Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

«Ναι στο Τεχνικό Πρόγραμμα – Λευκό στον προϋπολογισμό»


Προβλήματα: ανελαστικές δαπάνες, οικονομική αδυναμία, έλλειψη ιδίων πόρων, ευκαιριακός διάλογος.    
Το γιατί ψήφισε θετικά για το τεχνικό πρόγραμμα της Ηλιούπολης και λευκό για το προϋπολογισμό της πόλης  αναλύει, με δηλώσεις του  στην εφημερίδα  «Σφυγμός» ο κ. Χρήστος  Κοκοτίνης επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου- πόλις».



 Επίσης ο κ. Κοκοτίνης δεν διστάζει να επισημάνει τα λάθη και τις παραλήψεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020, προτείνοντας -  όμως ταυτόχρονα – υλοποιήσιμες προτάσεις,   που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην Ηλιούπολη    και θα λύσουν καίρια προβλήματα των δημοτών της.

                                      Τεχνικό πρόγραμμα

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 υποδηλώνει την οικονομική αδυναμία του για την πραγματοποίηση των έργων,  που  περιγράφονται σε αυτό και κρίνονται ως αναγκαία».

Τα παραπάνω τόνισε στον «Σφυγμό» ο  κ. Χρήστος  Κοκοτίνης, ο οποίος ακόμη είπε:

-         Η παρουσίαση των έργων αυτών δεν έγινε οργανωμένα και ιεραρχημένα. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν αναφέρεται για πια έργα είχαν γίνει ώριμες μελέτες και αν η χρηματοδότηση τους είναι  εφικτή ( μέσω ΕΣΠΑ Φιλόδημου κλπ).

-         Τα μακροπρόθεσμα έργα του προγράμματος φαντάζουν σαν ευχολόγια, που επαναλαμβάνονται κάθε χρονιά,  μιας και δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους .

-         Η ενημέρωση για τα έργα θα πρέπει να γίνεται απ την τεχνική υπηρεσία κυρίως στο Δημοτικό Συμβούλιο της και όχι «κατά μόνας.»

-         Τα τεχνικά προγράμματα της πόλης είχαν περικοπές λόγω μνημονίων και δεν υλοποιούντο με ιδίους πόρους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (πχ παιδικός Σταθμός στην Λ. Ειρήνης). Με αυτό τον τρόπο όμως – δηλαδή την έλλειψη ιδίων πόρων – η υλοποίηση τους γινόταν σε συγκεκριμένες και περιορισμένες κατηγορίες έργων.

-         Εν τούτοις ψηφίστηκε από την Παράταξη μας,  γιατί η Ηλιούπολη εχρειάζετο τα έργα αυτά, παρά τις εμφανείς αδυναμίες του σχετικού προγράμματος.   
  

                                           Προϋπολογισμός

«Η φιλοσοφία του προϋπολογισμού πρέπει να είναι προϊόν ενός συγκροτημένου διαλόγου με τους  φορείς και τους οργανισμούς της  Ηλιούπολης. Ο διάλογος πρέπει να είναι ταχτικός και όχι ευκαιριακός, ούτως ώστε η ενημέρωση να έχει οπωσδήποτε θετικά αποτελέσματα.»

Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της «Ηλίου – Πόλις», που υπογραμμίζει:

-         Στην πρόσφατη Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου παρέστησαν 30 μόνο   συμπολίτες μας , κατά την οποία δεν υπήρξε σχετική εισήγηση από την Δημοτική Αρχή.

-         Πρέπει να χειραφετείται το υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου. (Όπως πχ ο τεχνικός διευθυντής  και η διεύθυνση καθαριότητος.) Αυτοί  πρέπει να έχουν  την ευθύνη διεκπεραίωσης του έργου, ενώ οι αιρετοί να επιλέγουν τους στόχους και να ασκούν υπεύθυνη εποπτεία, όταν παρίσταται ανάγκη.

-           Ο προϋπολογισμός έχει πολλές ανελαστικές δαπάνες (όπως  και οι προηγούμενοι πράγμα που δεν επιτρέπει επαρκής αναπτυξιακές δαπάνες.

-         Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό  η παράταξη μας προκρίνει:  την ανάπτυξη της ανακύκλωσης, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή πολιτική. (πχ  τοποθέτηση λαμπτήρων led στην πόλη).

-         Παράλληλα η αυστηρή οικονομική διαχείριση και η αποφυγή άσκοπων δραστηριοτήτων θα είναι το κλειδί   για εξοικονόμηση πόρων, που θα εμπλουτίσουν το επενδυτικό πρόγραμμα με ίδια μέσα του Δήμου και θα αποφευχθεί έτσι ο υπέρμετρος  δανεισμός.

-         Βεβαίως οι Δήμοι μαζί με τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ) πρέπει  να διεκδικήσουν, μαζί με τους πολίτες, αναπτυξιακούς πόρους. Σημειώνεται ότι απ’ το 2000 μέχρι σήμερα όλοι οι Δήμοι δικαιούνται νόμιμα 28 δις Ευρώ όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης»         

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 77 Δεκέμβριος  2019…. Ενώ τις ευχέςτου έστειλε μέσω της έντυπης έκδοσης






αγορα



ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης