησίας για την υλοποίηση της καθαίρεσης ή να συντομεύσουν τις διαδικασίες και να κατεδαφίσουν το αυθαίρετο, αν αυτό δε γίνει από τον ιερέα και την αρμόδια εκκλησιαστική αρχή, μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου 2020.
Στην περίπτωση που, μέχρι την Κυριακή 10 Μαΐου δεν έχει γίνει η καθαίρεση, θα προχωρήσουμε από μόνοι μας, καλώντας τους πολίτες που συμμερίζονται απόλυτα τις θέσεις μας, να συμμετάσχουν στην αρχή της κατεδάφισης, θεωρώντας ότι η πραγματική πρόθεση των παραπάνω ενεργειών είναι η καθυστέρηση, να κερδηθεί χρόνος για να ολοκληρωθεί παρά την απαγόρευση η ανέγερση του νέου κτίσματος και η ολοσχερής καταστροφή του παλιού παρεκκλησίου και τελικά ο εμπαιγμός πολιτείας και πολιτών.

Ευαγγελία Δημητρίου







αγορα




ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



 Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

1 σχόλιο:

  1. Do you understand there is a 12 word sentence you can communicate to your man... that will induce intense feelings of love and impulsive attractiveness to you deep inside his chest?

    Because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, idolize and protect you with all his heart...

    12 Words That Trigger A Man's Love Impulse

    This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will make him try harder than before to love and admire you.

    In fact, triggering this dominant instinct is so binding to having the best ever relationship with your man that as soon as you send your man a "Secret Signal"...

    ...You'll immediately notice him open his heart and soul for you in a way he never expressed before and he will recognize you as the only woman in the world who has ever truly tempted him.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης