Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Με τη θεία λειτουργία που έγινε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, εντός του προαύλιου Δημοτικού Σχολείου της ενορίας, έκλεισε ο φετινός θεματικός κύκλος για την ποιμαντική της νεότητας, στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.


Όπως κάθε χρόνο με ιδιαίτερες εκδηλώσεις η κοινότητα προσφέρει προς τα παιδιά, κατά τις δυνάμεις της, κάθε δυνατότητα ευλογίας, γνώσης, άθλησης αλλά και διασκέδασης.Στα παιδιά της έκτης δημοτικού και των έξι δημοτικών σχολείων που βρίσκονται εντός της ενορίας, δόθηκε ως αναμνηστικό για την αποφοίτησή τους ένα βιβλίο, με ενσωματωμένη χειροτεχνία και επιτραπέζιο παιχνίδι. Το βιβλίο αυτό με τίτλο "οι Τρεις Ιεράρχες μιλούν για τη Θεία Λειτουργία" περιγράφει με εικόνες και κείμενο όλη την δομή της Θείας Λειτουργίας. 
Είναι έργο του Θεολόγου Ανδρέα Καρίβαλη και έκδοση του Διόρθοδόξου Πνευματικού Κέντρου της Αγίας Μαρίνης.
Η πρωτοβουλία αυτή, έχει καθιερωθεί από δεκαετίας και πλέον, ώστε κάθε χρόνο τα παιδιά που αποφοιτούν του Δημοτικού, να θυμούνται την ενορία τους με ένα δώρο, αφού στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο δεν θα έχουν μέσω του σχολείου, επαφή μαζί της.


Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, η ενορία φιλοξένησε στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της, την γιορτή λήξης δημόσιου νηπιαγωγείου. Στην γιορτή παραβρήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γέωργιος Χατζηδάκης, η πρόεδρος 


Πρωτοβάθμιας Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Σερέτη και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη Γαβριήλ Αραμαπατζής. Η κοινότητα της αγίας Μαρίνης συμμετείχε και σε δράση του ίδιου νηπιαγωγείου προς εξωραϊσμό της αυλής, των γραφείων της Ελληνικής εταιρείας Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Την ίδια μέρα από την ενορία μας παραδόθηκαν 15 κιβώτια κατεψυγμένων σφολιατοειδών στην Κιβωτό του Κόσμου, για τα παιδιά που εκείνη φιλοξενεί και βοηθά.


Οι εκδηλώσεις λήξης των κατηχητικών συντροφιών της κοινότητας, ξεκίνησαν με ψυχαγωγική εκδρομή. Στις 7 Μαΐου, μετά την Θεία Λειτουργία τα παιδιά μεταβήκανε στη μονή του Αγίου Ιερόθεου Μεγάρων. Με ομαδικά παιχνίδια, κοινό γεύμα, αλλά και συμμετοχή τον Εσπερινό, χάρηκαν την συναναστροφή και ευχαρίστησαν τον Θεό.


Η γενική γιορτή λήξεως έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ναού, την επόμενη Κυριακή, 14 Μαΐου. Τα παιδία παρουσίασαν ποιήματα, δρώμενα και χορούς και παρέλαβαν ως αναμνηστικό το παιδικό τευχίδιο "Η βάπτισή μου" των εκδόσεων Ποταμίτη. Αντίστοιχα δώρα επιβράβευσης παρέλαβαν οι ανελλιπώς φοιτήσαντες.
Ακολούθησε στις 18 Μαΐου, ευχαριστήριο δείπνο με τους κατηχητές, στους οποίους προσφέρθηκε ευχαριστήριος ευλογία από τα είδη τροφίμων του καταστήματος, που λειτουργεί στο προαύλιο του Ναού, Μοναστηριακή Αυλή.
Με δύο ακόμα εκδηλώσεις που έγιναν τα απογεύματα των Κυριακών 21 και 28 Μαΐου αντίστοιχα, επιβραβεύτηκαν οι διακριθέντες στα αθλήματα που οργανώθηκαν κατηχητόπαιδες και έγινε η λήξη των συναντήσεων της ομάδας φοιτητών.
Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ενώ την εκδρομή συνόδευσε ο υπεύθυνος νεότητας πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς.
Το Σάββατο 10 Ιουνίου, ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου, μετέβη στα Ιωάννινα και τέλεσε τον γάμο 23χρονης Αλεξάνδρας Μποβιάτση, η οποία υπήρξε ανελλειπώς μέλος των κατηχητικών συντροφιών της ενορίας. Κατά την ημερήσια παραμονή του στην περιοχή, επισκέφτηκε και το παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων. Συνομίλησε με τους υπεύθυνους και δέχθηκε τις ευχαριστίες τους για τα τρόφιμα τα οποία συγκεντρώθηκαν το Πάσχα, μέσω της ομάδας γυμναστικής της εκκλησιαστικής κοινότητας μας και στάλθηκαν εκεί. Στην εκδήλωση εκείνη, είχε παραστή στην αίθουσα  «πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης» η πρόεδρος της Κιβωτού πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή με τον συνεργάτην της Κιβωτού Πέτρο Μούσια.
Τέλος η ενορία συνέστησε στους κατηχητόπαιδες της Κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ήδη κάποια από τα παιδία έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Cultural Center of Agia Marina in Athens- Heliopolis
Digieni 20, 16544 Ilioupolis, Greece
+30 697 602 27 36


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ALONHSOS

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  ΕΑΚ SRVICE ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΕΤΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα, απ’ το Σφυγμό [τα τελευτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κώστας Σεφτελής: Ντροπή και θλίψη!!!!!

Πόσημικροψυχία μπορεί να κρύβεται μέσα σε 327 λέξεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ.... ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΙΚ ΦΩΤΟ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Google+ Followers