Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016


Ενώ η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να λήξει, με μικρές υποχωρήσεις στο ασφαλιστικό,  η “ομηρεία” από τα αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, στο μέτωπο των αγροτών, σημειώθηκε η (αναμενόμενη) “διάσπαση”. Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, που σε μεγάλο αριθμό τους πρόσκεινται στο ΚΚΕ  αρνούνται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για διάλογο, και ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική συνέλευση της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη και καλούν σε ξεχωριστή, δική τους συνέλευση την ίδια μέρα, στη 13.00  στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Οι υπόλοιποι αγρότες που συντονίζονται από το μπλόκο των Τεμπών προχωρούν κανονικά στους δίωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών που ανακοίνωσαν για  Κυριακή και Δευτέρα. Την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη θα αποφασίσουν τη δική τους στάση, εξετάζοντας  τα δεδομένα για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρόθεση που εξέφρασε να συναντηθεί μαζί τους.
Στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται πως «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο».

hartis agrotes

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…
Ενώ διέξοδο στο αδιέξοδο των κυβερνητικών ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών αναζητείται από χθες με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, η κατάσταση στα δεκάδες μπλόκα των 15.000 τρακτέρ παίρνει διαστάσεις. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησαν να μιλήσουν με τους αγρότες σε Λάρισα και Κιλκίς διώχθηκαν κακήν κακώς με διόλου…ευπρεπή τρόπο.
«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ»φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του βουλευτή Λάρισας Ν.Παπαδόπουλου.
Αντίστοιχη αντιμετώπιση και για τον βουλευτή Θ.Παραστατίδη στο Κιλκίς.
Δυσαρεστημένοι αλλά και απογοητευμένοι οι αγρότες,  καθώς η “ελπίδα” που τους είχε τάξει – και πίστεψαν – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε κάλπικη.Το τρίτο μνημόνιο δεν αφήνει πολλές …παρακαμπτηρίους οδούς και οι υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης λένε ακριβώς τα ίδια που έλεγαν οι υπουργοί της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Οι υπουργοί δεν έπεισαν, αντίθετα, όξυναν το πρόβλημα με τους αγρότες. Τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα εξαπλώνονται και η οργή του αγροτικού κόσμου βρίσκεται στο ζενίθ. Τούτων δεδομένων, οι πληροφορίες που πριν λίγο κυκλοφόρησαν, λένε ότι …και πάλι τυα κάστανα από τη φωτιά καλείται να τα βγάλει ο Πρωθυπουργός.
Μετά τη συνάντησή του σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη, όλα δείχνουν πωςο Α.Τσίπρας θα καλέσει ο ίδιος εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να τους ακούσει και να προσπαθήσει να τους πείσει να αποσυρθούν από τα μπλόκα, ικανοποιώντας πιθανότατα και κάποια από τα δίκαια αιτήματά τους.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης