Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ 120 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗΣ Α΄ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΤΑΦΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΦΥΛΗ.

Της ταφής σκουπιδιών στη Φυλή ουκ έστιν τέλος. Νέα επέκταση στον ΧΥΤΑ αποφάσισε χθες η εκτελεστική επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).


Η επέκταση εκτιμάται ότι θα δώσει «ζωή» 8-9 μηνών ακόμα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, με το αδιέξοδο των προηγούμενων ημερών να έχει παίξει κρίσιμο ρόλο στη λήψη της απόφασης. Πάντως, η μεταφορά σκουπιδιών τις επόμενες ημέρες στη Φυλή θα επιβραδυνθεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αντιστήριξης του ρηγματωμένου λόφου σκουπιδιών.

Σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις της περιφέρειας ότι δεν θα υπάρξει νέα επέκταση της δυναμικότητας του ΧΥΤΑ Φυλής, χθες αποφασίστηκε από τον ΕΔΣΝΑ η προσθήκη ενός νέου, «μινι-κυττάρου». Πρόκειται ουσιαστικά για... μια γωνία, στην ήδη αποκατεστημένη α΄ φάση του ΧΥΤΑ, η οποία «συζητούνταν» εδώ και καιρό ως πιθανή λύση για μερικούς μήνες ακόμα. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε, χθες, στον ΕΔΣΝΑ είναι ότι η απόφαση ελήφθη οριακά, με τη «διπλή» ψήφο της αντιπροέδρου Αφροδίτης Μπιζά, καθώς οι δύο πλευρές ισοψήφησαν (3-3). «Η πραγματικότητα μας πιέζει για την εξασφάλιση ενός εναλλακτικού χώρου. Δεν είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη, αλλά έχουμε μεγάλη ευθύνη έναντι των πολιτών», λέει στην «Κ» η κ. Μπιζά. Οπως αναφέρει, ο ΕΔΣΝΑ θα προχωρήσει με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες, καλώντας εταιρείες σε απευθείας διαπραγμάτευση και προωθώντας την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του ΧΥΤΑ.

Ο νέος χώρος έχει έκταση περίπου 120 στρέμματα, χωρητικότητα 1,2 εκατ. κ.μ. και εκτιμάται ότι θα επαρκεί για 8-9 μήνες. Στόχος του ΕΔΣΝΑ είναι το σημερινό (υπό ταυτόχρονη κατασκευή και χρήση) κύτταρο και η επέκταση να χρησιμοποιούνται παράλληλα, ώστε να μπορεί να υπάρξει εναλλακτική αν ο ένας από τους δύο χώρους έχει πρόβλημα. Πρόκειται ίσως για την... τελευταία διαθέσιμη γωνία στον ΧΥΤΑ, χαρακτηριστικό του αδιεξόδου στο οποίο παραμένει η διαχείριση των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα και της αγωνίας της διοίκησης να κρατήσει πάση θυσία ανοιχτή τη Φυλή έστω ώς το 2020 (όσο βέβαια ο χρόνος περνά χωρίς να ξεκινούν νέα έργα ή να γίνονται νέες χωροθετήσεις τόσο πιθανότερο φαίνεται να οδηγηθεί ο ΕΔΣΝΑ στην προώθηση μιας γ΄ φάσης του ΧΥΤΑ, δηλαδή μιας μεγάλης επέκτασης).

Επιβράδυνση

Τς επόμενες ημέρες η μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής θα επιβραδυνθεί, ύστερα από αίτημα της εταιρείας που διαχειρίζεται τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία δεν είναι κάποια νέα ρηγμάτωση λόγω των βροχοπτώσεων αλλά η ανάγκη να προχωρήσουν τα έργα στήριξης του ρηγματωμένου σκουπιδολόφου, να «τακτοποιηθούν» και να σκεπαστούν με χώμα τα απορρίμματα που αδειάζονται τις προηγούμενες ημέρες στη βάση του. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο ΧΥΤΑ δέχεται περίπου 7.500 τόνους ημερησίως έναντι 4.500 τόνων που δέχεται υπό κανονικές συνθήκες, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα απορρίμματα που είχαν τις τελευταίες ημέρες συγκεντρωθεί στους δρόμους. Ο ΧΥΤΑ θα μείνει σήμερα κλειστός για λίγες ώρες και τις υπόλοιπες θα δέχεται μικρότερο αριθμό οχημάτων.










 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ # LANGUAGES # ΠΡΟΤΥΠΟ # ΚΕΝΤΡΟ # ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ # ΞΕΝΩΝ # ΓΛΩΣΣΩΝ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης