Τρίτη 12 Μαΐου 2015


Ψήφισμα που επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο στη ληστεία των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, επικύρωσε η πλειοψηφία τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στο Ετήσιο Συνέδριό της που πραγματοποιείται στη Χαλκιδική.


Το ψήφισμα που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ,Γ. Πατούλης και το οποίο υπερψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι δεν θα κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, γιατί δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Ένωση. Το ψήφισμα εξουσιοδοτεί το προεδρείο να αλλάξει την απόφαση αυτή, μόλις διαπιστωθεί ότι οι προϋποθέσεις καλύφθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ψήφισμα αναφέρεται ότι σε περίπτωση κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι Δήμαρχοι και το διοικητικό προσωπικό των Δήμων θα συνεισφέρουν τους μισθούς τους για να συμβάλουν. Το σχέδιο ψηφίσματος καταψήφισαν οι εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ.

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», προέβλεπε μεταξύ άλλων:

  • Καμία παραχώρηση των αποθεματικών και των διαθέσιμων για την πληρωμή του χρέους και των δανειστών.

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.

  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

  • Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων στους Δήμους με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Διοίκηση και των οφειλόμενων σε αυτή. Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για νησιά και απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

  • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης – μνημονιακές κατευθύνσεις και εφαρμοστικοί νόμοι) που κατευθύνουν την ΤΔ να δρα ανταποδοτικά και επιχειρηματικά.

«Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, το ένα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το άλλο όλων των υπολοίπων», σχολίασε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τώρα που υπάρχει ανάγκη, να παρθεί απόφαση για να διεκδικηθούν οι πόροι για να λειτουργήσουν οι δομές και οι υπηρεσίες των Δήμων, η ΚΕΔΕ «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο», σημείωσε η Ελπίδα Παντελάκη, τονίζοντας ότι η απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα δεν έχει μόνο οικονομική διάσταση αλλά και μόνιμο χαρακτήρα, καθώς πλέον οι Δήμοι θα δουλεύουν σε ανταποδοτική βάση.


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα




















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης