Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

 


Πέμπτη 12 του Οκτώβρη 1944. Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα από τους φασίστες. Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί (09:45) από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία έκανε αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας.


Οι Γερμανοί δεν είχαν ακόμη προλάβει να εγκαταλείψουν την Αθήνα, αλλά ο λαός της πρωτεύουσας, νιώθοντας ότι έφτασε η ώρα της λευτεριάς, ξεχύθηκε στους δρόμους, από τις συνοικίες, τα εργοστάσια, τα σχολεία, τα καταστήματα ξεχύνεται στους αθηναϊκούς δρόμους, ζητωκραυγάζοντας για την απελευθέρωσή του.


Όλο το κέντρο γεμίζει από κόσμο, η λαοθάλασσα πλημμυρίζει την πλατεία Συντάγματος, τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, το Ζάππειο, την πλατεία Ομονοίας.

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ! Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ», γράφει ο «Ριζοσπάστης» την επόμενη μέρα.«Χάθηκε –σημειωνόταν στο ρεπορτάζ – το βρωμερό κουρέλι του Φασισμού απ’ την Ακρόπολη (…). Η μπαρουτοκαπνισμένη Αθήνα, που γνώρισε την πείνα και το βόλι του κατακτητή, το στιλέτο του προδότη (…) ξεχύθηκε ζωντανή ανθρωποθάλασσα να διαλαλήσει τη Νίκη της (…) Διαδηλώσεις που πρώτη φορά βλέπει η Αθήνα ξεχύνονται από παντού. Απ’ το Σύνταγμα ως την Ομόνοια (…) Και πάνω απ’ όλα μια φωνή που αγκαλιάζει όλη την Αθήνα (…): Ε-Α-Μ! Ε-Α-Μ!».

Σε ανακοίνωση της, για την 76η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής αναφέρει:

«Συμπληρώνονται σήμερα 76 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας, όταν, μετά από 1.264 μέρες σκλαβιάς στο φασισμό, οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία, για να υψώσουν στη θέση της την ελληνική.

Συμπληρώνοντας για την προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία από τα αστικά κόμματα:

«Σήμερα η αστική τάξη, τα κόμματα της και επιτελεία της επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία κατά πώς τους βολεύει. Για να συσκοτίσουν ότι ο φασισμός δεν γεννιέται στο κενό, είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού. Για να κρύψουν ότι καθοδηγητής και αιμοδότης της αντίστασης του λαού ήταν το ΚΚΕ. Για να κρύψουν την καθοριστική συνεισφορά της Σοβιετικής Ένωσης στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ευρώπης, στη συντριβή του φασισμού – ναζισμού και στην αιώνια καταδίκη των εγκλημάτων τους.»

(Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, προτείνουμε το Λεύκωμα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, το οποίο κυκλοφόρησε πέρσι από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», με θέμα την επέτειο των 75 χρόνων από την Απελευθέρωση της Αθήνας και τη σύγκρουση του Δεκέμβρη 1944.


 



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Διαδικτυακό_Φροντιστήριο_Γκοντέβας Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ SO EASY :Κέντρο  Ξένων Γλωσσών – Φροντιστήριο,  Εκπαίδευση Για Παιδιά - Μεγάλους & Φοιτητές Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας,  Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΗΡΙΟ Ξένες Γλώσσες- Υπολογιστές & Κέντρο δια βίου μάθησης


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης