Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

  

Έχουμε την τιμή  σ’ αυτό το τεύχος να φιλοξενούμε συνέντευξη
του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου.
Μια αναφορά στο έργο και την προοπτική του Δήμου της Ηλιούπολης σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.



1.        Κύριε Δήμαρχε έχετε  κλείσει περίπου  7,5 χρόνια διακυβέρνησης στον Δήμο Ηλιούπολης ενώ βρισκόμαστε μόλις 1,5 χρόνο πριν τις επόμενες εκλογές, όπου μάλιστα με δήλωση του ο Υπουργός Εσωτερικών κος Πάνος Σκουρλέτης τις τοποθετεί το Φθινόπωρο του 2019, τι σκέφτεστε να κάνετε θα θέσετε εαυτών στην προεκλογική αρένα. Η ερώτηση έχει διπλό χαρακτήρα και αφορά 1ον προσωπικά αν νομίζετε πως  θέλετε άλλη μια πενταετία για να ολοκληρώσετε τα έργο σας και αν  ΝΑΙ   σε ποιους τομείς και 2ον επίσης κατά δήλωσήσας από το 2010 έως το 2014 λέγατε,  πως θα είσαστε Δήμαρχος μόνο για δύο τετραετίες, ποια η θέση σας.

Η θέση μου είναι πολύ σαφής. Πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον της Ηλιούπολης και δεν είναι θέμα προσωπικών κριτηρίων.
Ολοκληρώνουμε ένα τεράστιο έργο υποδομών με την λήξη αυτής τη θητείας. Ανακαίνιση βελτίωση όλων των σχολείων, πεζοδρομήσεις, μεγάλο δίκτυο πεζοδρομίων και για ΑμεΑ, ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων, νέος
Ηλεκτροφωτισμός LED, επάρκεια Παιδικών Σταθμών, ανακαίνιση πάρκων και πλατειών, ανακαίνιση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών, ανανέωση όλου του στόλου καθαριότητας, υπογειοποίηση των κάδων, ανακαίνιση όλων των αθλητικών υποδομών, αναβάθμιση όλων των υποδομών πολιτισμού, πλήρες δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας.
Σήμερα λοιπόν αυτό που μας απασχολεί είναι η ολοκλήρωση αυτού του τεράστιου έργου.
Και βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το μέλλον της Ηλιούπολης. Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας για την απόδοση των κοινόχρηστων χώρων στους δημότες, την Υπόγεια Σήραγγα της Ηλιούπολης που θα αλλάξει την λειτουργία και την φυσιογνωμία της πόλης σε μια βιώσιμη κατεύθυνση και τέλος την Έξυπνη Πόλη που θα αλλάξει τους όρους διαβίωσης στην Ηλιούπολη και θα την βάλει στο μέλλον με αξιώσεις.
Και τα τρία αυτά στοιχεία απαιτούν ευρεία συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων  της πόλης μας και εμπειρία για να στεφθούν με επιτυχία.
Η παράταξή μας απέδειξε ότι ξέρει να παράγει έργο και να διεκδικεί επιτυχώς αυτά που χρειάζονται για την πόλη. Έχουμε λοιπόν καλέσει σε συσπείρωση όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση του μέλλοντος της Ηλιούπολης.
Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας, οι σκέψεις μας και οι ανησυχίες μας.
Όπως γνωρίζετε είμαστε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη με βασικό στοιχείο τις συγκλίσεις και τις συνεργασίες.
Στο τέλος του 2018 θα συγκληθούν τα όργανα της παράταξης σε ένα γενικό προσκλητήριο, για να επιλέξουν τον επόμενο υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές. Μέχρι τότε προέχει το έργο μας και αυτό είναι το μόνο που μας απασχολεί. Πάνω από όλα η Ηλιούπολη.

2.        Κοινωνική πολιτική: Οι  Δήμοι έχουν επιφορτιστεί με όλο το φάσμα της κοινωνικής πολιτικής και διεξάγουν καθημερινά αγώνα, στον τομέα αυτό ο Δήμος Ηλιούπολης θεωρείται πετυχημένος, Ποιες δράσεις σας θεωρείται πως βοήθησαν οικονομικά στο έργο αυτό.

Η Ηλιούπολη είναι ο Δήμος με ένα από τα πληρέστερα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα και αυτό είναι αναγνωρισμένο από όλους. Γι’ αυτό άλλωστε ήμασταν από τους πρώτους που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ για τις δομές φτώχειας και γι’ αυτό η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει εδώ ένα από τα πρώτα Κέντρα Κοινότητας.
Στην Ηλιούπολη δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει ανάγκη και να μείνει αβοήθητος.
Το δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας που κράτησε μέσα στην κρίση όλη την τοπική κοινωνία όρθια έχει πάνω από 60 δράσεις. Από την στήριξη των ευπαθών ομάδων με φάρμακα, τροφή, περίθαλψη, την τηλεϊατρική, την συμβουλευτική ιατρική μέχρι την ψυχολογική υποστήριξη, την πολύπλευρη φροντίδα για την τρίτη ηλικία και τις απαλλαγές τελών.
Ήταν και είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Κατορθώσαμε και κλείσαμε ένα έλλειμμα 14 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά, ταυτόχρονα υλοποιούμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και από εκεί και πέρα επιστρέφουμε στην κοινωνία με μορφή υποστήριξης όλο τον οικονομικό πλεονασμό που δημιουργείται.
Η στήριξη της κοινωνίας, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι η πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχει για μας τίποτα πιο σημαντικό εν μέσω κρίσης. Και γι’ αυτό ρίξαμε πολλές δυνάμεις σ’ αυτόν τον τομέα και ξεχωρίσαμε πανελλαδικά.

3.        Καθαριότητα: Ακούγεται ότι ο Δήμος Ηλιούπολης στον τομέα αυτό χωλαίνει. Τι απαντάτε ;


Η καθαριότητα αποτελεί μια καθημερινή μάχη για όλη την τοπική αυτοδιοίκηση. Με τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό, με την προσπάθεια συγκράτησης των τελών, με ένα κοστοβόρο μηχανισμό, όλοι οι Δήμοι παλεύουν πολλές φορές σε μια άνιση μάχη.
Η Ηλιούπολη λοιπόν κατά κοινή ομολογία βρίσκεται στην πρωτοπορία των καινοτόμων εφαρμογών. Με όλα τα ρεύματα της Ανακύκλωσης σε εφαρμογή, εκτρέπει ήδη όγκους ανακυκλώσιμου υλικού πολύ πάνω από τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ πάνω από τις επιδόσεις της Ελλάδας και των άλλων Δήμων. Με καθετοποιημένο σύστημα κομποστοποίησης, με βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων νερού πλυσίματος και με πρωτοπόρα καινοτόμα συστήματα όπως την ανακύκλωση υλικού αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.
Στην καθημερινότητα τώρα, αντικαταστήσαμε 500 συμβατικούς κάδους  με 94 υπόγειους. Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορείτε να το βρείτε σε κανέναν άλλο Δήμο. Αντικαταστήσαμε όλο το στόλο απορριμματοφόρων και είναι ολοκαίνουργος, επίσης δεν νομίζω ότι μπορείτε να το βρείτε σε πολλούς Δήμους. Μαζεύουμε δωρεάν μπάζα κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα με παραχώρηση στους δημότες ειδικών σκαφών. Επίσης κάτι σπάνιο. Και βέβαια με τις επιδόσεις στην ανακύκλωση και τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών κατορθώσαμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τα δημοτικά τέλη σταθερά αλλά να παρέχουμε και μια σειρά ελαφρύνσεων και απαλλαγών στις ευπαθείς ομάδες.
Γι’ αυτό άλλωστε η Ηλιούπολη γίνεται παράδειγμα σε όλα τα συνέδρια και τις ημερίδες για την διαχείριση των απορριμμάτων.
4.        Εκπαίδευση: Μια πολύ ευαίσθητη χορδή της κοινωνίας μας, θα θέλαμε να μας αναφέρετε το έργο που έχει τελεσθεί και τι ακόμα προβλέπεται;


Έχουμε μια ιδιαίτερη μέριμνα στο να επενδύσουμε στην παιδεία και στην κοινωνία του αύριο. Στο πρόγραμμα μας έχουμε τη πλήρη ανακαίνιση, τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση όλων των σχολείων της Ηλιούπολης. Βάφουμε και ανακαινίζουμε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, τους βοηθητικούς και εξωτερικούς χώρους. Αναβαθμίσαμε όλα τα υδραυλικά συστήματα. Μονώσαμε όσα σχολεία είχαν ανάγκη. Φτιάχνουμε όλους τους αύλειους χώρους με γήπεδα, στέγαστρα και ελαστικά δάπεδα ειδικά στα δημοτικά για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών. Εξοπλίσαμε όλα τα σχολεία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με πίνακες μαρκαδόρου, αλλάζουμε τους φωτισμούς με σώματα LED και επιπλέον εξοπλίσαμε με όργανα και παιδαγωγικό υλικό όλα τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Παράλληλα αναπτύσσουμε διάφορα παιδαγωγικά και συμβουλευτικά προγράμματα για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών και την γαλήνη στην οικογένεια, λειτουργούμε και το κοινωνικό φροντιστήριο  και με τον νέο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων προετοιμάζουμε τους ολοκληρωμένους και ώριμους πολίτες του αύριο.

5.        Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης είναι ένας πολυχώρος Δράσης ανοιχτός στο κοινό θα θέλατε να μας πείτε αν υπάρχουν περιθώρια για νέες δράσης.

Η Βιβλιοθήκη μας όπως ξέρετε ξεχωρίζει πανελλαδικά και έχει επιλεγεί και συμμετέχει στο πρόγραμμα futurelibrary. Είναι το δίκτυο των καλύτερων και πιο σύγχρονων βιβλιοθηκών στην Ελλάδα. Το ίδιο το πρόγραμμα αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμες δράσεις. Ό,τι πιο πρωτοποριακό αναδεικνύεται παιδαγωγικά και επιστημονικά. Στην βιβλιοθήκη μας αναπτύσσονται πολυσύνθετες δράσεις με βιωματική ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας. Επίσης έχουμε την Κινητή Βιβλιοθήκη, έναν πρωτοποριακό θεσμό, και την δανειστική βιβλιοθήκη - κιόσκι με εξωτερική εγκατάσταση στο Δημαρχείο. Όλες αυτές οι δράσεις συνεχώς αναπτύσσονται με νέες καινοτομίες. Και υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης και νέες ιδέες.



6.        Ακούγεται από πολύ κόσμο πως κεντρικά σημεία του Δήμου όπως η Κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, αλλά και αλλά σημεία της,   γίνονται  παραγκούπολη  και μάλιστα σε περιόδους που έχουν ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον για τους εμπόρους της Ηλιούπολης όπως Ανθοκομικές εκθέσεις, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κ.α. Τι απαντάτε;

Κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη ασκεί σήμερα πολιτική αναζωογόνησης του δημόσιου χώρου. Είναι αναγνωρισμένη η ανάγκη στην αστική ζωή να δημιουργούνται νέοι υπαίθριοι θεσμοί που να ελκύουν τους πολίτες να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και να τους επισκέπτονται και οι κάτοικοι όμορων περιοχών.Είναι αποδεδειγμένο και καταγεγραμμένο ότι αυτή η πολιτική δημιουργεί μεγάλη συνάθροιση κοινού, δραστηριότητες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και το σημαντικότερο τονώνουν τις τοπικές αγορές. Στο Παρίσι, το Λονδίνο το Μόναχο στις Βρυξέλλες κάθε εβδομάδα στις πλατείες στήνονται τέτοια  events όπως λέγονται με σκοπό να ανεβάσουν την πολιτιστική και κοινωνική δημόσια ζωή. Εξυπακούεται ότι πρόκειται για λυόμενες κατασκευές προσωρινού χαρακτήρα.




Αυτά τα events έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα με πρώτη επίπτωση την τόνωση της τοπικής αγοράς και με την διάδοση κοινωνικών δράσεων και δραστηριοτήτων. Η έκθεση βιβλίου, η ανθοκομική έκθεση, οι χριστουγεννιάτικες γιορτές και κάθε τέτοια εκδήλωση, δημιουργούν επιδιωκόμενες αξίες και δραστηριότητες και αναπτύσσουν την ζωή στην πόλη καθιερώνοντας και μια συνείδηση όπως την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, την συνεύρεση των γειτόνων, την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα κλπ.
Παράλληλα όμως εμείς έχουμε εκπονήσει και ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των πλατειών και των πάρκων που δίνει καθημερινά ζωή στην πόλη και το χαίρονται οι πολίτες ανεξάρτητα από τις εκδηλώσεις.

7.        Είχε προκύψει σοβαρό Θέμα με την Δημοτική Συγκοινωνία και μάλιστα με τις ώρες διελεύσεις, τι εξελίξεις έχουμε ιδιαίτερα μετά την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου για το ωράριο;   

Η βιώσιμη κινητικότητα, οι ασφαλείς μετακινήσεις και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Αφού εκσυγχρονίσαμε τον στόλο της δημοτικής συγκοινωνίας και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ ήμασταν από τους δήμους που εγκαταστήσαμε πρώτοι τις περισσότερες έξυπνες στάσεις στο λεκανοπέδιο, εκπονήσαμε μελέτη για την δημοτική συγκοινωνία με στόχο τη σύνδεση όλων των περιοχών της Ηλιούπολης  με τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης και τους σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό. Ταυτόχρονα δώσαμε μάχη και πετύχαμε την δημιουργία σταθμού μετρό της γραμμής 4 στην Αγία Μαρίνα.
Με την μελέτη που εκπονήσαμε απλώσαμε ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών με σκοπό την προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η πλήρης εφαρμογή της μελέτης θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού για να στελεχώσουν τα οχήματα και να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι γραμμές σε διπλές βάρδιες.
Σήμερα έχουμε τα δεδομένα μιας σημαντικής βελτίωσης και πολύ σύντομα θα δούμε μια ακόμη καλύτερη δημοτική συγκοινωνία που θα παραμείνει όμως πάντα ζωντανή στην εξέλιξή της και θα βελτιώνεται συνεχώς σύμφωνα με τις ανάγκες που θα δημιουργούνται και τις καταγραφές.

8.        Τέλος θα θέλαμε κύριε  Δήμαρχε  να μας πείτε για τον Ηλεκτροφωτισμό του Δήμου που σε τέτοιες περιόδους είναι ιδιαίτερα σοβαρό θέμα για την ασφάλεια του πολίτη, καθώς επίσης και  για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη;

Είμαστε από τους πρώτους έξι δήμους στην Ελλάδα που εντάχθηκαν στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σε ένα χρόνο από τώρα η πόλη θα έχει αλλάξει πλήρως εικόνα και τη νύχτα. Ταυτόχρονα θα πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που σήμερα είναι τέλη που πληρώνουν οι δημότες.Κάνουμε ολοκληρωτική αλλαγή όλων των φωτιστικών σωμάτων της πόλης με ταυτόχρονη μελέτη εξορθολογισμού και ισοκατανομής του φωτισμού, μελετώντας και την αποφυγή της φωτορύπανσης. Το δίκτυο όμως αυτό των λαμπτήρων ανοίγει και μια νέα εποχή της Έξυπνης Πόλης καθώς μέσω της τηλεματικής θα αναπτυχθούν και άλλες εφαρμογές ελέγχου της στάθμευσης, αποτύπωσης της κατάστασης των δρόμων, των πεζοδρομίων και της καθαριότητας και βέβαια του κεντρικού ελέγχου του επιπέδου φωτισμού και της άμεσης αποκατάστασης οποιασδήποτε βλάβης. Η επένδυση αυτή ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου με την εγκατάσταση 5.000 λαμπτήρων νέας τεχνολογίας. Σε ένα χρόνο από τώρα η Ηλιούπολη θα έχει εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.


Σας ευχαριστούμε κύριε Δήμαρχε για το χρόνο που μας διέθεσες, έτσι ούτω σώστε να ενημερώσουμε τους Ηλιουπολίτες  για τα έργα που τελέσθηκαν και θα τελεσθούν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Δήμου από εσάς και τον συνδυασμό σας ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΣΦΥΓΜΟΣ



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

CARPTETS4U: ΝΤΥΣΤΕ, ΖΕΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ERIODIM ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης