Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», εικονογραφικών έργων του αρχιμανδρίτου Ευσεβίου – Ζάρκο Μεάντζια, θα γίνουν  το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 16:00.



Τα σχέδια με μολύβι, σε αναγεννησιακό ρυθμό θα εκτεθούν στο Αρχοντικό Μπενιζέλων - Αδριανού 96 - στην Πλάκα.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 7 έως 19 Δεκεμβρίου, και θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο  στο κοινό Τρίτη και Πέμπτη 10:00 - 13:00 και Κυριακή 10:00- 16:00.

Η έκθεση είναι πρωτοβουλία του τμήματος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ενοριακού συμβουλίου ποιμαντικού έργου της εκκλησιαστικής κοινότητας αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, όπου και εξασφάλισε την χορηγία της, σε συνεργασία με το Αρχοντικό Μπενιζέλων και την Αποστολή, όπου και παραχώρησαν τον χώρο.

Μετά την ολοκλήρωση της, η έκθεση θα μεταφερθεί και σε άλλα μέρη

Ο δημιουργός των έργων, αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, έχει γεννηθεί στην Γκλίνα της σημερινής Κροατίας. Το 1995 ως πρόσφυγας από την Κροατία, μετοίκησε στην Σερβία και το 2008 προσήλθε για σπουδές εις την Ελλάδα.

Αποφοίτησε από Οικονομικό Λύκειο στην γενέτειρα το 1993 και από το τμήμα Ζωγραφικής, της Σχολής Καλών Τεχνών της Πρίστινα, το 1999. Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 παρακολούθησε το τμήμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, εις την Ριζάρειο εκκλησιαστική σχολή Αθηνών. Ενεγράφη εις το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής σχολής Αθηνών και έγινε πτυχιούχος του το 2015. Αμέσως εντάχθηκε εις μεταπτυχιακό τμήμα του τομέα Πατερικών Σπουδών, του τμήματος Θεολογίας της αυτής σχολής και πλέον περαιώνει την εργασία που του ανατέθηκε, με θέμα: «Το πρόβλημα του αζύμου και ενζύμου άρτου στη υστεροβυζαντινή περίοδο». Ομιλεί Σερβικά, Ρωσικά, Αγγλικά, Ελληνικά.

Την 14 Νοεμβρίου του 1999, μνήμη των αγίων Αναργύρων, έγινε δεκτός ως δόκιμος μοναχός στην μονή της αγίας Τριάδος Σοπότσανι της επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης του πατριαρχείου Σερβίας. Την ίδια ημερομηνία και στο ανωτέρω μοναστήρι έγινε το 2001 μοναχός, το 2002 διάκονος και το 2006 πρεσβύτερος. Βασικό διακόνημα του υπήρξε η αγιογραφία. Εικόνες του, βρίσκονται εις πολλά μέρη του κόσμου.

Το 2007 διατέθηκε από το πατριαρχείο Σερβίας εις την μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας του πατριαρχείου Αλεξανδρείας και εφημέρευσε εις την σερβόφωνη ενορία του αποστόλου Θωμά Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής. Τότε έλαβε την ευλογία να εξομολογεί.

Το έτος 2010 έλαβε απολυτήριο από την επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης για την αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις 02 Ιουνίου διορίσθηκε εφημέριος στην ενορία της αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως. Στις 24 Μαρτίου 2017, εντολή του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, έλαβε το οφίκιο του αρχιμανδρίτου, χειροτετηθείς υπό του μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού.

Έχει στο ενεργητικό του δύο  ατομικές εκθέσεις σχεδίου, το 1994 στο πνευματικό κέντρο στην Glina και το 1995 στην Φιλοσοφική σχολή στο Petija της τότε Γιουγκοσλαβίας. Έχει συμμετοχή με έργα του σε ομαδικές εκθέσεις αγιογραφίας, ενώ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι η πρώτη ατομική του έκθεση στην Αθήνα.


Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  







ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης