Πέμπτη 14 Μαΐου 2015


Θέμα ημερών είναι μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου Κατρούγκαλου, να ξεκινήσει σταδιακά η διαδικασίας επαναπρόσληψης των 3.900 «διαθέσιμων» και απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, και καθαρίστριες. Παράλληλα, «ανοίγει ο δρόμος» και για περίπου 4.500 προσλήψεις επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, καθώς και για τις μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών προς τους ΟΤΑ.


Και ενώ ο χρόνος «μετρά αντίστροφα» για τις επαναπροσλήψεις, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος έχει ήδη δρομολογήσει το δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο θα αφορά την κατάρτιση νέου συστήματος αξιολόγησης για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και αλλαγές στον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων. Ζητούμενο για τον αναπληρωτή υπουργό το νομοσχέδιο αυτό να είναι έτοιμο προς διαβούλευση μέχρι τις αρχές Μαΐου, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για το Δημόσιο.
Το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα βασίζεται στο αποκαλούμενο «γαλλικό μοντέλο», ενώ ως κορμός θα χρησιμοποιηθεί το «νομοσχέδιο Ραγκούση».
Νέες παρεμβάσεις
Βασικά στοιχεία της αξιολόγησης θα είναι οι γραπτές εξετάσεις αλλά και αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι τα μόρια, τα πτυχία αλλά και η προϋπηρεσία του υπαλλήλου. Ως προς τη συνέντευξη, ο ρόλος της πιθανότατα θα υποβαθμισθεί, ενώ δεν αποκλείεται να συνεκτιμάται απλώς ως συμπληρωματικό στοιχείο στο προφίλ του υπαλλήλου.
Εν συνεχεία ο προϊστάμενος κάθε τμήματος θα επιλέγει τους τρεις καλύτερους υπαλλήλους του και στη συνέχεια, όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος θα ψηφίζουν τον καλύτερο εκ των τριών. Ανάλογο θα είναι και το σύστημα για την επιλογή των προϊσταμένων. Τα βασικά κριτήρια, και σε αυτή τη περίπτωση, θα είναι αντικειμενικά και θα αφορούν τυπικά προσόντα, όπως η προϋπηρεσία, οι σπουδές, οι ξένες γλώσσες, τα μόρια κ.τ.λ.
Ποια στοιχεία θα προσμετρώνται
Επίσης θα προσμετρώνται στοιχεία όπως είναι η διαγωγή αλλά και η συμπεριφορά. Ως προς τον ρόλο της συνέντευξης, σύμφωνα με πληροφορίες, και για την επιλογή των προϊσταμένων θα έχει δευτερεύοντα ρόλο, ενώ δεν αποκλείεται να καταργηθεί και εντελώς. Την κατάργηση της συνέντευξης ως στοιχείου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων όσο και για την επιλογή των προϊσταμένων, έχει ζητήσει επανειλημμένως η ΑΔΕΔΥ. Οπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η συνέντευξη είναι ένα στοιχείο το οποίο θα ενισχύσει τη διαβλητότητα της διαδικασίας, καθώς «θα λειτουργήσει ως face control για το πελατειακό κράτος».
Σε αυτό το δεύτερο νομοσχέδιο, θα συμπεριληφθεί τελικώς και η διάταξη που αποσύρθηκε από το πρώτο νομοσχέδιο και αφορά περίπου 40.000 υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), οι οποίοι θα εξομοιώνονται με τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους στο θέμα της κινητικότητας, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις μόνιμου προσωπικού.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης