Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

 Είναι γνωστό, την διετία 2002-2004 μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων Ηλιούπολης – Αργυρούπολης, πάγωσε η κατασκευή του ΚΥΤ 400 ΚV στα όρια Ηλιούπολης – Αργυρούπολης, το οποίο προωθούνταν σε εκείνη την περίοδο.


   Σήμερα, όπως μαθαίνουμε το ζήτημα επανέρχεται με αιχμή την ηλεκτροδότηση του νέου Πολεοδομικού Συγκροτήματος που θα ξεφυτρώσει στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

   Στην Εισήγηση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) Ελληνικού, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, παραθέτει, μεταξύ άλλων παρατηρήσεων και προτάσεων που θα  πρέπει να ληφθούν όψη και την ακόλουθη:

   «…Στην υποβληθείσα μελέτη (ΣΜΠΕ) γίνεται αναφορά για την ήδη εξασφαλισμένη δυνατότητα ηλεκτροδότησης του συνολικού χώρου του έργου κατά τα λειτουργία του. Αντίθετα όμως, είναι γνωστό ότι το υπάρχον εγκατεστημένο ηλεκτροδοτικό σύστημα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις μελλοντικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Θα απαιτηθεί η ολοκλήρωση της μετάβασης του ΚΥΤ Αργυρούπολης σε σταθμό 400 ΚV από 150KV που είναι σήμερα, με την σχετική του ανάπτυξη …»

   Να λοιπόν που επιβεβαιώνονται οι δυνάμεις του ΚΚΕ που σταθερά ανέδειχναν ότι οι σχεδιασμοί της ΔΕΗ για την λεγόμενη αναβάθμιση του ΚΥΤ στην περιοχή μας είχε μακροπρόθεσμους στόχους και επιδιώξεις.

   Ότι αφορούσε δηλαδή σε ένα σχεδιασμό μακροπρόθεσμο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την λεγόμενη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και το ξεπούλημα του Ελληνικού, με την στρατηγική απελευθέρωσης  του τομέα της ενέργειας που τότε σχεδιάζονταν και σήμερα ξεδιπλώνεται πια με ένταση, με νέους παίχτες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ως επενδυτές σε αυτόν τον τομέα.

   Οι επιπτώσεις αυτών των σχεδιασμών στην δημόσια υγεία και την ζωή των κάτοικων στην περιοχή είναι για αυτούς τους επενδυτές απλά οι παράπλευρες πλην όμως επιβεβλημένες απώλειες …για την διασφάλιση της κερδοφορίας τους.

   Η δε στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της περιφερειακής αρχής της κυρίας Δούρου δεν εντυπωσιάζει κανέναν πια ….!

   Είναι ένα από τα πολλά αποτελέσματα της «δίκαιης ανάπτυξης» που σχεδιάζει και…  «γίνεται πράξη»!!!



   Μένει ακόμη να δούμε αν και εκείνα τα παλληκάρια «του ΣΥΡΙΖΑ και των κινημάτων» στην περιοχή, που «αποζημιώθηκαν» από την ΔΕΗ, θα μπουν σε νέο κύκλο δικαστικών αποζημιώσεων???



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ






 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ GLASS DRIVE ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης