Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

«Χωρίς όραμα, αποσπασματικό και πρόχειρο το Τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής αρχής για να οδηγηθεί η πόλη στο μέλλον»
Δεν έχει όραμα και είναι αποσπασματικό το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης για το 2020.



Αυτό τόνισε προς την εφημερίδα «Σφυγμός» ο κ. Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά»:

Ο οποίος ακόμα υπογράμμισε ότι:

Περιμέναμε, περίμεναν οι πολίτες της Ηλιούπολης από την νέα Δημοτική αρχή της πόλης μας, στο ξεκίνημά της, στο πρώτο της Τεχνικό πρόγραμμα, να παρουσιάζει σήμερα το όραμά της για την πόλη, αλλά διαπιστώσαμε ότι τελικά υπάρχει έλλειψη οράματος. Δυστυχώς ακολουθείται η ίδια πεπατημένη με την προηγούμενη Δημοτική αρχή.  


Δηλ. προς ποια κατεύθυνση θέλει να οδηγήσει την πόλη μας. Πώς θέλει να είναι η ζωή των πολιτών στο μέλλον. Φάνηκε πως θέλουν απλώς να διαχειριστούν την σημερινή κατάσταση.

Το πρόγραμμά τους στερείται ολιστικής προσέγγισης & σχεδιασμού και διακρίνεται για την αποσπασματικότητά του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάπλαση του κέντρου της πόλης - όπου γίνεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός - & όπου θα έπρεπε να συνδέεται άρρηκτα με την ανάπλαση - πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης & όχι απλώς να αναγράφεται σαν ένα ξεχωριστό έργο η πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης.

Είμαι υπέρ των πεζοδρομήσεων, όχι όμως αποσπασματικά & ευκαιριακά.  Σε τέτοια έργα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη το κυκλοφοριακό, το πράσινο, ο φωτισμός, οι πεζόδρομοι, οι ποδηλατοδρόμοι κλπ. δηλ. να υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός την πόλης και να εξυπηρετούνται οι σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά τα άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητάμε για το ΣΒΑΚ (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας). Και τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνουν.

Όσον αφορά την εύρεση κονδυλίων, υπάρχουν Ευρωπαϊκά Προγράμματα, της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, υπάρχουν ΕΣΠΑ, ΠΕΠ κλπ. που μπορούμε να διεκδικήσουμε, όπως κάνουν και άλλοι Δήμοι υλοποιώντας  καινοτόμα έργα στην πόλη τους.

Με λίγα λόγια το πρόγραμμα της Δημοτικής αρχής, δεν έχει κατεύθυνση & σχεδιασμό, για να οδηγηθεί η πόλη στο μέλλον.
  
Δεν υπάρχει όραμα!

Ανάρτηση από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΣΦΥΓΜΟΣ» ΤΕΥΧΟΣ 77 Δεκέμβριος  2019…. Ενώ τις ευχές του έστειλε μέσω της έντυπης έκδοσης 







αγορα



ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ




ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης