Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Πολλά είναι τα ερωτήματα των πολιτών που χρησιμοποιούν την Εθνική Πύλη Ερμής για να εξυπηρετηθούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι, μέσω της πύλης, πάνω από 100 πιστοποιητικά μπορούν να εκδοθούν στη στιγμή και έτσι κερδίζετε χρόνο και αποφεύγετε ουρές και ταλαιπωρία.


Παρακάτω ακολουθούν οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία.
Ποιοι είναι οι κωδικοί εισόδου στην Πύλη ΕΡΜΗΣ;
H είσοδος στην Πύλη ΕΡΜΗΣ επιτρέπεται αποκλειστικά με την χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet του χρήστη. Δεν απαιτείται η απόκτηση νέων κωδικών αν ήδη διαθέτετε κωδικούς TAXISnet. Οι παλιοί χρήστες που διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης που έχουν εκδοθεί από την Πύλη ΕΡΜΗΣ μπορούν να συνεχίσουν να συνδέονται στην Πύλη με τους κωδικούς αυτούς. Ενναλακτικά, μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν μέσω TAXISnet δημιουργώντας όμως νέο λογαριασμό χρήστη.
Δεν μπορώ να συνδεθώ (ssl_error_protocol_version_alert)
Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις των φυλλομετρητών Google Chrome και Mozilla Firefox δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην Πύλη ΕΡΜΗΣ. Για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην Πύλη ΕΡΜΗΣ συνίσταται η χρήση Internet Explorer ή Microsoft Edge. Εναλλακτικά θα πρέπει να διαθέτετε προηγούμενες εκδόσεις των φυλλομετρητών Mozilla Firefox (36) και Google Chrome (44).
Έχω κοινούς κωδικούς TAXISnet με τον σύζυγο και μπαίνοντας στην Πύλη βλέπω τα στοιχεία του
Οι κωδικοί TAXISnet είναι προσωπικοί και εκδίδονται για συγκεκριμένο ΑΦΜ. Παρότι υποβάλετε κοινή φορολογική δήλωση, οι κωδικοί που χρησιμοποιείτε έχουν εκδοθεί στο ένα από το δύο ΑΦΜ και επομένως με αυτούς μπορεί να μπει στην Πύλη ΕΡΜΗΣ ο ένας από τους δύο.
Η/Ο σύζυγος θα πρέπει να εκδώσει δικούς της/του κωδικούς TAXISnet για να έχει πρόσβαση στην Πύλη και να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της.
Μπορώ να εκτυπώσω ένα πιστοποιητικό γέννησης για το παιδί μου;
Ναι εφόσον το παιδί σας είναι προστατευόμενο μέλος.
Για να παραλάβετε μια βεβαίωση γέννησης από την Πύλη ΕΡΜΗΣ ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.
  2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέξτε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).
  3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.
  4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού. Στο πεδίο “Έκδοση Πιστοποιητικού για” επιλέξτε “προστατευόμενο μέλος”5. Επιλέξτε “Αναζήτηση”Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Προστατευόμενα Μέλη”. Στην συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο “Έγγραφο” που είναι δίπλα στα προστατευόμενο μέλος που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Το έγγραφο σας έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα “Ηλεκτρονική Θυρίδα” μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Η επιλογή “Αποθήκευση Εγγράφου” που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, δημιουργεί pdf αρχείο με το πιστοποιητικό.
Πως μπορώ να παραλάβω και να εκτυπώσω μια βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης;
Για να παραλάβετε μια βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης από την Πύλη ΕΡΜΗΣ ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
  1. Συνδεθείτε στην Πύλη ΕΡΜΗΣ με την χρήση των προσωπικών σας κωδικών TAXISnet.
  2. Aπό την αρχική σελίδα επιλέξτε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με Άμεση παραλαβή αποτελέσματος (κατηγορίας 2).
  3. Αναζητήστε στη συνέχεια την υπηρεσία: Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο) και επιλέξτε “Εκτέλεση Υπηρεσίας”.
  4. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέξτε τον Νομό και το Δήμο στον οποίο διατηρείται οικογενειακή μερίδα καθώς και τον λόγο χρήσης του πιστοποιητικού.
  5. Επιλέξτε “Αναζήτηση”
Με την ολοκλήρωση της αναζήτησης εμφανίζονται τα στοιχεία σας και ο σύνδεσμος “Έγγραφο”. Επιλέγοντας το σύνδεσμο αυτό η Πύλη σας ενημερώνει ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το έγγραφο σας έχει αποθηκευτεί στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.
Επιλέγοντας από την αρχική σελίδα την καρτέλα “Ηλεκτρονική Θυρίδα” μπορείτε να δείτε όλα τα έγγραφα που έχουν αποθηκευτεί σε αυτή. Η επιλογή “Αποθήκευση Εγγράφου” που υπάρχει σε κάθε έγγραφο, δημιουργεί pdf αρχείο με το πιστοποιητικό.
Πως μπορώ να αποκτήσω Ψηφιακή Υπογραφή;
Η διαδικασία έκδοσης προσωπικών ψηφιακών πιστοποιητικών (υπογραφής – αυθεντικοποίησης και κρυπτογράφησης) περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
Βήμα 1: Προμήθεια ΑΔΔΥ (ειδικό USB stick για την δημιουργία υπογραφής)
Bήμα 2: Είσοδος στην Πύλη ΕΡΜΗΣ και ηλεκτρονική αίτηση
Bήμα 3: Μετάβαση σε ΚΕΠ
Βήμα 4: Προετοιμασία του υπολογιστή
Βήμα 5: Εγκατάσταση των κατάλληλων drivers
Βήμα 6:Έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΣΦΥΓΜΟ




Οι Ειδήσεις της Ημέρας από την εφημερίδα Σφυγμός ....Συνεχείς ενημέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ .....ΣΦΥΓΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ




Από το Blogger.

Followers

Translate

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ανοίγει τα φτερά του και μας υποδέχεται όλους...

Στηρίζουμε, δείχνουμε την αγάπη μας, επιλέγοντας από την πλούσια γκάμα γιορτινών δώρων   απ’   το σχολείο μας    Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρε...

ΣΦΥΓΜΟΣ TV ...Εταιρεία ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης