Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016


Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα που ανακοίνωσε 24/8 η ΕΕΤΑ, για τους ωφελουμένους του προγράμματος του ΕΣΠΑ, για την ένταξη των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και παρότι θα χρειαστεί να περιμένουμε τουλάχιστον την 1η Σεπτέμβρη για να έχουμε την συνολική εικόνα της κατάστασης για το πώς θα λειτουργήσουν εντέλει οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και στο Δήμο μας επιβεβαιώνονται σειρά από σοβαρά προβλήματα.



Προβλήματα που έγκαιρα έχουν αναδείξει φορείς, σωματεία εργαζομένων στους Δήμους και είχαν καταγγείλει οι Δήμαρχοι του ΚΚΕ και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, όταν στις αρχές του καλοκαιριού, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προέβαινε σε νέες αντιδραστικές ανατροπές του συγκεκριμένου προγράμματος και σε μια ακόμη μείωση της χρηματοδότησης του κατά 5%!

  • Οι παραπάνω δυνάμεις ανάδειχναν ότι η νέα δομή του προγράμματος, από την μεριά της Κυβέρνησης που μεταφέρει την χρηματοδότηση από την δομή στο ωφελούμενο (voucher), έρχεται να πριμοδοτήσει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε βάρος των δημόσιων δημοτικών.

  • Ότι σηματοδοτεί ραγδαία ανατροπή στην υφισταμένη κατάσταση και λειτουργία των παιδικών σταθμών στους Δήμους και θα κρίνει συνολικά τον χαρακτήρα και την επιβίωση τους.

  • «Γιατί όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε» όπως σημείωναν χαρακτηριστικά  σε παρέμβαση τους στο Υπ. Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ, οι δήμαρχοι του ΚΚΕ  «ότι χωρίς  δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού, που είναι συνδεδεμένο με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι παιδικοί σταθμοί αδυνατούν συνολικά να λειτουργήσουν. Γιατί είναι σε όλους γνωστό,   δημοτικές αρχές και Κυβέρνηση, ότι το μόνιμο προσωπικό στις συγκεκριμένες δομές είναι πια ελάχιστο και γιατί με βάση τις διαδοχικές  κυβερνητικές αποφάσεις και την λειψή χρηματοδότησης τους για χρόνια, δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις! Γιατί όλοι επίσης γνωρίζουμε ότι η ομαλή  ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού συναρτάται αποφασιστικά με την ανάγκη του μόνιμου προσωπικού. Μια ανάγκη που καλύπτεται μερικά και πλημμελώς από την δυνατότητα που έδινε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως προς την ανανέωση των συμβάσεων !»

Με βάσει και τα παραπάνω, τα στοιχεία της ΕΕΤΑ για τον Δήμο μας, δίνουν την παρακάτω εικόνα:

  • Για οικογένειες που διαμένουν στην Ηλιούπολη εγκρίθηκαν συνολικά 363 παιδιά που θα ενταχτούν δωρεάν στους παιδικούς σταθμούς (δημοτικούς και ιδιωτικούς) και απορρίφτηκαν 208 παιδιά.

Δεν γνωρίζουμε πόσα πολύ περισσότερα αποκλείστηκαν λόγω ελλείψεων στους φακέλους αφού τα συγκεκριμένα στοιχεία δίνονται από την ΕΕΤΑ συγκεντρωτικά σε επίπεδο νομού και ανέρχονται περίπου σε 4.5 χιλιάδες παιδιά για την Αττική και των οποίων οι αιτήσεις δεν εξετάστηκαν καθόλου. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για την Αττική.

  • Από τα 363 παιδιά των νέων νοικοκυριών στην Ηλιούπολη, για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης μας επιλέγουν (όχι δεσμευτικά) 125 παιδιά και

  • Για τους ιδιωτικούς σταθμούς 121 παιδιά (στο περσινό πρόγραμμα το μερίδιο των ιδιωτικών παιδικών σταθμών δεν ξεπερνούσε τα 80 παιδιά!).

  • 97 παιδιά δεν έχουν κάνει καμία προσωρινή επιλογή και θα πρέπει να αναμένουμε την τελική τους την 1η Σεπτέμβρη.

Με βάσει αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί στην πόλη  αυξάνουν την πελατεία τους από το πρόγραμμα και οι δημοτικοί σταθμοί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα καταφέρουν να προσελκύσουν τον αριθμό των παιδιών που είχαν και πέρσι και που ανέρχονταν σε 217 βρέφη και νήπια!

Πέρσι με αυτό τον αριθμό των παιδιών και την χρηματοδότηση που τα συνόδευε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί ανανέωσαν τις συμβάσεις των περίπου 25 παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού και κατάφεραν να λειτουργήσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αν εξαιρέσει κανείς το βοηθητικό προσωπικό (κουζίνας και καθαριότητας) που παρέμενε με σοβαρότατες ελλείψεις.

Ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του καλοκαιριού στις 21/7, συνάρτησε την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού, στην βάση του πώς θα εξελιχτεί το πρόγραμμα για το Δήμο.

Να σημειώσουμε το πιο σημαντικό απ’ όλα ότι το προσωπικό που συνδέεται σήμερα η παραμονή του στους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα είναι κρίσιμο μέγεθος για την συνολικά για την ομαλή λειτουργία τους στο Δήμο μας.

Γι’ αυτό και πρέπει η Δημοτική Αρχή, να προχωρήσει άμεσα:

  1. Στην ανανέωση όλων των συμβάσεων από την 1η Σεπτέμβρη

  2. Να πιέσει να δεσμευτεί η κυβέρνηση, για την πλήρη χρηματοδότηση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, την στελέχωση τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την διασφάλιση πρόσβασης όλων των παιδιών στις δομές τους χωρίς τροφεία και αποκλεισμούς.



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης