Παρασκευή 15 Μαΐου 2015


Με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων και των περιφερειών πρόκειται να πληρώσει τη δόση των 500 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στα τέλη Μαΐου. Αυτό ισχυρίζεται, «καρφώνοντας» την κυβέρνηση, με δηλώσεις του στα «νέα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα: «αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου», λέει χαρακτηριστικά: «Όχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Να σημειωθεί ότι με βάση την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης στις 11 Μαΐου είχαν εισρεύσει από φορείς της Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας 64,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τότε είχαν πει «ναι» στην μεταφορά των ταμειακών τους διαθεσίμων οι περιφέρειες ενώ οι δήμαρχοι με απόφαση του συνεδρίου του Χαλκιδικής (7 έως 9 Μαΐου) είχε επιμείνει στο «όχι». Ωστόσο κάποιοι δήμοι όπως αυτοί της Θεσσαλονίκης, της Καλαμάτας, της Τρίπολης, της Λιβαδειάς, του Περάματος αλλά και της Μεγαλόπολη έχουν ήδη λάβει θετικές αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων κυμαίνονται κοντά στο 1,2 δισ. ευρώ. Από αυτά το 50% περίπου είναι ανταποδοτικά τέλη. Επομένως, εάν εξαιρεθούν τα ανταποδοτικά από την μεταφορά προς την ΤτΕ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, τα κεφάλαια που θα μεταφερθούν από τους δήμους προς την ΤτΕ υπολογίζονται στα 600 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τα διαθέσιμα των περιφερειών, δεν είναι σαφές ακόμη το ύψος τους καθώς αφορούν κυρίως κονδύλια για έργα του ΕΣΠΑ, τα οποία ανέρχονται συνολικά (και των υπουργείων) σε 600 εκατ. ευρώ.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης